Hopplöst fall av hopplöshet

2009-09-30 14:17:29

Jag är verkligen en sucker när det gäller att stå emot försäljare.. :( Finns en anledning att jag alltid skickar fram min käre sambo.. Eller tvingar honom att ringa diverse företag.. Men han är nästan värre än jag har jag märkt.. (*suck för oss..*) Det sista har jag lyckats tacka ja till två nya abonnemang på mobilen (!?) en prenumeration på tidningen, ett mobilt internet som inte ens funkade i min dator *morr* å det sista är en jättefin röd 6kilos brandsläckare.. *uh!* Jag är hopplös.. Blir nog till att utnyttja ångerrätten. Igen. Men det här var en riktigt smart försäljare.. Han kom precis när N var som tröttast, hungrigast å klängigast. Värsta tidpunkten på dagen. Smart drag, försäljaren! *grr..!* Å så börjar han vädja till mitt dåliga mammasamvete om brandvarnaren som är trasig å att alla barnfamiljer borde ha en brandsläckare å bla bla bla.. Å det slutar med att jag köpt brandskydd för 10 år (!!!) framöver.. *mera suck för mig* Hopplös. HOPPLÖS är jag. Men jag ville ju bara bli av med honom.. =S
Men nu står den här iaf. En röd brandsläckare. Så om det brinner nånstans så kan ni ju alltid komma hit å låna den.. För jag har ju gratis påfyllning i tio år..

Jag ska nog sluta öppna dörren när nån ringer på/knackar..


Håller på att försöka få tag i min käre sambo oxå. Han är ute å fäller träd hos sin mormor å morfar. Ja, igen. Dom har många träd.
Vi ska försöka komma överens om en tid att gå över till grannarna för en fikaträff.. Men inte så lätt att å tag i honom.. =S Fast två personer med varsinn motorsåg kan ju väsnas lite, så det är ju inte säkert att han hör telefonen.. Just keep on trying..

Nej, nu ska jag börja göra lite lunch.. N vaknar nog från sin tupplur snart..

Ljus i slutet på tunneln..

2009-09-26 17:40:12

Ja, det ser så ut iaf.. Det är en ganska mörk tunnel när man ser på ekonomin just nu i den här familjen.. :S Skittrist verkligen.. Båda två är ju arbetslösa.. :( Men nu ser det ut som att det skulle kunna ljusna lite.. Min älskling har nämligen fått "Ja!" från arbetsförnedringen.. Oj, arbetsförmedlingen menar jag ju.. :P till en elektrikerutbildning på Lernia. *Weeii!* Å han har ju fast jobb den dagen han är klar.. :D Kanske kanske kanske att detta ordnar sig.. Men jag pustar inte ut än. Han har inte genomgått utbildningen å fått jobbet än. Men utsikten inför framtiden ser ju onekligen lite trevligare ut nu.. :)

Idag har vi varit med mammsen å kikat efter en ny bil till henne.. Hittade ett exemplar som hon gillade å hade råd med.. :) Å jag gör tummen upp, för den verkade bra. Tog en lunch ute på Coop-restaurangen å kikade lite i affärer oxå.

Nu blir det att mysa lite i soffan med familjen.. :)

Nej tack

2009-09-23 22:47:03

Ja, just det ja.. Glömde skriva att jag tackade nej till jobbet.. (Am I mad? Probably..) Men det kändes inte som att min livssituation passade så bra ihop med de kraven som ställdes på arbetsplatsen.. :S Så jag ringde idag å tackade nej. Men jag håller hoppet uppe om att hitta ett nytt jobb, ganska så snart iaf.. Förhoppningsvis finns det andra jobb än personlig assistent. (*suck*) Jäjä, det återstår att se.. Men jag är positiv än så länge..! :)

Ursäkta frånvaron..

2009-09-23 22:43:46

Ja, jag veeet att jag är usel på att uppdatera just nu.. :S Har skitdåligt samvete för alla mina (2? 3?) läsare.. Men jag ska försöka mig på en förklarig:
Jag har haft FULLT upp, verkligen. Vi har hjälpt till med sambons mosters lägenhetsförsäljning (inte så lätt när hon själv bor i London liksom..) å så har det vart kalas (Grattis Hugo förressten!) å så har vi ju fått hem en liten Boogie. Det är en av brorsans vovves valpar, som ska vara isolerad från sina syskon tills vidare, för han har konstiga prickar på huden. Troligtvis är det bitmärken från syskonen, eller en allergisk reaktion (troligtvis från en handduk isåfall.. Tvättad med parfymerat tvättmedel.. :S) Men tills de har försvunnit så ska han vara isolerad. Å det är inte så lätt för brorsan å dom, för dom har ju bara en liten tvåa, å så alla de andra valparna liksom.. Så vi ställer upp som jourhem till honom sålänge.. Han är alldeles underbar, pigg å livlig å lite tokig. :) Men det är ju mycket passande å spring ut å in (Inte rumsren, ännu.. Men vi jobbar på det!) Å utöver detta så har vi varit på 80-årskalas hos N's gammelmormor å tvättat i tvättstugan å träffat långväga släktingarna från England å in emellan så har vi hunnit att vara uppe på Hunneberg, vid kolmilan å hälsat på N's farfar som är kolare. Dygnets alla timmar räcker inte alltid till.. :S Men men.. Vi har haft roligt iaf. Det är huvudsaken. :)
N somnade här ganska nyss, för besöket blev sent, så nu hoppas ju jag på en liten sovmorgon imorrn.. Vi får se..
Nu ska jag skicka ett sms till tant K, för jag måste ställa in promenaden imorrn. Sambon ska iväg å besiktiga en bil på förmiddagen, så jag har både barn å hund att "passa"..
Efter sms:et tänker jag faktiskt ta en smörgås å sen blir det ut på kvällsrundan med vovven, å sen bums i säng. (Förhoppningsvis..)

Men nu har ni iaf fått några livstecken från oss.. :P

Intervju

2009-09-17 22:33:24

Ja, i onsdags var jag ju på jobbintervju, igen. Det gällde jobbet som usk inom avancerad hemsjukvård den här gången. Verkade verkligen spännande, intressant å ja.. avancerat. Men men.. Gick ju vidare till "steg 2" å ska åka på besök hos familjen imorrn. Så nu börjar det bli lite nervöst faktiskt.. Men men. Det är ju bara att vara sitt allra bästa jag, å visa vad jag kan å jag satsar nog på ärligheten i första hand. Har ju noll erfarenhet av hemsjukvård, å särskilt inte nån avancerad sådan, men jag har ju utbildningen. Å det känns som att det är en vääldigt dålig idé att låta bättre än jag är, för om jag får jobbet sen, så lär dom ju genomskåda en ganska så snart.. :S Å den pinsamma situationen tänker jag inte hamna i. Får hålla tummarna att mina meriter, erfarenheter å utbildning räcker. Å så är det ju faktiskt så att det måste kännas bra. För mig oxå. Å det är väl lite det jag ska göra imorrn. Åka dit å känna efter, å så får dom känna efter lite oxå, å prata å se lite hur det känns. För det är ju väldigt mycket känsla det handlar om.. Men ni håller väl tummarna för att det här jobbet ska passa mig som handen i handsken..? Bra, då räknar jag med er.. :)

I övrig har jag å mammsen vart ute på lotten idag, å försökt börja hösta in där lite.. Gick inte så bra. Vi fick inte så mycket gjort. Såg den skadade katten (har sprungit runt på överby i någon vecka, med brutet ben.. :S Ingen har lyckats fånga den.. :( Stackars liten..) under grannarnas stuga. Så vi lockade ut den med lite goda kräftstjärtar, å såg att det var den stackars skadade katten. Så jag ringde länsstyrelsen som har hand om fallet, å dom skulle skicka dit polisen. Då var klockan runt ett i eftermiddags. Å vi fick order att inte mata den, för den måste vara hungrig när polisen kommer med en fälla. Jaha, okej. Då antog vi liksom att det kanske skulle komma nån rätt snart. Det gjorde det inte. De hade inte ens hört av sig när klockan var fyra.. Så då åkte vi hem. Katten hade tröttnat på oss, eftersom den inte fick nån mat, så han sprang iväg.. :S Stackars katten. Att ingen kunde kommit.. Polisen har, fortfarande, inte hört av sig till mig. Jag VET att dom har viktigare saker för sig än att jaga katter, men hade dom inte nån enstaka endaste liten praktikant eller vad som helst att avvara..? Dålig stil tycker jag, faktiskt. :S Den här katten lider faktiskt. Han satt å "grät" å ville så gärna ha mat å lite omtanke, men så vågade den ju inte komma fram till mig.. :( Usch usch.. Hoppas verkligen att den låter sig fångas av nån snart..

Ikväll har jag varit hos tant K å träffas C & E oxå. Alltid trevligt att träffa tjejjerna, även om det inte riktigt blir som man tänkt sig. Dåliga nyheter. :S Men men.. Vi hållar alla tummar för att det ska bli så bra som det bara går! Vi fick ventilerat lite å ätit lite choklad. ;)

Nu blir det sängen för min del..                GodNatt!

Pussgurka

2009-09-15 21:23:06

Idag när min käre sambo var å visade sin mosters lägenhet för några intressenter så passade jag å N på att gå till Lunnens lekpark å gunga å leka lite. Å där träffade vi en lite äldre flicka, kanske 4 år nånting, som N blev störtförälskad i. =) Dom pussades säkert femton gånger på den lilla stunden vi var där.. Å N skulle bara vara där den andra tjejjen var. Å stå bredvid henne, å klappa på hennes lurviga tröja. Å lägga händerna om hennes kinder å pussa henne å säga "Mmm.." *skratta* De två fann varandra direkt.. =)

Hon har verkligen blivit pussig den senaste tiden. Började väl för nån månad sen, då hon kom frivilligt å pussades. Nu pussas å kramas vi heeela tiden. Inte riktigt kanske, men om vi är på golvet å leker eller läser eller grejjar med nåt, så kommer hon fram, eller vänder sig om, för att pussas lite. Å hon är så rolig å säger "Mmm.." varje gång. =) Men stackars H kommer väl aldrig komma över detta med att pussas med N. Hon tar tag i honom, för att dra honom närmare för en puss, men då backar han. Å då drattar de alltsomoftast omkull.. =S Å sist de var här så skulle han få sig en rejäl hejdåpuss, men samma sak hände, å de ramlade omkull, in i skostället med en väldig fart.. =S Stackars liten.. N är en riktig bulldozer-pussare..

Imorrn har jag en arbetsintervju, igen.. Hu! Jag hatar verkligen sånna.. =S Men det är ju änna ett måste om man vill ha jobb. Men inte så stor konkurrens om det här jobbet (än) för det var arbetsförmedlingen som tipsat om mig å två till, tror jag det var. Gäller tjänst som USK inom avancerad hemsjukvård. Ska bli intressant imorrn å höra vad arbetet innebär, för han kunde inte berätta så mycket över telefon.. Så imorrn håller ni väl alla tummar för mig?!

Nej, nu blir det att försöka få ordning på MSNen.. *suck* Får se hur det går..
Å sen ska jag leta efter instruktionsboken till tvättmaskinen, för vi lyckas inte få den att fungera som den ska.. =(

Torka..

2009-09-12 22:14:28

..jag har verkligen ingenting att skriva om för tillfället. Eller ingen inspiration iaf.. =S Men men.. Så är det väl ibland..
Vi har ju fullt upp om dagarna nu när solen har varit så snäll å kikat fram ett par dagar. Vi har varit ute massor å lekt å busat runt. =) Å idag har vi varit hos brorsan å Nat på kalas (Nat blev ju 19 för några dagar sen.. Grattis igen, btw! =D) å haft kombinerat kalas/kräftskiva. Det var väldans mumsigt. =) Å N träffade valparna för första gången. Hon var inte särskilt intresserad. Trodde hon skulle tycka dom var skojjiga som hoppar omkring å springer runt runt runt, men njaaeeää... Inte direkt. N föredrar stora pappavovven istället. (Bästisar verkligen!) Men hon fick iaf matat de små lite, för hand.. =) å klappat å pussat å kramat lite på några som vi tog ut. =)

 

Innan kräftskivakalaset idag hann vi med en handling på willys med mammsen, å sen hälsa på en sväng hos min mormor.. =) N var snäll å söt å åt bulle å sprang runt å lekte. =D

Måste bara avreagera mig lite oxå:
*AAARRRGGGHHH!!!*

Tvättmaskinen krånglar.
Suck.
Vart la jag nu den där instruktionsboken?

Dikesdykaren

2009-09-06 20:13:40

Japp, det är hon det. Min dotter - dikesdykaren. För idag hade N ingen bra dag.. Det började med att hon gick, med huvudet före, rätt in i bildörren när vi skulle åka ut till lotten i förmiddags. Ajaj, tårar, gråt, blåsa, pussa, bra. (ungefär..) =P Sedan, när jag å mamma skulle försöka starta gräsklipparen (INTE en av N's favoriter direkt..) så började hon backa, sakta sakta bort från den. Eftersom hon inte gillar den, så ville hon inte vara för nära. Bara det att precis där börjar marken slutta lite, ner mot diket. Väldigt effektivt för att leda bort vatten från tomten ner i diket. Dessutom väldigt effektivt för att leda en stackars oförsiktig ettåring ner i diket. Hade inte marken sluttat, så hade jag garanterat hunnit få tag i henne.. Men men. Ner i diket, med en väääldigt förvånad min. (*le lite* nu kan man skratta lite, men just då satt hjärtat utanpå kroppen.. usch.) Så det var bara att hoppa i, det var väl ungefär 20 cm vatten, å så geggig botten, så man sjönk lite. Men som tur var så hamnade ju N på rygg, å inte på mage. Hon hann ju nästan sätta sig upp innan jag hann hoppa ner. Så det var bara att rycka upp dikesdykaren å börja ta av henne alla äckligt blöta å leriga kläder. Inkl. blöjan. Å så runt med en filt om ungen å så iväg till duschen. Vid det här laget så bara skrattade hon, å lekte å busade i duschen. Inga men för livet iaf. Skönt. Men blöta kläder. Jag hade varit förutseende (känner ju till N's leriga lekar liksom..) å tagit med massor av extrakläder. =) Så det gick ingen nöd på henne iaf..
Sen råkade hon banka huvudet i dörren ute på lotten, men det gick ganska lätt att trösta med lite blås å pussar. Som tur var. Å när vi var hemma igen, så satte hon sig lite för fort ner, å ramlade nästan baklänges. Men som tur var så var dörrkarmen i vägen. *ehurm..* Eller inte. Hon slog i huvudet, igen. Stackars liten..

Nej, det har inte varit nån toppendag för N idag. Snart är det dags för sängen, så får vi hoppas att hon har lite bättre flyt imorrn..


N försöker äta plommon med sked,
på pappas kusin H's 15årskalas
(igår)

Igår å idag

2009-09-02 18:51:13

Igår hade jag rejält ont i benen å fötterna när jag väl satte mig ner i soffan på kvällen.. Hade nämligen promenerat en HEL DEL under dagen.. Kändes som jag genomlidit en hel arbetsdag (kände ju igen känslan från förr..) i ett par för dåliga skor.. =S Men men.. Man kan ju lungt säga att jag motionerade tillräckligt för att räcka en vecka eller två.. =P Först blev det en powerwalk med tant K. Tanterna var alltså ute å gick i hyffsat rask takt i halvkuperad terräng i över en å en halv timme.. Sen var det bara hem å göra lite mat, å sen ut igen. Då hade vi bokat in en liten barnvagnspromenad med T & H. Men den blev inte så liten. Den blev ett par timmar.. (!!!) Men vi hade så trevligt, vädret var bra, ungarna snälla å det var allmänt trevligt, så det kändes inte att tiden rusade iväg så.. =) Alltid trevligt med mer motion än det verkar.. =P
När vi sen bestämde oss för att ta oss hem, så kom jag på att vi var tvungna att åka å handla. *oh no!* Eftersom älsklings a-kassa inte kommit igång än (no surprice..) så har jag granskat reklambladen som kommit i brevlådan minutiöst för att hitta fynd. *duktig* Så det blev en tur ut till Maxi, å sen en sväng in på Willy's oxå. Å säkert flera hundra kronor billigare än om jag inte varit "ekonomiskt medveten". Jag är en sån som helst handlar de märkena man känner till, å är feg för att prova "budgetvarianter".. Dessutom köper jag oftast den sorten som vi alltid brukar köpa, å jämför inte priser så som man egentligen borde. Dags att börja med det nudå, när man ska försöka leva på två a-kassor ett litet tag.. =S Men nu har vi handlat på oss, så vi ska nog klara oss ett tag..
Sen när vi kom hem så bakade älskling thekakor till oss. Mums! Han är jätteduktig på att baka (Om han bara läser recepten ordentligt.. Men men.. Han är ju man. =P Dessutom får han ju guldstjärna i kanten bara för att han försöker..) Så det blev oboy å nybakat bröd på kvällen.. =) Toppenbra avslut på en ganska ansträngande dag.. =)

Nu sitter jag här å väntar in mina sötnosar. Dom är ute å röjer lite. Jag var så trött å hade huvudvärk förut, så när älskling kom hem tog han sin dotter på en promenad, så jag fick vila. =) Men jag är ju ganska rastlös av mig, så jag har plockat å grejat å plockat ur å fyllt å startat en diskmaskin. Å nu sitter jag här.. Men nu ska jag nog göra en kopp kaffe (Huvudvärk p.g.a. koffeinbrist? Har ju faktiskt slutat med cocacola..) å sätta mig i soffan å njuta av stillheten innan yrvädret kommer hem igen.. =P


♥ Min sötnos efter badet häromkvällen