Nu är det på gång..

2009-11-24 11:18:57

Ja, nu är det verkligen på gång. Äntligen har vi fått iordning lite inne i N's rum, som varit förråd/förvaring/kaos så länge nu.. N's farmor å farbror L var så snälla å hjälpte oss med tapetsering, golvläggning å list-spikning igår.. :) Tack så jättemycket!! N är jätteglad å säger "Fiint fiint" å klappar på väggarna.. :D
 Det är bara lite småfix kvar (gardinstänger, lite finmålning runt fönstret å dörren å sånt..) sen ska hon få flytta in.. :)


Nytt golv, nya tapeter, ny färg å nya lister. :D

Å ikväll ska det bli egen-tid. Jag ska iväg med A å kika på New Moon, som går på bio. Vi småbarnsmammor ska vara uppe lääänge ikväll å gå på sena bion.. Haha, rebelliskt värre. Papporna får vara hemma ikväll faktiskt. Det blir tjejkväll med vampyrfilm. ;P
Har ju fått låna böckerna av tant K. Twilight-böckerna alltså, om nu nån inte förstod det. Å jag får erkänna. Jag är hooked. Andra boken var ju tillochmed mycket bättre än första. :O Jag är förvånad att jag gillar dom så mycket faktiskt, men det gör jag. Så det ska bli väldigt roligt att gå å se film nummer 2 ikväll. Läste ut boken inatt, så jag somnade nog inte förrän bortåt tre.. Men ville ju inte bara ha läst halva boken innan ikväll, så.. Det var iofs inget svårt att hålla sig vaken för å läsa, för den var allt väldigt spännande där på slutet.. ;)

Efter dagislämningen idag, då N faktiskt var lite extra kramig, å inte riktigt var så sugen på att gå in förrän nån visade upp en gris (:P) så har jag faktsikt påbörjat adventsstädningen. Jag har putsat sovrumsfönstret å hängt upp nya gardiner. Duktigt av mig att börja i tid.. :) Å så har jag vikt en maaassa tvätt som låg å drällde i sovrummet. Å hängt ut sängkläderna på vädring.
Å som ett extra plus, så är det SOL ute idag. :D
Nu ska jag hoppa upp på cykeln å trampa iväg till dagis å hämta hem min underbara unge. :)

Det känns som en bra dag idag..
:)

Nova 18 månader

2009-11-24 11:00:20

Älskade älskade barn

Ja, idag blir N 18 månader.
Så vid den här tiden för 1,5 år sen, gick vattnet ordentligt, å jag satt nog i telefon med förslossningen vid det här laget..
Alltså, det har redan gått ett å ett halvt år. (!!!) Minns det som om det vore i förra veckan..
Men å andra sidan, så känns det som att det var evigheter sen.. Känns som att hon alltid funnits här. Med oss.
*kärlek*




Världens finaste å underbaraste unge!

Vilken bra dag..!

2009-11-20 18:08:48

Ja, idag har verkligen varit en riktigt lyckad fredag.. Känns bra. :)

Först blev det att lämna skruttan på dagis, å det gick hur bra som helst. :) Sen hem till tant K för lite fredagsfrukost. Mums! Sen åkte vi till stan å shoppade lite.. Blev en "fuskpolo" till N å lite vitaminer å mitt älskade omeprazol (så nu kan jag sova gott om nätterna, utan att behöva vakna av halsbränna.. :S) Dessutom kunde vi inte hålla oss utan att köpa nåt litet till twinsen. ;) Blev lundmyhrsockar, vita med sötnostext på. :)
Sen gick vi hem till tant E å fikade. Jättegoda kärleksmums! :) Satt å tjöta å fika tills det var dags att röra sig hemåt. Åkte faktiskt buss för en gångs skull.. Vet inte när jag åkte buss senast. Men jag kom hem iaf.. ;P

Å när jag kom hem så hade älskling ordnat en överraskning! En toppenbra sådan.. En ny tvättmaskin!! Tjohoo..! Så nu tvättas här för fullt.. :D Har ju inte haft möjlighet att tvätta hemma sen i början på september, så vi har ju tvättat i tvättstugan ibland, hos mamma ibland å ibland hos N's farmor.. :S Inget kul. Inte när man är van (Läs: Bortskämd) med egen maskin.. Men nu är vi åter back in business..! Å medan jag å N gick å handlade pizza så ordnade min älskling i köket, körde igång diskmaskinen å städade å plockade iordning. :) Underbart! 
Så vi har precis smockat i oss lite pizza.. Jag har nog lyckats krympa magsäcken lite, för jag orkade knappt en halv pizza idag.. :) Förut var det ju inga svårigheter att klämma i sig en hel, men idag tog det verkligen stopp.

Lägg märke till att T har fixat en lite nyare bild på N i headern.. :D Tack så mycket T..!! Jättefint blev det!

Näe, nu ska jag gå å hänga upp tvätt!! Det var längesen man såg fram emot en sån trist syssla.. ;P


Min nya kompis.. ;)

Kärt återseende

2009-11-17 11:11:24

Igår var det dagisdags igen, efter helgen.. N sprang in genom dörren å försvann bland barnen.. Mamman stod kvar i dörröppningen å kikade in. Inte ens en vink.. Nähä. Bara att inse att hon trivs som fisken i vattnet på dagis, å åka hem.. Å efter tre timmar följde hon med hem, så snällt så.. :)
Vi har fuskat. Både igår å idag har vi tagit bilen till dagis. Men igår var det för att jag var tvungen att göra några ärenden i stan medan N var på dagis, så jag skulle hinna. Å idag så var vi lite slöa på morgonen å blev lite sena, å eftersom bilen bara stod där helt ensam på parkeringen, så tog vi den idag oxå. Dessutom regnade det ju imorse, inte så kul å cykla då.. :S
Efter dagis åkte vi hem å N fick sova sin middagslur. Sen efter vila å mat å sådär, så tog vi på oss å gick till familjen L. Det var längesen vi träffades nu, å det var lika trevligt som alltid. :) Barnen lekte å busade, å när vi skulle gå blev det ett himlans pussåkram-kalas.. :) Sötnosarna.. N hade iaf saknat H, det syntes. Hon var tillochmed lite snällare än vanligt mot honom.. :P Vi får väl försöka få möjlighet till en träff till i slutet på veckan kanske, så de små kan leka av sig ordentligt.. :) Eller vad tycker du, T?
Efter det besöket knallade vi hem till mormorn.. Där fick vi god fika medan vi inväntade att pappan skulle komma hem.. Sen var det bums i säng för N, å mig med för den delen.. ;)
Det var vår gårdag..
Idag ska jag väl snart åka å hämta N på dagis, sen ska vi väl se om vi inte kan hitta på nåt skojjsigt.. Pappan är ju borta hela dagen idag igen.. :S Men vi klarar oss..! Ska väl ta en sväng till brorsan oxå, å få skrivit det där CV:t till arbetsansökan.. Kan ju vara bra..


N dansar för fullt.. :)

Å föressten, har ni provat nya Ballerina Pepparkaka? Om man gillar pepparkaks-smaken så är det ju ett måste.. Själva pepparkaks-smaken var dock ganska stark.. Jag själv är inte ett jättestort fan av pepparkakor, men dom slank allt ner ändå.. ;) Är ju samma goda fyllning ändå.. Hade ingen mjölk kvar, så det fick bli en kopp thé till.. :)
Nu ska jag gå å ta en till.. Så kanske jag blir snäll.. ;P




Är jag ensam i världen om att ha nån slags tvångstanke att jag måste köpa allt som är nytt å prova..?
Jag som inte gillar pepparkakor ens, men ändå köper jag sånna här kakor.. (?)
Tur att dom var ganska goda ändå då.. ;P

Lördag idag..

2009-11-14 14:16:19

Ja, nu har vi överlevt/genomlevt första riktiga dagisveckan. Vi har cyklat varje dag, å varit riktigt duktiga. :) N har varit superduktig på dagis, å inte gråtit en enda gång när mamma lämnat. De två sista dagarna märktes det dock att hon fattat att när mamma sagt hejdå å stängt dörren, då kommer hon inte tillbaka på läääänge. Så då fick jag en massa extra goa, ganska hårda, kramar innan hon tog fröken i handen å gick å lekte med de andra. Men inga gråtattacker som sagt. Känns jätteskönt för mig, iaf.. Å på fredagen ville hon inte alls följa med mig hem, fick locka å pocka å trilskas lite innan vi kom upp på cykeln. Så första veckan får ++++ i betyg.. ;P Därimot har vi kunnat märka att hon har fått annan/annorlunda/mera stimulans, för nattsömnen den här veckan har inte varit nåt å skryta med direkt.. Hon har vaknat många gånger, gråtit en del, men mest bara velat kramas lite. Å vart vaken ganska länge varje gång. Men det är väl lite separationsångest kombinerat med dagis å annat som orsakat det. Ingen större fara, egentligen. Hon har fått komma över å sova hos oss de sista timmarna istället, å det har funkat jättebra. (Förutom att ungen är megapigg på eftermiddagarna, när mammans energi börja sina.. men men..)

Nu sitter jag här med ett glas julmust å har precis klämt i mig två clementiner. Det är ju underbart nu när de goa clementinerna börjar komma i affärerna. Än så länge har jag bara hittat goa ute på Maxi, så vi åker dit typ varannan dag å handlar massor av clementiner. :D Jag är hooked on clementiner nu. Å julmust såklart. ;P
Vi ska, faktiskt, handla idag igen. Måste köpa lite lördagsmums, det är ju änna ett måste på lördagen.. Älskling å N har röstat å det blir pizza (eller "piiiza" som N säger) till middag idag.. Å imorrn tänkte vi slå till med tacos. Det var jättelängesen vi åt det, så vi kände att det var dags nu.. :)

Igår upptäckte jag alla orden som ploppar ur munnen på N oxå.. Haha, har inte tänkt på att hon inte kunde dom förut..
Kitty (från hellokitty) - Herregud - ramla - tappa - kom - snälla (snalle) - nyponsoppa (pypomsopp) - spela - sängen - Busen (Booosen) - Pissen - clementin (kmementii) - elefant - ko - tupp - häst - slänga - kasta - fisk - strumpa - knä - hatt - chips (mips) - min!

Så låter hon ju sååå härlig när hon säger "jösses!" eller "hoppsan!" när hon ramlar.. :)

Å nu kommer det ibland meningar när hon pratar, t.ex: "Nooa inte stå där" "Nooa inte klättra" "Mamma, mera mat" eller "Pappas viktiga papper" "Mamma! Tvätta händerna. Kladdigt."

Å det där med Min! har hon verkligen kommit på nu.. Det är nog från dagis hon snappat upp det.. Där är det ju lite konkurrens om leksakerna så att säga.. ;P
Funderar på om vi ska vara med på pysselkväll i slutet av månaden, på dagis.. Kan vara trevligt att träffa andra föräldrar å göra nåt kul ihop..

Näe, nu ska jag å N slappa lite i soffan. Dricka lite saft å julmust å kolla på Arga Snickaren.

Helgen som gick..

2009-11-09 10:05:39

Sådärja. Nu är morronens jympa avklarad.. Blev premiärcykeltur till dagis imorse.. Liite stressigt blev det, eftersom jag inte hade varit förutseende nog att ställa in alla spännen å sånt i förväg, så fick stå nere i källaren å svettas lite innan vi kom iväg. Men det gick finfint! Vi fräste till dagis på mindre än 10 minuter. *tummen upp* Ungefär lika lång tid som att ta bilen alltså.. Men så var det ju torrt å fint väglag idag, tar väl lite längre tid om det är kasst väder.. Å N tyckte det var toppen att sitta bak. Hon pladdrade på å pekade på saker när vi cyklade förbi. :) Stor succé alltså..! :D

Igår var det farsdag. N firade pappsen med kaffe å kaka på sängen på morronen. Mycket uppskattat tror jag. Han fick även en tjusig annons i ttela i lördags. Den har han klippt ut å satt upp på kylskåpet. :) Sen åkte jag å N med mamma ut till lotten å stängde till ordentligt å tog med allting hem. Vi gick en runda ute på Överby när vi ändå var där, å mormor kunde ju självklart inte hålla sig från att handla lite till sitt barnbarn. ;P Blev nya vantar, en vintermössa och en t-shirt och en klänning att ha på julafton. :) Jättefina saker! Å Mössa å vantar var ju behövligt. N är ju ute å leker en timme varje dag på dagis, å då går det åt några vantar i veckan.. Haha.. Sen släppte mamma av oss hos N's farmor å vi firade lite med L. (bonusfarfar) Åt god mat å supersmarrig efterrätt. Sen bar det av ut till N's farfar. Där fikade vi å N röjde järnet.. :) Sen åkte vi hem å slappade resten av kvällen. N var superpigg eftersom hon somnade i bilen på väg hem, så hon hade lite svårt att komma till ro. Somnade nog inte förrän närmare halv elva. Å då stöp jag oxå i säng. ;)

I lördags (Ja, jag är medveten om att jag tar hela helgen baklänges..) packade jag ner lite grejjer å åkte på SPA. :D Det var toppenskönt. Det behövdes kan jag säga.. :) En hel förmiddag med jacuzzibad, ansiktsmassage, fotmassage, lunch å ryggmassage. Kan ju knappt bli bättre. :) Det var ju min 25årspresent från mina tjejjor, å jag är väääldigt tacksam! :D Det skulle lätt kunna bli en vana.. Haha..!
Efter spa-andet så åkte jag iväg till A på sån där barnklädesvisning. Jättefina kläder verkligen. Lär bli en beställning från oss så snart vi får ordning på ekonomin! Blev kvar ganska länge, satt å tjöta i köket å sådär.. När jag kom hem var min käre sambo heeelt slut. (Den där förkylningen sitter i än..) så jag å N busade runt hemma tills det var läggdags.

Det var vår helg det.. ;)

Häromdagen skulle mamma ringa ett viktigt samtal, å det tycker N är JÄTTEBRA, för då får man nånting skoj/gott så att man sitter stilla å tyst å sysselsatt.
Den här gången fick det bli..


..en chokladglass!
Haha, det kunde ni aldrig gissa va..? ;P
Man gör vad man kan för att få det att fungera, även om det innebär en muta eller två ibland.. ;)

Dagis dagis dagis

2009-11-04 22:39:20

Ja, det är typ det enda som snurrar i huvudet på mig hela dagarna känns det som.. En cykel, så att vi kan cykla till DAGIS. Extrakläder till DAGIS. Inte glömma stövlar till DAGIS. Ställa väckarklockan så vi inte försover oss till DAGIS. Byta däck på bilen ifall vi inte kan cykla p.g.a snö till DAGIS. Ha koll på vilka tider vi ska vara på DAGIS den här veckan.. *sucka* Men men.. Snart är vi inne i rutinerna, å alla kläder å allt som behövs finns på plats på DAGIS å då kan jag börja slappna av lite..
N trivs iaf på DAGIS hittills.. Leker med leksakerna å de andra barnen både inne å ute. :) Mamman får sitta i ett hörn å läsa böcker för de andra barnen, eftersom hennes eget klarar sig på egen hand. *stolt* Hon har bara kommit till mig två gånger på två dagar nu, å det är för att hon ramlat å slagit sig lite. Då är allt mamma bra å ha.. Men i övrigt så har hon inte ens sett åt mig..
Men imorrn är det eldprovet. Då ska mamma bara lämna på dagis, å sen försvinna helt i tre timmar. Jag är positiv, eftersom hon inte brytt sig om mig när jag vart där, så kommer det säkert gå bra. Å som fröken J sa, att hon är så lätt att avleda och locka med nånting roligt, så det ska nog inte bli några problem. Å det tror jag inte heller, men men.. Jag är inte så långt bort ifall jag behövs. Tänkte gå till N's farmor ett kvarter bort (eller kanske 2? jaja, nära iaf..) bara. N har ju redan kastat sig huvudstupa utför rutchkanan, å om hon gör det igen, så är det bra om mamma kan vara på plats ganska snabbt tror jag.. ;) Hon är ju mer vild än tam mitt lilla busfrö. ♥

Fick ju hem min nya, fina cykel häromkvällen oxå. Eller ja, fick å fick.. Jag fick själv cykla hem den från cykelhandlarn. Men det gick finfint. *tummen upp* En bra cykel. :) Nu ska vi bara ha en hjälm till N, så kan vi fräsa Trollhättan runt sen.. ;)

Å sambon är förkyld. Han har legat hemma på soffan hela veckan å vart ynklig. Å inte tänkte han minsann gå utanför dörren imorrn heller. Men jag har en plan.. (*mohahahaa..*) Vi måste faktiskt byta till vinterdäck på bilen, dom har lovat 5 cm snö imorrn.. *iiHhh!* Så det är bara tackåvarsågodåutåbyta. Imorrn alltså..

Nu ska jag hoppa i säng, för ögonen har svårt att hänga med nu.. N vaknade ju före tre inatt å ville absolut inte alls sova mera. *uH!* Fick iaf somnat henne vid halv fem igen, å sen tog det väl nån timme innan jag kunde somna om. Men till slut fick jag väl typ två timmars sömn till innan väckarklockan ringde. :S Så det är dags att lägga sig nu..
God Natt!

Änglar & Demoner

2009-11-01 23:55:54

Usch, vilken skitfilm!

Okej.. Liiite orättvist.
Filmen var väl bra i sig, egentligen.. Men alltså. Man kan ju tro att han som har gjort den inte ens läst boken.. (?!) Åtminstånde så har han verkligen tagit sig friheter när det gäller att klippa och ta bort å hoppa över.. Hängde ju knappt med i handlingen.. o.O
Nej, usch å fy, sikken besvikelse.. *skaka uppgivet på huvet*

Men en positiv sak var ju att allas våran käre Stellan (Skarsgård alltså..) gjorde en riktigt bra insats! Trevligt för omväxlings skull.. Även om han var lite lik Boothstrap från Piratesfilmen även i den här filmen.. ;P

Mitt humör blev inte bättre när jag upptäckte en stor klump med ost i mina ostbågar. :S Uäck! Funderar allvarligt på att skicka tillbaka påsen.. Kanske kan få en ny?
Läste just på aftonbladet.se om en tjej som fått en grön larv i sin köttbulle.. *mera uäck!* Jag kanske inte ska klaga? Det var ju trots allt bara ost..

Nej, nu ska jag lägga mig å läsa slutet på Dan Browns nyaste.. :) Bäst för regissörerna att dom ordnar bättre filmer av de återstående böckerna! *hytta med fingret lite* ;P


*alla tummar upp för boken*

November allready?!

2009-11-01 20:11:38

Ja, nu är det alltså November. Ohmy.. Tiden rusar ifrån mig känner jag.. Kommer inte alls hinna med allt det där som jag vill ha gjort innan årsskiftet.. :S Men men.. Får väl se tillbaka på det vi verkligen fått gjort istället.. ;)

Å helgen är över den med. Har vart full rulle.. I lördags åkte jag, mammsen å Nat till Ikea, å shoppade loss lite.. (Jag handlade för 106:- Duktigt av mig.) Blev bara lite småsaker till N. 
Hade inte råd med mera.. :S Jäkla kö till a-kassan, som gör att jag inte får några pengar den här månaden. Å säkert inte nästa heller.. Jag vet att vi lever i ett välfärdssamhälle, å att många tycker att man ska vara glad för att man bor här i underbara Sverige, för här är allt så jävla bra, å vi har ju sååå bra "skyddsnät" i samhället, som gör att vi klarar oss bra. Visst. Fine. Det är en bra tanke bakom allt det här med a-kassa å arbetslöshetsförsäkring. Men vem är den till för då? Inte är det då den lilla arbetarfamiljen, där båda föräldrarna blir arbetslösa samtidigt, men har tjänat för mycket förra året för att få socialbidrag, å som får vänta mellan 12 å 17 veckor på att få pengar. Hinner ju hamna hos kronofogden fem gånger om liksom.. Jävla skitsystem. Så är det bara. Punkt slut. Pumpa in mer pengar staten, så att de kan anställa fler handläggare så att det blir nån jäkla ordning nångång! *aarrgghh..!*
Sådär, nu fick jag ventilerat ut det oxå. *pusta ut*

Var var jag?

Just det ja.. Helgen. Idag har vi varit med mammsen ute på lotten å krattat de sista löven. Har hittills blivit 32 skottkärrelaster till komposten med löv. *puh!* Är ju massor ju.. Men nu ska det nog inte behövas mer.. Sen följde vi med mammsen hem å fick mos å köttbullar till middag. :) Brorsan å lilla Takoda kom oxå. N fick pussat å kramat massa på valpen, å matat honom med gurka. :)

Lånade med mig "Änglar och Demoner" av mamma, så den ska vi se på sen när N somnat. Äta upp det sista av lördagsgodiset å ostbågarna å dricka den sista julmusten. ;)


N - 17 månader

N har lärt sig en del nya ord nu.. Bl.a. Ketchup - toa - Takoda (koodi) - prosit - high five - köttbulle - kort - koja - glass - dagis - halsduk (hassdok) - skriva - rita - penna (peaa) - giraff
Å säkert en massa mer som jag inte kan komma på på rak arm.

Imorrn ska älsklingen byta till vinterdäcken på bilen. Blev inte av idag, för det hann bli mörkt. :( Blir ju mörkt innan kl.18 om kvällarna nu.. Fyy vad tråkigt. :S
Men desto större anledning att komma ut å få dagsljus på sig om dagarna då.. ;)

Å på tisdag kommer vi nog få hem min nya cykel. *wiie!*

Det var allt för idag, nu ska jag mata mitt hungriga barn med kvällsgröt innan det är dags för sängen för hennes del..

GodNatt!