Mer än tre månader..

2008-08-27 10:39:41

Ja, nu har N passerat 3-månaders-strecket (den 24:e..) å det bara rullar på i överljudsfart känns det som. *lite halvpanik* Samtidigt som man vill att dom ska vara små söta bäbisar hela tiden, så försöker man hjälpa dom att utvecklas å man blir sååå glad när man ser ett nytt steg i utvecklingen. Samtidigt som man nästan gråter för att man vet att hon inte kommer vara bäbis för alltid.. Jag är verkligen kluven där alltså..

På torsdag är det dags för BVC igen, å för SPRUTAN. =( Vill inte att dom ska sticka min lilla sötnos i benet å det gör säkret ont å hon kommer säkert att gråta, å då kommer säkert jag oxå att gråta.. Tror att N's mormor kanske kan följa med, så får hon vara den starka å hålla lillan när det är dags, så får hennes mesiga, gråtandes, töntmorsa gå ut så länge.. Hoppas bara att hon inte blir dålig av sprutan. Dom kan ju få feber å så.. *vill inte*

Idag har lillan sovit jääääättelänge. Hon somnade vid 22.30 igår, å vaknade alldeles nyss (10.30 ungefär..) det är många timmars sömn det.. =) Det är underbart, å jag njuter verkligen nu, för jag vet att det kan ändras när som helst.. Men nu har vi haft det såhär i flera veckor, så man har ju blivit lite bortskämd.. haha.. =)
Nu ligger hon därinne å pratar för sej själv i spjälsängen.. Låter så roligt. Lilla sötnosen..

Jodå..

2008-08-22 21:40:24

..nog blir det pappas ögonfärg, kan jag tro.. =)







Ligger i mammas å pappas säng å fundilurar lite


Sitt-övar med pappa i soffan.. det är skoj!



Blå ögon var det ja.. Syns väldigt bra på den här bilden..



Glo på TV med pappa.. men kameran distraherade lite.. =P



Såhär skojjigt har vi det, min pappa å jag! =)

Dopbilder å lite annat..

2008-08-20 19:52:35

Nu var det ett tag sedan jag skrev nått här.. Vet inte vart tiden tagit vägen, känns inte som att jag gjort så mycket men dagarna bara rinner iväg ändå.. (?) Har iaf hunnit fika med både Noomi å Therese å deras småttingar. Å faktiskt så har jag hunnit lägga in bilderna från dopet i datorn.. =P Så det får bli några bilder här nere sen..
I helgen var vi på Smögen faktiskt. Det var jättemysigt. Vi fick tillochmed fint väder..! Helt otroligt när det har regnat i princip nonstop i flera veckor..

Jag förstår nu när alla sagt att när man får barn så har man ingen tid längre.. Borde ju hinna så mycket när man är hemma hela dagarna, men det går bara inte ihop.. Jag har försökt slå in bröllops- å dop-presenterna å det har tagit TRE dagar..!! Har hunnit sätta en tejpbit då å då eller skriva lite på ett kort.. Men nu är det äntligen färdigt. *pusta ut* Hann plocka lite på vardagsrumsbordet idag, men det vägdes upp av att jag hällde ut en hel flaska med sköljmedel i badrummet.. *suck* Hann inte ens torka upp det med en gång..

Är så sur på TTELA oxå.. (lokaltidningen) ..som bara kom en dag (av sex..) förra veckan å som inte kom i måndags eller idag heller.. *sura* Så jag ringde till prenumerantservice (IGEN..) å dom ska lägga på några dagar på prenumerationen som kompensation.. Bäst för dom det. *hmpf!* Ska bli intressant å se om det kommer nån tidning imorrn.. Var ute förut å satte en lapp med både namn å lägenhetsnummer på brevlådan. En stor lapp. Så kanske han inte glömmer bort mej imorrn..

Åh, jag tror att det kanske eventuellt är tänder på gång.. Nova har varit extremt kinkig å gråtig hela dagen å velat äta ungefär en gång i timmen.. Å sovit en hel massa.. Å däremellan har hon gråtit å jag har inte fått lägga ner henne alls.. Liten stackare.. Tyckte mej se nåt lite vitt i underkäken förut.. Får väl se om det blir bättre eller om det blir feber å grejjer.. Inget roligt iaf.. =(

Men älskling har iaf bytt packning i toastolen, så nu läcker den inte längre.. Nåt att glädjas åt iaf.. =P

Nu ska jag försöka få färgat (eventuellt blekt.. igen.. ) håret, innan klockan blir förmycket..
Här kommer bilderna:


Tommy, jag, Kim, Nova å prästen
i Lextorpskyrkan



Nova å mamma.. =)


Nova i sin finklänning å tant/fadder Kim


Mormor, morbror Kim å Natalie
Nova, mamma, pappa


Ögonfärgen blir nog efter pappa (blå..)


Sammanfattning av de senaste dagarna..

2008-08-13 22:44:33

Ja, i lördags var det då dop.. Å det gick jättebra.. Lilla Nova var så snäll så, å sov nästan hela tiden i kyrkan i fadder Kims famn.. =) Vaknade bara när prästen skvätte kallt vatten på henne, men då somnade hon om nästan med en gång.. (helt otroligt!) å sen vaknade hon till lite när dom började väsnas med orgeln å alla började sjunga.. Men då kikade hon bara lite med ena ögat innan hon somnade om igen.. (ännu mera otroligt..!!!) Sen var det dopkaffe med presentöppning.. Nova fick en massa fina presenter.. (tack alla..!) å det hela var riktigt trevligt.. =) En lyckad dag.. Har inte orkat med att lägga över bilderna från kameran, så bilder får bli en annan dag..

Har fått ordning på föräldrapenningen nu oxå.. Tog "bara" två månader innan försäkringskassan hörde av sej igen, å så var det bara för dem att klicka i en ruta i datan å så var det ordnat.. *fnys* Men men.. Jag får väl vara nöjd, för jag fick ju pengarna som saknades retroaktivt inbetalat på kontot idag.. Som tur var. Inget krångel den här gången...

Å dom där nedrans försäljarna som står runt varje hörn å lurpassar på mej.. *hmpf* Idag var det Tele2 som fångade mej, så nu blir det att byta bredbandsleverantör till dem å dessutom hemtelefonen.. *suck* men men.. Hade ju faktiskt kollat upp detta lite innan, å sett att vi faktiskt skulle spara en hel del på att byta över till Tele2, så det var iaf inget oigenomtänkt.. Men ändå.. Förra gången dom fångade mej fick jag ju bytt abonnemang-form till ett billigare alternativ.. Hmm.. Snart borde jag ju ha tjänat ihop en rejäl hacka på alla billigare abonnemang å allt jag bytt till mej.. När börjar det synas på bankkontot tro?
Men nu fick jag ju gratis installation till datorn å det, så det kommer hem en gubbe (eller tant, men det är väl inte så troligt) å installerar å fixar trådlös reuter åt mej oxå. Gratis. Å gratis är ju gott.. =)

Idag var det återbesök hos BM efter förlossningen.. Allt såg tydligen bra ut å det var bara att starta med minipiller när jag kände för det.. Skönt att veta att allt var bra..
Älskling var hos optikern oxå, så det blir nya glasögon för honom i 25-årspresent.. Ska vi bara hitta ett par bågar som han är nöjd med oxå.. Det är banne mej det svåraste.. Men vi ska nog lyckas den här gången oxå..
Efter BM-besöket åkte vi till Therese å Jonas å Hampus å hälsade på.. Var ju ett tag sen vi sågs nu.. Otroligt vad mycket de små utvecklas på bara ett par veckor.. Sånt ser man ju inte på N lika klart, är väl för att man ser henne varje dag.. Men idag hade dom allt en pratstund N å H.. Tills N tröttnade å började illvråla.. Haha.. Som vanligt. Hon är ett matmonster imellanåt.. =P

Nej, nu ska jag nog gå å lägga mej å läsa lite..

Det närmar sej..

2008-08-05 21:50:42

Japp, nu på lördag är det dags. Då blir det Nova som blir 'diskad' av prästen i kyrkan.. (döpas alltså, för de som kanske inte fattade det..) Håller på med förberedelser för fullt.. *puh!* Trodde inte det skulle vara så mycket, men det blir bara värre å värre.. 48 personer å tre små barn.. Ojoj.. Trodde inte vi hade så många 'närmaste' i våra släkter, men så var det tydligen..
Å på söndag fyller T 25 år.. Så då blir det lite kalas uppe på Dal (troligtvis) för honom.. Men N's dop verkar ta alla våra krafter, så det blir nog inget storstilat kalas på söndag..

Idag har jag varit å klippt mej. Det blev ganska bra faktiskt. 25 cm kortare baktill å uppklippt.. Men hade inte råd med färgning =( så det får bli en hemma-blekning så det inte ser så risigt ut till helgen.

Igår var vi på bvc.. N hade växt maaaaaassa ju. Nu är hon 59 cm å väger hela 6.5 kg... *oj oj oj* Stoora tösen nu.

Å nu vill stora tösen ha mat, så det får blir mer bloggande en annan dag..