Bilder bilder bilder..

2008-11-28 20:26:40

Här kommer lite bilder, som jag lovat..


Nyfiken liten N..


Full fart framåt..! =)


Mums med elefantöra..


En glad liten skitunge.. =)


Busar med pappa, försöker ta hans näsa.. =)
Mammas lilla knubbis..


Sitter helt själv nuförtiden.. Men blundar för kamerablixtar.. haha..


Skönt nerbäddad i vagnen, sover så gott..Nu ska pappa iväg å köpa lite fredagsmums till oss.. Lilla N får gröt till kvällsmat, det är oxå mums, tycker hon.. =)

God Natt..!

Long time, no see..

2008-11-27 21:27:37

Ja, nu var det över två veckor sedan jag skrev ett inlägg sist.. Men det har ju hänt lite.
För det första blev jag inlagd på NÄL i sju dagar p.g.a. dom jäkla gallstenarna.. En hade fastnat i gallgången, å då blev det så inflammerat i hella gallgångarna, gallblåsan å pankreatit av det.. (bukspottskörtelinflammation) =( Gjorde fruktansvärt ont å var inte alls roligt.. Fick dessutom genomlida en gastroskopi (visserligen sövd, men ändå..) så dom kunde öppna upp gallgångarna så att stenarna kan passera lättare om dom får för sej att röra på sej igen.. Så nu sitter man å väntar på en operationstid att få operera bort gallblåsan med stenar å allt.. Men som tur var blev man ju bättre av en hästekur av pencillin rätt in i blodet i sex dagar.. *puH!* Var inte på mitt bästa humör däruppe på sjukhuset alltså.. Fick fasta i fem dagar å leva på dropp, en operation, å dessutom saknade jag ju ihjäl mej på min lilla busunge (å hennes pappa med förstås..) varenda dag. Inget roligt. Men som tur var så har det faktiskt gått riktigt bra här hemma ändå, utan mamma närvarande.. Men nu är det slut på amningen. Kanske lika så bra, det går fantastiskt bra med gröt å puréer nu.. =)

Å tanden kommer upp mer å mer, å är syl-vass verkligen.. Läste på en information om barnmat, att när tänderna börjar komma upp (8 månader ungefär) så ska man så smått börja med mat med massa stora bitar i. Oj, vi ligger efter.. Jaja, ingen stress, vi hinner dit oxå, till slut. Vi har kämpat med kyckling/pasta det sista.. När mamma var inlagd på sjukhus fick ju pappa locka å pocka med det som funkade, alltså fruktpuré å gröt. Vi hade ju inte hunnit med så mycket mer.. Så efter en vecka ihop med pappa så var ju lillan lite bortskämd med fruktsocker å söta puréer.. Men det håller på att bättras nu. Sakta men säkert.. =P

Jag lyckades ju bli inlagd vid sämsta tänkbara tidpunkt, två dagar innan vi skulle flytta. Så jag missade ju hela flytten. (både bra å dåligt iofs..) Men nu har jag varit hemma en vecka, å letar fortfarande efter saker som är inställda å undanställda å borttappade. Inte lätt när andra får packa upp ens saker.. Men men. Det får ta den tid det tar. Dessutom har ju älskling börjat göra iordning stora sovrummet (målat tak å spacklat väggar..) så vi kör "compact living" i vardagsrummet, med dubbelsäng, spjälsäng å dessutom alla vardagsrumsmöbler. Trångt värre.. Men men.. Förhoppningsvis kommer vi iväg imorrn å köpa tapeter, så det kan bli färdigt nångång. Iaf före jul.

Nej, nu orkar jag inte skriva mer. Å ni orkar säkert inte läsa mer..
Nu ska jag gå å läsa ikapp mej på alla bloggar som jag missat på två veckor, å sen ska jag tvinga älskling att hjälpa mej att hänga upp de nya gardinerna i vardagsrummet som jag köpt idag. (Varit på shoppingtur med tant K..)
Blev en massa kläder till N oxå, å några julklappar.. =) Känns bra att ha börjat med julklapparna nu äntligen.

Ni får lite bilder nån annan dag..

GodKväll!

Tanden..

2008-11-08 23:54:07

Ja, nu har den kommit.

Den första tanden.

Å aj vad vass den är..!

Vi har haft det riktigt pissigt de senaste nätterna, för lilla N har haft jätteont.. Å vi har vankat av å an å sjungit å pratat å kramats å försökt trösta. Å däremellan har jag varit dålig. Illamående, å nu har jag fått klåda över hela kroppen. Det blir bara bättre å bättre det här.. *Ironi* Men men.. Det är bara att bita ihop å stå ut.. Har inte sovit mer än en å en halv timme i sträck på en vecka nu.. *suck* Men nu har ju tanden kommit upp iaf, så nu kanske det blir bättre.. (?)
*håller alla tummarna*

Dessutom tänkte vi ju satsa på välling nu. Men det gav vi upp snabbt. (nästan gett upp iaf..) Efter en katastrofmorgon med två timmars matning, å lilla N bara fått i sej knappt 50 ml så gav jag upp för idag å gjorde gröt till henne i stället.. Å då åt hon MASSOR.. Å höll sej i fem timmar (helt unbelievable) innan hon ville ha mat igen. Å då fick hon gröt igen. Det var väldigt mums med banangröt å äpple/päron-pure.. =)
Så nu har jag bestämt att vi kör gröt istället för välling tills vi sett att hon fattar galoppen med flaskan, sen går vi över till välling.
Sån är planen.

Nu är jag trött. Ska gå å lägga mej. Tänkte bjuda på ett par bilder, men har verkligen ingen ork. Har slut på orken efter packning å handling idag.. Imorrn ska vi ta nya tag å packa ännu mera.


God Natt !

Uppehåll..

2008-11-05 12:00:35

Ja, nu har det varit uppehåll i bloggandet ett par dagar.. Har varit ganska dålig, med ett JÄTTEgallstensanfall i söndags, å efter det har jag mått dåligt å haft ont i huvudet å riktigt illamående.. *blää..* =( Mest på eftermiddagarna/kvällarna.. Som tur är (tur å oturen iaf..) så har ju lilla N kunnat vara med sin pappa då, jag har bara behövt amma henne när hon blivit hungrig. Så har jag kunnat ligga i sängen å vila.. Tur att jag har honom.. *puss på han*

Nu är jag hungrig, å trött.. Har inte sovit så bra inatt, haft halsbränna nått så in i helskotta.. *urk*

Lever ju på jordgubbskräm med mjölk å ett knäckebröd imellanåt om dagarna.. Vågar ju inte äta nåt annat med tanke på gallstenarna.. =( Det här tycker jag nog är ett ganska högt pris att betala för en graviditet. Det är inte roligt.. =(
(men självklart skulle jag göra om det igen, men det är ändå inte roligt..)

Nu vill inte lillan leka med gåstolen längre..