Värmebölja.. *puh!*

2008-07-29 23:30:46

Det är just typiskt.. När jag, ÄNTLIGEN, lyckas komma ihåg att smörja in mej med spf 20 innan jag går ut i solen, så har jag missat en bit på ryggen utan att veta om det. (trots hjälp från T.. *suck*) så nu sitter jag här med N's miniderm å tvingar T att smörja mej på ryggen varje halvtimme.. För man vill ju inte flå å ha ont inatt liksom.. *suck* Det är så typiskt mej.. *klant* Å anledningen till att jag varit ute i solen alls idag är att jag å N blev medbjudna till kusten med Therese å Hampus.. Så vi packade in två ungar, två bilbarnstolar, två brassestolar, ett parasoll, ett paraply, två barnvagnar, två skötväskor å två vuxna i bilen å drog iväg.. =) Det var trångt, men vi lyckades.. *kvinnor kan* Haha.. Å med två oljefläckar å två skrapsår å en bruten nagel tog vi oss iväg.. Å hade himla mysigt hela dagen på gräsmattan vid strandkanten.. Ända tills vi skulle börja packa ihop oss för att åka hem. Då trampade stackars Therese på en geting.. Aj! Svullen å haltande lyckades vi knö in allt i bilen igen, å med en jätte-ond fot å oljefläckar på linnet (som jag fick av våran vagn när vi packade in den) gav vi upp för idag å åkte hem å käkade pizza istället..
Bättre lycka nästa gång..

Igår var jag å N ute på Ursand med mamma å lunchade.. *mums med lövbiff å pommes* å sen åkte vi ut till lotten å slappade resten av kvällen..

Usch, det har varit sliskigt varmt de här dagarna, man blir svettig av att bara öppna dörren hemma.. Vi sitter instängda med den nya fläkten på högsta varvtal å försöker få lite sval luft..
I helgen var vi uppe på Dal igen å hälsade på.. Grillade lax å dom andra badade å vi hade det gött.. Brorsan var med oxå, å han å T tog en fisketur på kvällen å fick upp en gädda..

I förrgår var vi en sväng ute på Torp för att kika lite efter kläder att ha på dop å bröllop å på lite presenter till dop-barnet å bröllops-paren.. Hittade ingenting. =( Får väl ta en sväng ut igen å se om inspirationen kanske är bättre om det är lite svalare väder..

Å på tal om bröllop -
GRATTIS Mimi å Jonas som blivit herr å fru Carlsson..! *kramkram*
å GRATTIS till min kusin å hennes nyblivna man..! =)
 

Alla gifter sej.. hmm.. Vi ligger lite efter tror jag.. 8 år ihop, å inte ens förlovade.. Är det ovanligt? Men men.. Vi bor iaf ihop å har världens sötaste underbaraste lilla dotter.. Just nu behövs inget annat.. =) *lycklig*

Nej, dags för en smörjning igen.. Å lite kvällsmat, för nu är jag hungrig igen..



Såhär glad är lillan när vi är på Dal...




..å så här gött hade vi det idag..
N & H sover så gott i skuggan medans mammorna solar.. =)

Två månader..!

2008-07-24 07:52:42

Ja, idag fyller N två månader.. Vi har alltså redan varit hemma i två månader sen hon föddes.. Känns nästan inte så. Helt otroligt. Idag ska vi ut till kolonin med N's mormor å morbror å hans tjej, får fira lite därute... =)

Igår hade vi inte så roligt.. Blev akuten sen på morgonen, för jag stog inte ut med gallstensanfallet längre när klockan blivit åtta å jag inte fått sova än.. =( Fick en ultraljudsundersökning den här gången, å det visade flera små gallstenar, å eventuellt en njursten.. *morr* Verkar som dom där njurstenarna går i arv, eftersom både mamma å brorsan haft njurstensanfall flera gånger.. Men fick recept på cox-hämmande medicin som jag kan ta vid nästa anfall, å funkar inte det så får jag en operation om jag vill, för att ta bort gallblåsan. Fick göra en operation nu direkt om jag ville, men ville fundera lite på det först.. Inte så roligt att operera sej ju.. Ska nog se om inte medicinen hjälper först.. Gör den inte det, så får vi givetvis överväga operation..
Men igår fick jag en spruta på akuten, å sen åka hem.. Vilade lite på soffan å sen gick vi ner till slussarna å kikade på veteranbilarna.. =) Det var mysigt å fint väder.. Nästan för varmt en stund.. Tur att det är lummigt med mycket träd nere vid kanalen så vi fick lite skugga..
N sov heela dagen igår igen. Å faktiskt har hon sovit bra i natt oxå.. Får se om hon är lite mer vaken nu idag då. Men hon gillar ju att sova i vagnen när vi är ute på kolonin..

Nej, nu ska jag äta lite frukost.. Inget svårsmält den här gången, för har inte hämtat ut medicinen ännu..




Alldeles ny.. =)
~* finast *~

Ajaj..

2008-07-23 03:07:29

Usch..!
Här sitter man då mitt i natten å lider för sina synder.. Har känningar av gallan (ev. gallstenar) som bråkar å gör riktigt ont.. *blää..* Illamående oxå.. Usch usch.. Det måste ju vara nåt jag ätit, säkert dom där goda köttbullarna. Så nu kommer jag aldrig mer kunna äta köttbullar heller då.. Skit oxå. *muttra* Eller så var det popcornen.. *?* Inte vet jag, men ont gör det nu iaf.. Fyyy...

*har fullt upp med att tycka synd om mej själv*

Sötnosarna ligger å sover så gott.. Bara jag å katterna som är vakna. Eller nej, det är bara jag.. Dom har slocknat, dom små busfröna.. Dom har fått en lektunnel av mamma, så dom har haft fullt upp här..

Bjuder på en bild på älskade Nova.. =) Får mej på lite bättre humör iaf, även om det fortfarande gör lika ont.




Nova tränar..

Lite ljus bild, men men..
Ni glömmer väl inte att läsa det förra inlägget, från tidigare idag?
*pekar neråt*

Nu ska jag försöka sova lite.. Godnatt.

Ännu mera nyheter..

2008-07-22 18:17:00

Ja, nu är den änligen här.. Min nya bästis.. =P Min nya, snygga, braiga mobiltelefon.. Den här gången blev det en Sony Ericsson w760. En musikmobil alltså... Kan jag behöva, eftersom jag nu lyckats med det fantastiska misstaget att tvätta min mp3-spelare i tvättmaskinen inte en, utan två.. TVÅ gånger..!! *klant*
Men mobilen kanske jag kan hålla borta från tvättmaskinen å annat vatten.. =P Nu ska jag bara lära mej att lägga in musiken i telefonen, så blir det disko-takt på promenaderna i fortsättningen. Eller möjligen ballad-takt, vilket är mer troligt.. *haha* =P
Idag kommer troligtvis det nya simkortet oxå, så kan jag använda den fullt ut sen.. (kan inte ringa ut för tillfället, har för gammalt simkort.. behövs 3g-kort tydligen.. *hmpf*)




nice piece of equipment.. =P



I helgen var det fallens dagar här i stan.. Festival för hela slanten alltså.. Var nere alla dagar, faktiskt.. Jag som inte varit nere på många år..
(så är det att jobba som timanställd, då får man jobba när alla andra vill vara lediga å roa sej, som julafton, midsommar å fallens dagar..)
..men trevligt var det..
Fika med Noomi å Emilio sötnosen på fredagen.. =)



Noomi & Emilio
..sååå söt i rött.. =)





Mamma & Nova
vid bryggan




På söndagen var vi hos Novas farfar å firade hans födelsedag.. =)



Nova å farfar myser..

Resten av veckan får vi se vad vi kan hitta på.. Idag var älsklingen trött när han kom hem från jobbet, så han fick lägga sej en stund nu, så idag händer det nog inget särskilt..

Nu vaknade Nova, får gå å underhålla henne lite.. =)

Nyheter.. =)

2008-07-15 23:06:08

Ja, här har skett förändringar.. =) Visst är det fint? Det är tack vare Therese som suttit å pillat ihop en lite snyggare (eller mycket snyggare faktiskt..) bloggsida till mej.. Tack så mycket..! Jag är helnöjd.. =)

Å så på allmänt begäran.. (eller ja.. det var ju Therese som påpekade det..) så kommer här en bild på Apan Apansson som hänger i taket här hemma.. =P




Apan Apansson



Idag har vi varit på BVC..  Lillan hade allt växt en del..
En centimeter på längden så nu är hon 55.5 cm lång å väger 5570 gram.. En riktig liten knubbis alltså... =)

Efter det åkte vi hem till Therese, Jonas å Hampus å hälsade på.. Det var mysigt å trevligt.. Blev där en bra stund (som vanligt.. *haha*) å fick både smörgåstårta å en ny blogg-design.. =)

Imorrn blir det nog en sväng ut till Överby för å kolla in en ny mobiltelefon till mej.. Är i desperat behov av en ny.. Klarar mej ju inte utan.. *addicted* Å får väl kolla in lite nya kläder nu när det är två dop å två bröllop i augusti å september.. Måste ju vara lite finklädd.. =) Får se om man kan hitta nåt..
Måste kolla efter baddräkt/bikini oxå.. Har hört det ryktas om babysim till hösten.. =P Men det är ju ingen brådska med det ännu.. Långt kvar till hösten. Först ska det ju bli sommar..

Nej, nu kräver Nova lite uppmärksamhet från sin mamma.. (matmaskinen..)


Veckan som gick...

2008-07-12 16:39:01

Idag har det varit väldigt skönt att det är lördag, så älsklingen har varit hemma.. Nova har haft skrikperioder av å till hela dagen, imellanåt skrikit tills luften helt gått ur henne å hon somnat av utmattning.. Stackars liten. =(
Men för tillfället sitter hon i babysittern å tittar på Rädda Willy 3 på TVn å diskuterar emellanåt med Apan Apansson som hänger i vår taklampa.. Dom pratar nog om nåt himla trevligt för hon skrattar å ler hela tiden.. Sötnosen. =)
(apan har hon fått av sin syssling Jon, när dom var här å hälsade på..)
Å hennes mamma sitter här med världens hicka som inte vill gå över.. Har provat det mesta, men den var enveten som synden den här gången.. =( *hick hick*





Go å glá - kexchoklá =)





Här sitter gull-ungen i sin nya fina babysitter som hon fått av sin farmor..
(nya babygymet i bakgrunden oxå..)





Väldigt intressanta saker som hänger här..


Vi hann med ett besök på Liseberg i veckan oxå.. Älskling kunde inte åka med tyvärr, för han var ju tvungen att jobba.. Men jag å Nova å mamma å brorsan å hans tjej tog en tur dit.. Var himla trevlig. Dock finns inga bilder, eftersom jag glömde kameran hemma.. =( Men så glömsk som jag blivit det sista så är det konstigt att jag faktiskt fick med mej allt annat vi kunde behöva. (inklusive paraply..) så jag får nog vara nöjd ändå. Hade tur med vädret, mulet å en regnskvätt bara på eftermiddagen.. Perfekt lisebergs-väder nästan..

Annars har vi inte gjort så mycket den här veckan.. Har varit med mamma ute på kolonin å slappat lite å varit hos Novas farmor å hälsat på.. Förra helgen var vi ju på Dal i deras stuga. Det var mysigt att komma hemifrån lite.
Å så har vi ju hunnit med att fika med Noomi å Emilio oxå.. =)

Nu är Nova 7 veckor gammal idag. Oj oj.. Som vanligt är ju första tanken: Vart tar tiden vägen? Men det uttrycket börjar bli lite uttjatat nu.. Men det är ju det som bäst beskriver känslan, för tiden flyger verkligen iväg..

Nej, nu passar det inte att sitta i babysittern längre.. Den blir väl tråkig i längden kanske..
Protest-skrik i högan sky.. Jag får gå å ta upp henne..

Busungen.. =)

2008-07-03 16:31:09



Hur söt får man bli..? =)

Nova har blivit en riktig liten busunge.. Hon har verkligen bus-blicken.. *haha* Nu håller hon huvudet helt stabilt själv, å skrattar å pratar å är massa mera vaken på dagarna.. Det är roligt att se hur utvecklingen rasar framåt.. =)

Nu blir det inbjudningskorts-pyssel, för nu har hon äntligen somnat i soffan.. Hon har varit vaken sen halv nio (men sov faktiskt heeela natten, så idag är jag lite utvilad jag oxå.. ) så nu slumrar hon gott.. =)
Har dessutom hittat en slags barnvakt. Mobilen över skötbordet.. Där låg hon å skrattade å pratade med fiskarna i över en timme förut.. Haha.. Sötnosen. =) Dom var skojjiga dom små fiskarna tydligen.. Så nu är det inte nån plåga att ligga på skötbordet längre, som det verkade vara förr.. Nu är det skoj.

Nu kommer älskling hem snart oxå.. Då får vi göra lite middag.




Sötnosen ligger å kollar in fiskarna i mobilen över skötbordet.. =)

Första play-daten.. =P

2008-07-02 23:08:29



Haha, här ligger lilla busungen i pappas knä å skrattar.. =)



De senaste dagarna har varit fullspäckade till brädden.. Har hunnit med en tripp till kexfabriken i kungälv å ett besök på Ikea med Novas mormor.. Å så har vi hälsat på hos Novas farfar.. =) Dom trivdes bra ihop.. haha..


Farfar behärskar en bra bär-tills-hon-somnar-teknik.. =P



Sen idag har vi varit på marknaden i stan å sen ute på kolonin.

I måndags var jag å Nova hemma hos Anna å träffade hennes lilla Lovis. Noomi var oxå där med sin lilla Emilio.. Det var alltså Novas första "play-date".. *haha* Inte för att dom lekte nämvärt, men nångång måste ju vara den första som dom träffas.. =) Nova skrek mest för hon var hungrig, så hennes stackars mamma fick vänta med å äta den goda salladen som Anna gjort tills blodsockret var nere på minus femhundra å händerna skakade.. Då behagade hon somna i Noomis famn.. Hann slänga i mej lite för att stabilisera iaf..
Nova är ju yngst av de tre majbarnen, Emilio är äldst. Han är ju en sån där liten tjuvstartare som bestäde sej för att födas innan BF.. =P Nova därimot var ju lite seg i starten å drog ut på det hela i sexton dagar.. (!!!) vilket gjorde att dom som skulle födas med en dags mellanrum enligt beräkningarna fick 20 dagar mellan sina födelsedagar. *jisses..* Den enda som gjorde som hon skulle var ju Lovis, men inte så svårt med planerat snitt iofs.. (fusk..!! *ehurm* Haha, nej skojjar bara.. =P )



Sötnosarna på rad.. Så fina i sina matchande bilstolar.. =)
Nova - Lovis - Emilio



Är lite trött efter att bara sovit 4 timmar på två dygn.. *gäääsp* Nova har haft lite magknip å sen varit allmänt kinkig de här nätterna, å jag har inte velat störa älskling för mycket, han som ska upp å jobba å så.. Men inatt är det han som får ta graveyard-skiftet, för jag måste få sova..

Å nu har vi fått bokat lokal till dopkaffet, så nu får jag sätta igång med inbjudningarna ordentligt så dom kommer iväg så fort som möjligt..

Men det får vänta tills imorrn. För nu ska jag sova..


*ZzZzZzZzZzzzz...*