Någon skillnad?

2008-09-28 23:24:05


Några veckor bara.. Första badet..
Jämfört med...
...idag, fyra månader gammal.. =)





Det är allt lite skillnad.. *haha* Nu är lilla N mammas lilla knubbis.. =P

Usch, huvudvärk å trött.. Dags att hoppa i säng, tänkte bara lägga upp de här bilderna..
God Natt!

4 månaders - kontroll på BVC

2008-09-25 20:37:59

Ja, idag tog vi bussen till BVC, jag å lillan.. Allt gick bra, tills vi satte oss på busshållplatsen. Eftersom bussen blev tio (!)  minuter försenad, så tänkte jag att vi ju garanterat kommer bi försenade. Nuförtiden är det ju lite svårt att komma iväg i god tid, så vi fick ta den bussen som skulle vara framme med typ en minuts marginal.. Men den här busschauffören tänkte INTE bli försenad, utan han körde som en blådåre istället.. Det var en liten flicka med på bussen som började gråta, för hon tyckte det var läskigt när det gick så fort.. Å i en kurva så VÄLTE min vagn. Den är inte såå stabil när N inte ligger där i, å skötväskan var ganska tung, men ändå.. Då blev nog chauffören lite spak, för han körde i slowmotion resten av vägen sen.. Men tänk om N legat däri? (fast då hade den nog inte vält iofs, men man vet ju aldrig säkert) Bara för att busschauffören ville ha lite extra rast å stog tio minuter för länge på ändhållplatsen.. *muttra* Idioter finns det överallt.. Nästa gång ska jag nog säga till chauffören (alla busschaufförer) som kör så, att han/hon får sakta in, för det är inte lätt att balansera en fyramånadersbäbis i famnen å samtidigt hålla i sej för glatta livet i svängarna.. Nej, usch för dumma busschaufförer! *tummen ner*
Men sen, när vi skyndad oss jättemycket (eller ja, mest jag, för N somnade när vi klivit av bussen å jag lagt henne i vagnen) kom vi faktiskt i tid ändå till BVC-tanten.. Å hon var lika förvånad att N växt så mycket å går upp så bra i vikt fortfarande.. =) Nu är hon 64 cm lång, å väger modiga 8260 gram.. =) Min lilla knubbis! =p
Sen när vi kom hem (tryggt å säkert med en annan chaufför som får tummen upp) gick vi en långpromenad med N's mormor.. N sov heela vägen. Hon har faktiskt varit jättetrött idag. Hoppas hon inte håller på att bli sjuk eller nåt.. Vore inget kul. Hon var vaken en liten stund å sen somnade hon hemma hos mormor igen, å sov två timmar till, å sen somnade hon precis innan vi skulle gå hem. Men nu är hon vaken.. Sitter å kollar in pappsen när han spelar gitarr för henne.. =) Musiken finns nog i generna.. Men ögonen är sååå trötta, ser jag.. Haha, hon vill nog lägga sej snart..

Imorrn ska vi nog försöka träffa tant K för en fika.. Skulle vilja åka ut till Överby en sväng oxå.. Oväntad inkomst av pengar den här månaden, så jag vill shoppa lite.. =)
*blinka till Noomi* ..men tack ändå, för erbjudandet! (om du minns..)
Kanske blir till å köpa en matstol till N den här månaden då.. (?) Skulle vilja ha en Stokke TrippTrapp, men dom är så förbaskat dyra.. Men tänkte åka å kolla runt lite vad som finns.. Har funderingar på om vi inte ska köpa en sån där "gåstol" till lillan oxå.. Hon tycker verkligen inte att babysittern är sådär rolig längre.. Hon behöver mer stimulans, trodde BVC-tanten.. Så det får kanske bli en sån då.. Då får katterna hålla i svansarna å ta skydd nånstans högt upp, så dom inte blir överkörda.. Haha.. =P

Nu ska jag kolla lite på blocket.se tills lillan blir tillräckligt sömnig för att sova..


Trött liten N som snart ska sova..
Ser ut som en fånge i sin randiga pyjamas.. =)


P.s. Tack Twisted Sister (eller är det tant F nudå?) för att du ordnade numret till mej igen.. *klant* Alltid lika trevligt att pratas vid en stund.. =)

4 månader..!

2008-09-24 20:36:26

Ja, nu har det då gått fyra månader sen lillan kom till världen.. Tiden rullar på.. Vi har inte firat så mycket idag, men hon fick lite fruktpuré att smaska på förut efter gröten.. Hon har varit på ganska bra humör hela dagen, men nu på kvällen blir hon bara grinigare å grinigare.. Men men.. Hon är väl trött, efter en hel dags skrattande å busande..


Glad 4-månaders-fiiis.. =)


N's mormor var här på kvällen å hälsade på lite.. Dom hade en lekstund i babysittern.. Eller ja, N i babysittern å mormor på golvet då förstås.. =P


Mormor & N på fyramånadersdagen


Dessutom kan lillan nu äta på sina tår.. Haha, inte lätt att fånga på bild, för hon är ju inte still många sekunder på en dag.. Men jag lyckades få den här, ganska hyffsad..


Käkar tår till kvällsmat, på skötbordet


Nu var den är dagen över oxå.. Nu ska lillan lägga sej strax, å hoppas att det går fort att natta lillan ikväll oxå, så kan man slappa lite i soffan sen.. God natt!

Det var på tiden..!

2008-09-23 13:37:05

Nu, äntligen, har N för första gången nånsin, tagit nappen!! *göra vågen* HELT otroligt. Å att det skulle ta 4 månader hade vi ju aldrig anat.. Nu kan det ju vara så att det var en engångsföreteelse igår i bilen, men vi hoppas ju på att hon har förstått galoppen nu.. Underlättar ju nåt otroligt med en napp, så nu får ni alla hålla tummarna för oss.. =)


Äntligen !!


Nu ligger hon å sover i soffan, så jag får passa på att greja lite med bloggen å så ska jag ordna en mapp med bilder som jag ska skicka efter papperskopior på.. Från dopet, bland annat. Jag är seg, jag vet, men som jag skrev en annan dag så försvinner mycket tid till såpoperorna på tvn.. =P
Men nu har jag stängt av tvn, så den inte ska fresta så mycket.. Haha..
Måste få ordning på det här nu..

Några fler bilder från igår..


Jag har sällskap vid datorn.. Lille katten Lotus gillar att vara delaktig.. =)



Risgröt med fruktsmak är mums.. =)
(även om hon inte riktigt listat ut varför man ska svälja maten, så är det kul att gegga lite, å liiite slinker alltid ner)



Här är våran stoooora kissekatt Aero..
Han är en äkta lins-lus.. haha..



Nu ska jag ta tag i att rensa bland fotona på datorn.. Sen ska jag göra lite lunch. Det blir nog sallad idag..

Vad vi gjorde i helgen..

2008-09-22 10:36:57

Ja, så var den här helgen över..

I fredags var vi uppe på Hunneberg å kollade när det var tändning av kolmilan.. N's farfar är ju med å kolar där. Han ska tydligen bo där uppe i kojan hela veckan, så blir nog en tur dit å hälsa på.. =)


Tändning




N å hennes kolar-farfar



I lördags var vi uppe på Dal å firade lite kalas för T's mormor som fyller år idag.. Det var trevligt med god mat å massa tårta å paj med vaniljsås efteråt.. mums! =) Tyvärr glömde vi kameran hemma..



I söndags (alltså igår..) hade vi lite sovmorgon här hemma.. Sen slappade vi hela förmiddagen å sen åkte vi ut till N's mormor på kolonilotten.. Hade lite picnic med mat från de närliggande hamburgerrestaurangerna.. Haha.. =P Som vanligt är det ju lilla N som är i fokus överallt man åker, så det var bara hon å pappa som fastnade på bild.. =)


så söt med mössan på sne'

När vi kom hem tog vi oss i kragen å röjde upp lite här hemma.. Diskade å plockade i ordning. Å sen var det dags för lillan att bada.. Efter det var hon heeelt slut, å somnade på tio minuter..!! Jag trodde hela kvällen sen att det var för bra för att vara sant, men nej, hon vaknade inte förrän halv nio imorses.. =)
(Jag vet att det är lyx att ha en bäbis som sover 12 timmar varje natt, men jag njuter så mycket jag bara kan.. Det lovar jag! Det kan ju ändras närsomhelst..)

Idag har jag inget inplanerat.. Det är ganska skönt det oxå... Jag å N är ju ensamma hemma om dagarna den här veckan, eftersom T har fått vikariat på sitt gamla jobb en vecka.. Sen ska han jobba vecka 42 oxå.. Skönt för honom att komma hemifrån lite å jobba.. Han blir ju nästan odräglig av att vara arbetslös.. Vi klättrar på väggarna här hemma å går varandra på nerverna om vi är hemma hela dagarna tillsammans.. Haha.. =P

Å på tal om att gå hemma.. Varför fastnar man i diverse såpoperor när man går hemma mer än två dagar..?! Jag följer nog alla som går på TV.. Till och med stargate-serien på tv6.. Det är ju inte sant! Days of our lives å Hem till gården är ju standard näst intill varje dag.. Å mellan varven kollar jag på Border Control på kanal 9.. Snacka om att ha för lite att göra om dagarna.. Inte för att jag har det. Har ju både lillan å hela hushållet, men ÄNDÅ hinner jag glo på tv..

Nu ska jag göra tunnbrödsmacka å oboy till frukost å sätta mej å glo på tvn, i sann hemma-mamma-anda! =P

Smakisar..!

2008-09-13 20:20:41

Ja, i måndags började vi med smakportioner till lillan.. =) Det var mumsigt tyckte hon, iaf första dagen.. Haha. Sen kom hon på att det var nåt skumt med det här, å att tugga på sån där gröt varenda dag var nog inte så skojjigt.. =P Men det går ganska bra ändå, får jag nog tycka.. =) Vi serverar risgröt med banan till att börja med. Å idag har hon fått lite katrinplommonmos till gröten, för att se om det kanske blev mumsigare då, men jag vet inte.. Haha. Hon är skeptisk till det hela ändå.. =P



Gröt everywhere..!
Lite skeptisk till det här.. =)




"Jag kan själv..!"
(lite suddig bild, tagen med mobilkameran)


Idag har vi varit ute på lotten å grillat.. Det var mumsigt, men blev allt bra kallt.. *brr..*
N hade sin fina, nya fleece-overall på sej. Hon somnade i hamocken å var så söt, vår lilla care-bear.. =)



"...ZzzzZzzz..."


Igår var vi hos T,J&H å hälsade på.. Åt jättejättegod fläskfilégryta på kvällen.. Sååå mumsigt var det! *två tummar upp* Men sen blev N jättetrött, så vi fick skynda oss hem å lägga henne.. Å T hade listat ut ett bra sätt för oss att få med oss båda vagnarna i deras bil.. (å två bilbarnstolar med tillhörande bäbisar oxå förstås.. ) ..så vi var ute på Maxi å shoppade lite oxå, tidigare på dagen.. =)

Nu är jag nog lite hungrig.. Ska försöka få min snälla sambo att ordna lite smörgåsar till mej, så ska jag busa lite med lillan under tiden, för hon har tröttnat på babysittern nu..

Roll over Beethoven.. =)

2008-09-04 02:28:38

Ja, nu har det hänt!
N rullade över från ryggläge till magläge.
Å det roligaste av allt var att när hon gjorde det, så såg det hur lätt som helst ut. Som att hon har övat jättemycket på det. Bara det att vi inte sett det. Haha.. Men man vet ju aldrig. Men nu rullar hon runt hur lätt som helst, behöver inte ens ta liiite sats, utan snurrar runt friktionsfritt. =) *stolt mamma*


N har precis rullat över från rygg till mage
å ligger å speglar sej lite..




- - -


kl. 01.13
Detta var igår hon visade oss att hon blivit så stor å duktig. Idag har vi fått erfara att det finns en negativ aspekt av detta oxå.. Suck. Det visade sig att hon kan göra detta oxå i sömnen. Ajaj, inte bra.. Nu är jag inte så rädd för kvävningsrisk å sånt, för det orkar man inte tänka på när man är van att ens bäbis sover 12 timmar om natten, å nu vaknade efter 4 timmar, på mage, i upplösningstillstånd. Stackars liten.. Å nu har vi ett fasligt sjå att få henne att somna igen. Men hon är ju piggare än nånsin. Typiskt.. *trött mamma*
Så nu är klockan över två på natten, å hon gör ingen ansats av att ens gäspa..

Idag har vi varit hos T & H å ätit kladdkaka, å annat mums. Det var riktigt trevligt.. =) Å lilla N uppförde sig exemplariskt, å åt å sov å sen åt hon igen.. Trevligt som omväxling, nu när hon varit lite gnällig det sista.
Igår var vi på öppna förskolan, tillsammans med T & H, å det var ju roligt. Det var en hel massa barn där mellan 0-18 månader. N var yngst. Där träffade vi en annan mamma från vår föräldragrupp, å hennes dotter. Stackars lilla N råkade slita sej ur sin mammas grepp å trilla handlöst framåt (har tydligen inte smygövat på att sitta så mycket..) å slog pannan i mattan. Ajaj. Men det gick som tur över med en gång. Sen var hon en glad bäbis igen. =)

Å idag har N provsuttit sin matstol, som hon har hos mormor. Å i den satt hon jättebra. =) Å den smakade nog inte så dumt heller, för hon hann dreggla ner hela stolen på typ tre å en halv minut. =P


N provsitter sin stol hos mormor
*sitter stabilt å bra*


Nu börjar hon bli gnällig därinne i sovrummet.. Pappa är nog inte så rolig längre.. Jag får nog gå å kika å se om hon kanske vill sova snart..


- - -


kl. 03.22
Ja, äntligen somnade hon. Men i våran säng. Å hennes pappa ligger i soffan å snarkar.. Men jag då? Jag får väl knö ihop mej i soffan jag oxå då.. Iaf en stund. Sen ska jag försöka flytta över henne till spjälsängen, så vi får tillbaka våran säng.
Nu ska jag se om det går några repriser på TV mitt i natten..

Oj, nu kom tidningsbudet med tidningen hörde jag.. Får väl kanske ta å läsa den, så blir jag kanske tillräckligt trött för att sova sen.. Klockan är ju halv fyra på morronen..


Mest bilder...

2008-09-01 21:56:39

Häromdagen var vi hos min mormor å hälsade på.. Det tyckte Nova var skojjigt.. =)


N & gammelmormor..
(mammas mormor..)






Å igår hade vi kräftskiva ute på kolonilotten.. Det var riktigt gott med kräftor å grillat kött å potatissallad å massa mumsigt.. =) Å cheesecake å daimtårta till efterrätt.. Haha.. "Spare no spences..!" =P
Vi hade riktigt tur med vädret alltså, lagom varmt å inget regn alls.. Synd att det blev så mycket mygg senare på kvällen.. Blää.. Har flera myggbett. =( Men som tur var fick inte N några.


N & mormor
gungar i hammocken
(lite trött framåt kvällen)


Häromveckan var vi ju ute på Smögen, med mamma, brorsan, Natalie å älskling (såklart). Har lyckats föra in dom bilderna i datorn oxå nu.. (hittade USB-kabeln igen) så här kommer några bilder..


N i mormors knä,
diskuterar med morbror.. =)


Sötnosen i sin fina sommar-hatt =)


...å älskling var chaufför.. så här roligt hade han.. =P


Imorrn blir det nog Öppna Förskolan för första gången.. T å H skulle dit en sväng, å undrade om vi ville med. Kan bli roligt.. Hoppas bara lillan är på sitt trevliga humör.. =P Har hon en dålig dag är det inte mycket som är bra.. (ungefär som mamma då alltså.. haha..)
Idag gick vi en sväng med tant K på förmiddagen.. Men sen fick jag vääärldens huvudvärk. Undrar om det har nåt med vädret att göra (?!) men försökte vila å så emellan matningarna.. Men sen fick jag ta mej i kragen å åka till Novas farfar. Han gick ju i pension i fredags, så vi fick ju fira lite.. Köpte en orkidé å lite lotter. Får hålla tummarna att det blir nån vinst nu då.. =)
Å nu är vi äntligen hemma igen, å har precis lagt N för natten. Ska strax hoppa i säng jag oxå.. Huvudvärken vill inte släppa taget riktigt.. =(


GodNatt!