Nu står den här..

2008-02-27 19:37:19

Japp, nu, äntligen står den här.. Vår alldeles sprillans nya barnvagn.. :) En Emmaljunga Cangaroo (färg: camo grey) med matchande skötväska.. Har provkört, provfällt både ihop å upp massa gånger å testar så att regnskyddet passar.. Så nu är d bara att vänta på att Pyret ska vilja komma ut å prov-åka.. :) Men d får gärna dröja lite till egentligen. Alldeles för tidigt att komma ut nu. Åtta veckor till iaf.. Sen blir d åka av.. (!) *haha*

Är SÅ trött i fötterna idag.. Usch. Jobbat å sen varit på Överby å shoppat lite.. Blev för mycket för stackars fötterna.. *ajaj* Men nu ska jag nog lägga mej på soffan å läsa i min bok som jag handlade på bokrean.. :) Å vänta på att LOST ska börja.. *får inte missa* Även om d blir en LOSTkväll utan Kim.. :( Men men.. har ju fått konkurrens om henne nu.. *haha* Lite bortskämd med å få ha henne för mej själv.. *blinka till Kim* Dumt d där med pojkvänner tycker alla vi närmsta vännerna.. Vilken tur att jag inte är så svartsjuk, då... =P *haha* Men jag delar gärna med mej.. =P
(bytte till dagtur imorrn oxå.. så jag får visst tillbaka alla timmarna jag tog ut för måndag, i tidbanken.. )



Nej, nu ska jag banne mej tigga massage av älsklingen.. D är jag värd tycker jag.. :)

Lite alltmöjligt..

2008-02-26 12:43:31

Kom precis hem från den första föräldraträffen som vi varit på idag.. Verkar vara en hyffsat bra grupp. Många blandade människor, å d tror jag är bra.. Då får man massa olika synvinklar, å d är större chans att man tänker på olika sätt, å d är nog bra. Hoppas jag..
Vi pratade om smärtlindring, den naturliga förlossningen å såg en förlossningsfilm. Jätteintressant faktiskt. Men sååå jobbigt att sitta på en trästol i två å en halv timme sammanlagt ungefär.. :( Alla vi tjockisar fick stå upp då å då... haha.

Vi har ritat färdigt inredningen till garderoben nu.. Äntligen. :) Nu ska d bara köpas å monteras, sen slipper vi ha alla kläderna i en Billy-hylla från Ikea (ärvd av mamma) ute i hallen.. Konstigt nog har ju katterna låtit hyllan stå i fred, räknade ju med att få plocka upp alla kläderna från golvet minst fem gånger om dagen.. Men dom har iofs fått roliga kartonger att leka med istället.. När vi slänger kartongerna lär väl hyllan stå på tur.. *suck*

Har faktiskt, mot alla odds, fått ihop en liten önskelista inför babyshowern oxå.. Efter mångas tjat, så tog jag tag i saken å fick faktiskt ihop en hyffsad lista som gästerna kan få välja ifrån sen.. :) Ska ge den till värdinnan (Kim såklart..) så hon får maila ut den å inbjudningarna.. :) Bättre sent än aldrig.. *ehurm..* *skyldig*

Hmm... D känns som att vi är inne i en lugn perod just nu.. D mesta rullar på å d händer inte så fasligt mycket. Nästa steg är ju att sluta jobbet.. Om två (!) veckor.. Den här veckan jobbar jag bara onsdag å torsdag.. Sen ska jag vara fyradagarsledig..! *gött* Har tagit ut lite tidbank på måndag, så.. :) Har ju redan jobbat dom timmarna, så kan ju lika gärna ta ut lite ledigt så här innan jag ska sluta.. Känns bra faktiskt. Så orkar man ge järnet sista veckan å helgen..
Pyret sparkas hela dagarna, inte bara när jag ligger ner nu. Å dom blir hårdare imellanåt, d märker man ju.. haha.

Nu blir d till att laga lite mat å tvätta arbetskläderna.. Hushållssysslor alltså.. *suck*

Vill få färdigt här hemma..

2008-02-24 09:46:07

Sitter å kollar i kataloger för inredning till den nya garderoben. Attans vad svårt d var då.. Måste ju bestämma mej snart.. *halvpanik* Får ta tumstocken å mäta lite så att d blir rätt bredd på hyllorna sen..

Å så har jag fått för mej att nu ska dom där Ikea-hyllorna upp på väggarna snart. Blir galen på allt som ligger på golvena å väntar på att bli monterade..!! Men hur...? hmm.. Jag får ringa Leif igen, å låna vattenpass å betongborr å sånna där sätta-upp-saker. Men d får nog bli på måndag eller tisdag, för ska snart iväg å jobba igen. *suck*

Men nu är d bara två veckors jobb kvar.. Inte så farligt tungt att jobba ändå, d går ju bra. Men man ser ju ändå fram emot ledigheten, liksom..

Nu ska jag städa lite innan d bär av till jobbet..

Pappersarbete..

2008-02-22 09:05:13

Känns som man jobbar på kontor när man sitter timme efter timme å fyller i blanketter å frankerar kuvert som ska skickas hit å dit å överallt.. Försöker hitta min beräknade årsinkomst nånstans oxå. Inte så lätt som man kan tro när man håller på att drunkna i papper.. (!) Dessutom upptäckte jag att lönekontoret fyllt i fel slutdatum på mitt vikariat, men jag ids inte bry mej. Ändrade med en bläckpenna direkt på originalet. Hinner aldrig få iväg blanketterna i tid annars.. Hoppas dom godtar det.

Leif var här igår å satte upp garderoben. SÅ fint så fint.. :) Inte riktigt klart än dock.. Lite justeringar å så.. Å sen måste vi köpa inredningen till den oxå, för d har vi ju ingen än.. Men skönt att den är uppe på plats istället för att ligga på golvet å skräpa.. Ska ta en promenad till containern sen å slänga alla kartongerna (om d inte börjar regna då förstås..) tänkte jag.. Får gå vägen förbi en brevlåda å posta alla blanketterna oxå.. Om jag lyckas fylla i dom.

Nu får jag nog äta lite frukost, för d kurrar i magen..

Nu var d över..

2008-02-17 21:21:31

Nu var den lediga helgen över.. Suck. Vart tog den vägen? Imorrn är d måndag. Igen.

Men nu har nedräkningen startat.. Bara tre veckor kvar tills man får ledighet. Lååång ledighet. Ska bli både skönt å säkert mycket tråkigt att gå hemma de två sista månaderna innan förlossningen.. Trivs ju på jobbet, så d är ju lite surt att "behöva" sluta.. :( Men känner själv att d ska bli skönt att vila mera. Å d verkar som att man behöver d. D är många som pratar av erfarenhet som påpekar att d är skönt att vila innan förlossningen, å innan bäbisen kommer..  Dom har säkert rätt.

Idag försvann hela dagen i ett nafs.. Vet inte riktigt om vi fått nåt vettigt gjort faktiskt.. Var hos mamma å käkade, sen en sväng till Tommys mormor å morfar.. Sen till blivande farfarn ute i Upphärad.
Sen var d änna dags att gå å lägga sej när man kom hem.. Men hamnade ju här, som vanligt. Internet är ju smått beroendeframkallande, har jag märkt.. :P
Tänkte invänta att Pyret lugnar ner sej lite, för d är ingen idé att gå å lägga sej före dess... Blir bara en massa spring på toa om jag lägger mej ner. Så jag fördriver lite tid här så länge..

Imorrn verkar d bli fika med tant Kim.. :P Sen är d jobb som gäller hela kvällen..

Får väl slappa lite på soffan tills jag blir för trött..

Sitter å väntar..

2008-02-16 11:30:40

Japp, här sitter man å väntar.. Siv & Leif ska komma med en del till den nya garderoben som vi fick av dem i julklapp.. :) Kanske dom tillochmed sätter upp den idag..? *hoppashoppas* Känner att d är väldigt påfrestande att leva i en byggarbetsplats.. (Nåja, inte riktigt, men d ligger stooora dörrar å saker till garderoben i hela sovrummet.. *suck*) Vill ju få upp garderoben, så att man kan placera ut resten av möblerna snart.. Spjälsängen å allt sånt. Å våran säng står lite halvt om halvt på snedden inne i sovrummet för att man ska kunna ta sej i å ur den på lättaste sättet.. Men men. Får väl stå ut lite till.. Men kommer bli så skönt med en stor riktigt garderob att ha kläder i. *längtar*

Igårkväll var d revy på Innovatum.. Var toppenroligt, å maten var jättegod! :) Pyrets första revy.. *haha* Sparkade som en galning imellanåt, så att jag fick springa fyra gånger på toaletten.. D är mindre trevligt när bäbisen trycker på urinblåsan konstant i en kvart. *hmpf* Men annars var d en riktigt lyckad kväll.. Tills vi kom hem. Då hade nån snott våran parkeringsplats. D var fem minusgrader å vi fick stå ute å ringa efter Securitas, å vänta å vänta.. *brr..* När vi gav upp eftersom väktaren aldrig kom, så hade d gått över en halvtimme, å jag kunde inte längre känna tårna. :( Fick dessutom ställa oss på besöksparkeringen.. Känns surt eftersom man betalar för parkeringsplats, å så får man inte utnyttja den när man vill.. :( *morr*

Dags att byta i tvättmaskinen.. Har ett helt berg som ska tvättas. *suck*

Alla hjärtans dag..

2008-02-14 20:44:02

Dagen har rullat på.. Jobba först, sen hem. Kim kom förbi en snabb sväng, ville ha lite hjälp med håret.
Sen när Kim gått, somnade vi på soffan.. *oopss..* Visste inte att jag var så trött, men d räckte att sträcka ut sej med en filt, så var d kört.. Men d var skönt faktiskt.. Behövdes nog. Hoppade ju över fikarasten på jobbet för att hinna duscha min kontaktperson. Inte så bra, men hinner ju inte annars.. :( Men d var säkert därför som jag var så trött sen. Jobbade tre timmar mer än jag är van vid oxå, d gjorde säkert sitt till.
Efter tuppluren fick vi lite dåligt samvete att vi inte fått nåt gjort, så vi tog en promenad. Gick till affären, köpte lite fikabröd å gick hem till mamma å allahjärtansdag-fikade..

På tal om allahjärtansdag.. Nej, förresten, jag ger mej inte in på d.
Hoppas att alla har haft en trevlig dag, men glöm inte att vara "hjärtliga" alla dagar på året..! Ta vara på varandra! *hugs and kisses for everyone* ..everyday. :)

Imorrn är d dags för revy.. Vi ska gå å se "Brôt å bôs" imorrn kväll.. Ska bli kul. Fått biljetter av mamma i julklapp.. :)

Nu ska jag nog försöka få nåt gjort. Eller så blir d soffan.. hmm.. Svårt val. Inte.. :P Soffan it is. :)

image6
*puss på min älskling*

Onsdag eftermiddag utan "måsten"..

2008-02-13 14:20:55

Ja, nu är man hemma efter en (relativt kort) arbetsdag.. jobbade bara till 12, men d blev lite stressigt att hinna till barnmorskan där jag hade tid kl. 13.00.. Men jag hann. å Tommy oxå.. D var mätdags och så fick vi lyssna på bäbisens hjärta igen.. D är riktigt spännande. :) 28 cm i vecka 28, å 150 i hjärtrytm.. Å mina värden var oxå bra.. Så allt är bra.

Försäkringskassan bombaderar mej med brev å blanketter.. Jisses. Dessutom ringde en handläggare därifrån i måndags.. D verkar riktigt komplicerat d här.. Man ska ju inte tro att d bara är att skaffa barn i den här världen.. D är en HEL MASSA pappersarbete innan bäbisen ens kommit ut ju. Men men... Får väl sätta mej å ta tag i d nån dag. Å en hel massa telefonsamtal att ringa.. ujuj. Måste verkligen ta tag i d här nu..

Måste egentligen städa oxå.. Suck. Men har ju lovat mej själv att jag inte ska ha en massa "måsten". Hmm.. Borde städa. Ja. Jag borde städa lite.. Men får se vad jag orkar ikväll.. Har lovat mej själv att inte pressa mej så mycket längre, utan om kroppen vill vila, så ska jag lyssna till den. D är nog bra tror jag. Har en förmåga att överanstränga mej i vanliga fall, men nu är ju tid att ta hand om sej själv (å bäbisen) så jag måste nog fundera ut ett bättre sätt.

Nej, nu ska jag göra lite mat istället, så att d finns när älsklingen kommer hem. D blir kyckling idag... Mums. :)






Mina sötnosar.. :)
(utan inbördes ordning..)

Det bor en vilding i magen..

2008-02-12 11:09:28

Gårdagen blev inte riktigt så vilosam som jag egentligen ville.. Men jag fick ju ett bättre förslag, så.. ;) Åkte med Tommy på jobbet de sista timmarna han jobbade, sen åkte vi å handlade. Måste ju ha lite mat ibland å så..
Sen var d fika med tjejjerna som gällde. D var trevligt. Härligt att träffa cilla oxå, d händer ju inte så ofta nuförtiden..

Sen hade jag och Tommy tacos-mys hemma resten av kvällen.. Åt massa gott å slappade framför tvn. Perfect ending på en måndag tycker jag.. :) Låg å kände på magen hela kvällen.. För Pyret hade verkligen kommit igång därinne.. Kändes som att bäbisen verkligen tog sats för att få uppmärksamhet med sina sparkar igår.. Hela magen svajade.. haha. D bor en riktig vilding i mammas mage.. :)

Nu är d nog dags att börja göra lite mat, innan jag ska iväg till jobbet..



kim och cilla.. mina tjejjor..! :)

Äntligen är helgen över..

2008-02-10 19:29:57

Ja, äntligen. *puH!* Har ju jobbat hela helgen.. Ska bli SÅ skönt att vara ledig imorrn.. D är jag värd nu. haha.. :)
Har ont i fötterna idag, men dom har ju inte fått vila än. Håller på att baka blåbärspaj för fullt å ska gå över till mammsen sen å fika lite.. *mums*
Imorrn har jag ingenting planerat, tänkte bara ta d lugnt. D behövs ibland..

Veckorna rullar på, å d känns verkligen som att maj ligger å lurar runt hörnet. Å d gör d väl oxå, men ändå.. D ska hinna hända så mycket innan dess.

Fick ett telefonsamtal häromdagen. Barnvagnen vi beställt har redan kommit. Oj, redan? Vi räknade med 8-9 veckors leveranstid, men d tog inte ens tre veckor.. (!) Men den får stanna i affären, tills löningsdags. Har ju inga pengar nu att lösa ut den för. Vad tror dom? Mitt i månaden.. Nej, d får vänta. Men d är olidligt. Vill ju ha hem den å känna å klämma å testa å så.. haha. :) Funderar starkt på att köpa babyskydd från emmaljunga oxå. Den verkar ganska bra faktiskt.. Å d lär bli en del bilresor om jag känner den här lilla familjen rätt, så då kan man inte gärna strunta i att köpa en bilbarnstol.. men men.. får se när jag bestämmer mej. är så velig nuförtiden.. haha. (eller som vanligt, kanske man kan säga..?)

Nej, nu är d dags att vispa vaniljsås till pajen..

Fredagskväll, men ingen dans i Folkets Park (inte för min del iaf..)

2008-02-08 22:34:25

Ja, nu är d fredag. Igen. Å helgen är ju räddad. *suck* ska ju jobba.. =( inte direkt så man längtar ihjäl sej efter en delad tur imorrn.. pust å stön. men men.. ska ju inte jobba många veckor till, så jag står nog ut.

Har frossat i rostat bröd å oboy ikväll.. mums. är proppmätt nu. å trött. blir att se färdigt på Let´s Dance å sen bums i säng. Om jag kan få somna nångång. Igårkväll höll pyret därinne i magen igång tills efter två på natten.. å den nya hobbyn är uppenbarligen att sparka på mammas urinblåsa.. iiihh, vad kissenödig man kan bli akut. *huu...*

Haha, idag på jobbet pratade vi om bebis-bingo... alltså.. D var nog på RixFM som dom hade bebis-bingo när Gert Fylking skulle ha sitt senaste barn.. (?!) D gick i princip ut på att man fick slå vad om vilket datum bebisen skulle komma.. (var d tid oxå... kanske?)
Arbetskamraterna har redan vadslagning om huruvida d blir en tjej eller kille, haha.. tur att vi inte har nåt bättre för oss på jobbet.. =P

Nej, dags att stänga ner nu.. So long!

Jaha, så var man bloggare nu då..

2008-02-07 10:37:51

Ja, efter många påtryckningar från många, så har jag beslutat att göra vad majoriteten vill, alltså blogga.
Har inte så mycket tid och ork över efter jobbet å så just nu, men i mars ska man ju gå på havandeskapsledighet, å då lär d ju bli lite mer tid iaf.. =)
Ja, för er som missat d så ska jag å tommy bli föräldrar i maj. D kommer en liten bäbis beräknad till den 8:e maj (min födelsedag, vilken tajming!) så just nu är livet lite uppåner. Håller fortfarande på att vänja oss vid tanken. Förberedelserna är i full gång, så d ska nog gå bra.
Har märkt att d börjar bli lite tyngre att jobba. Å trångt är d ju, å nu med stor mage å allt.. men men.. Skönt att man bara jobbar 75% iaf, å d är ju inte så många veckor kvar, så jag får stå ut.

Idag är d ledig dag. Ska ju jobba hela helgen sen, så jag ska passa på att vila idag. Lägga upp fötterna i soffan å bara slappa heeeela dagen. (är d tänkt..) så jag får nog avsluta här, så att jag hinner med att vila.. =P