Damm damm damm.. :S

2010-01-29 10:37:28

Igår var jag iväg på en shoppingrunda med kära K. :D Det var toppen! Så längesen vi var ute å kikade runt tillsammans.. Massa affärer, lite shoppong å så hann vi med både lunch å fika.. :) Jag fick shoppat lite rea till mig, en ny tröja.. Å så en bok. Jag har ju ingen att läsa hemma, å jag håller på att gå under, jag hatar att inte ha nån ny bok att läsa.. Har ju läst alla de jag har säkert tio gånger om, allihopa! Men nu har jag en ny.. :D

När jag kom hem från shoppingen var det full fart på renoveringen här hemma.. Spackla, slipa, spackla, slipa, riva tapeter, spackla slipa.. Jag satte igång å städade med en gång, för det är slipdamm ÖVERALLT! Å vi har en svart katt.. Han var inte så svart när jag kom hem.. Han låg å rullade i en hög med slipdamm å tapetrester.. :S
Jag förstår ju att underarbetet är viktigt för slutresultatet sen, men det är ju damm överallt..! *gråter lite* Å nu står han där å slipar igen.. Jaja, fram med skurhinken igen då.. *suck*

En bild från fikastunden igår, farmor hade ordnat semlor, å N lät sig väl smaka.. Haha..



Å så är det ju BF för T & J's bäbis, H's lillasyskon idag.. Får vi se om den behagar dyka upp på "rätt" datum då.. *håller tummarna*
=)

Näe, fram med skurmoppen å skura lite, å sen duscha katten.. :S

Renoveringskaos - igen

2010-01-25 13:56:12

Ja, här händer det grejer.. Igår eftermiddag var vi så effektiva att vi fick vält ett par väggar här hemma, å rivit tapeter i hela hallen.. :) Det ska bli fint där oxå nu.



(bilderna säger kanske inte så mycket för er som inte vet hur det såg ut innan, men..)

Så idag var vi runt till de olika färg/tapet/golv-butikerna här i stan å kikade runt..
Detta är vad jag roar mig med nu medan N sover middag:
Det där med att välja är inte riktigt min grej..

Men jag gör mitt bästa. Har samlat på mig lite broschyrer idag.. Nu är det golv till köket och hallen som ska beslutas om.. Å sen ska vi räkna ut hur många tapetrullar vi behöver.. Vi har ett någorlunda hum om vad vi ska ha för tapeter iaf. Det är skönt. Kommer inte att uppskatta många mera timmar bläddrandes i tapetprover-böcker.. :S Jag HATAR att välja. Men men.. Det blir nog bra.. ;)

Åh, har ju glömt att gratulera brorsan här i bloggen.. GRATTIS brorsan/morbror på födelsedagen i efterskott (fyllde i lördags ju..) Så i lördags var det lite kalas för honom hemma hos mamma.. Det var trevligt. :) Å han blev nog nöjd med sin present, en handkontrolladdare till ps3-kontrollerna.. Eller hur brorsan? (Som att han skulle våga klaga liksom.. Syrran väljer ALLTID de bästa presenterna.. Haha..)

Morbror å N i paketöppnartagen.. ;)

Å eftersom brorsan firade sin birthday med en fest hemma, så passade vi en av deras jyckar över natten. Eller rättare sagt, T & N passade honom, jag var ju på tjejkväll hos A. ;) Å det var megatrevligt. Vi hann inte med nån film, för vi hade så mycket att prata om.. Haha.. :) Blev ganska sent, å slutade med att A fick slänga ut mig. Haha.. Fastnar man i ett samtalsämne så är det svårt att sluta.. ;) Men det var iaf en trevlig kväll. Å när jag kom hem så blev jag utskälld. Av "Maskia" som N kallar honom.. Haha.. Han gillar inte när man smyger omkring, å jag försökte ju faktiskt att inte väcka hela huset. Misslyckades fatalt, eftersom han är värsta vakthunden. ;)

N å "Maskia" tigger godis
(aka: knäckebröd)
"Det funkar ju för hunden liksom.." tänkte N.. ;)

Nu blir det mer katalogbläddrande å en kopp kaffe, för N vaknar nog om en liten stund.. Då blir det middagsmatlagning till oss två. Sen kommer nog L å grejjar lite i hallen i eftermiddag/kväll.. Vi har fullt upp.. ;)

Mera fika..

2010-01-20 19:55:24

Ja, idag har våra kära grannar A&H varit här på eftermiddagen å lekt å busat å fikat. :D Himla trevligt, å barnen var lugna å goa (nästan hela tiden iaf..) N är liite lite ovillig (läs:massor mycket) att låna ut mamma eller pappa till andra barn.. Så hon blev lite hysterisk ett par gånger.. Men men.. Det gick fort över.. Å så fick H INTE dricka ur den rosa muggen, för han hade faktiskt den gröna från början! Hon är sån, att det ska bestämmas från början vilken färg vem ska ha, å sen måste man hålla sig till det.. Å H "bröt reglerna", å min käre sambo var inte snabb nog med att göra ny saft.. Haha.. Kalabalik. Men det löste sig.. Det blev kanske lite för mycket socker i blodomloppena där en stund.. Haha.. ;) Men dumma jag glömde ju bort att ta kort, som vanligt.. :S

Men nu kommer nog barnen sova gott inatt iaf.. ;)

Å vi spikade filmkväll på lördag. Najjs.. Lite äta-gott-glo-på-film-å-tjöta-halva-natten.. Kan jag behöva. :)

Idag var jag även ute å kikade lite efter presenter till alla nyfödingar som ska komma inom den ganska nära framtiden.. Hittade massa skoj. :) Kommer bli svårt att bestämma sig..
Träffade på en gammal klasskompis från Komvux oxå.. Var ju inte igår vi träffades.. Bra att scannersarna på Maxi var ur funktion, så vi fick stå länge å köa, så hade vi tid att prata lite.. ;)
Fyndade ett grå/rosa set till N inne på Maxi av alla ställen faktiskt.. Duger gott till att ha på dagis. :) Långärmad t-shirt å mjukisbrallor var det.
Å så fick jag handlat lite surprise-grejjer till "familjen långt-borta-som-vi-saknar-massor".. ;) Ska skickas på posten någon dag..

Men nu går vi ju bara å väntar på att T & J's lilla pyre ska komma.. Anyday now.. :) Jag längtar nog nästan lika mycket som dom.. ;) Haha.. En liten bäbis. Å en stolt storebror då oxå, förstås..

Å så måste jag ju berätta vad N lärt sig att säga. Haha.. Hon hänger med i samhället å kikar på nyheterna med mamma.. Å man förstår vad dom tjötar mycket om på nyheterna, när N tillochmed lär sig att säga det. Nu kan hon nämligen säga: SAAB. Till pappas stooora glädje. Haha.. Så han var ju snabb med att lära henne "Saab turbo" å "aero" å "volvo är traktor". Haha.. Biltok. ;) Han har ju försökt få mig att gå med på att köpa ett blåställ till N, så att hon kan vara med pappa å greja med bilen, men jag har inte riktigt gått med på det än. Men nu får det väl snart bli ett, om det ska fortsätta såhär.. Idag när jag hämtade henne på dagis sa hon "Mamma å Nooa åka saab. Nooas saab." Så nu får jag väl ge efter.. Haha.. ;) Vi får se..

Nu ska jag göra lite nytta här hemma å städa upp lite..

Fikabesök.. :)

2010-01-19 17:44:05

Ja, idag har tant K varit här (tant E kunde inte komma idag, så vi får ta det en annan dag istället..) å fikat med oss. Jag fick faktiskt lite tid över till att baka en kladdkaka. Inte jättekladdig, men väldigt god faktiskt.. *skryta lite* ;P Satt å tjöta ett par timmar.. Nu har precis pappsen kommit hem här, så nu har jag lite egentid, för nu är jag inte riktigt lika rolig längre.. Kvällarna är pappas. :) (Mest pappas, ibland bestämmer hon sig allt för att mamma kan vara lite rolig/gosig/bra å ha)

Igårkväll bestämde jag mig för att scrappa lite. Har inte kommit så långt i N's scrapbookalbum, men nu har jag iaf kommit liiite längre. Insåg att jag behöver fler papper. Hmm.. Ska kanske göra färdigt det sista uppslaget jag gjorde, ikväll.. Om jag orkar. Har en MSN-dejt oxå ikväll.. :)

Å tant K hade med sig jättefina, håriga kuddar till N när hon kom idag. Dom blev poppis direkt. Jag får inte ens röra dom, N skriker "MIIIN!" om jag ens tittar på dom. Haha.. En svart å en vit var det. Så nu har N nånting att sitta på när hon kollar på TV.. :) Tack så mycket!

Vart tar tiden väägen..??

2010-01-19 10:22:08

Full rulle.
Ja, det är det verkligen om dagarna nu..
Jösses, jag vet inte vart tiden tar vägen, hinner ju inte med nånting känns det som.. :S

Idag har det vart dagislämning efter en aaaalldeles för tidig morgon. N vaknade jättetidigt å ville upp.. Så det var ju bara att rulla ur sängen å starta dagen.. Sen efter många om å men kom vi iväg till dagis, å sen iväg å lämna pappsen på verkstan, å sen har jag vart å handlat lite förnödenheter. (blöjor, våtisar å fika..) När jag kom hem fick jag hoppa in i duschen, å nu sitter jag här å andas lite innan jag ska ta tag i städningen. Sen ska jag hämta N på dagis, å hem å lägga henne. Sen kommer tanterna K & E å fikar här hos oss. Sen ska vi hämta pappsen från verkstan igen.. å.. *puH!* It just goes on and on..

Men det ska iaf bli trevligt med lite fika med tanterna.. :) Jag ska försöka hinna baka en kladdkaka tänkte jag, men vi får se hur vi hamnar i tidsplaneringen..

Nu får jag lägga på ett kol om jag ska hinna nåt mer innan dagishämtning..


N när hon var alldeles nyklippt för ett tag sen..

Bilduppdatering

2010-01-15 23:04:57


Lucia på dagis
N kan ju aldrig stå still, så det var ju inte så lätt att få nån bra bild..
Å luciakronan var ingen hit, men men.. Linne, rött band å tärneljus fick räcka..

Lucia på väg till mormor med lussebullar..


Vi har fått insatt ny toastol å nya blandare här hemma..


Vi var en sväng på IKEA innan jul å fyndade lite.. Å fikade, såklart.. ;)


Sen var vi på Jul på Liseberg oxå.
N var ganska trött å gnällig, å inte sådär jätteimponerad..
Hon ville mest bara springa omkring, men eftersom det var massamassa
folk där, så gick det ju inte att släppa henne. Inte så populärt tyckte hon å fick sitta i vagnen å sura..
Men till slut somnade hon allt..




Vi bakade pepparkakor en kväll. N var jätteduktig å gjorde precis som man skulle,
bara inte riktigt i rätt ordning.. Å tålamod att kavla ut degen hade hon inte riktigt..
Men det gjorde inget.. :) Alla blev goda å fina ändå.




"Litet hus i skogens slut.."

Sen var det julafton. N fick en massa roliga paket att öppna.
Hon hade lite svårt att hejda sig å inte slita upp alla..
Vi firade här hemma tillsammans med morbror å mormor å farfar.
Lugnt å trevligt firande. :)

  
Sen kom snön. N älskar snön. Å "bulkan".. (pulkan alltså..)
Vi har i stort sett varit ute en sväng varje dag..
Superduperbra med en kanonbra bulkabacke utanför fönstret, på gården.. :D

Nyår firade vi hos N's mormor med middag tillsammans med brorsan å Nat. Sen gick vi hem å älskling fick väcka mig till fyrverkerierna å tolvslaget, för jag somnade på soffan.. :D Lugnt å skönt firande med andra ord..

Sen har vi ju hunnit med att träffa vänner å bekanta å så har dagis dragit igång igen.. Så nu är vi tillbaka i samma gamla hjulspår som innan julen kom å rubbade rutinerna för oss.. ;)
Dessutom har mormor fyllt år, så vi har varit där å firat henne.. :) Grattis mormor i efterskott!


Nej, nu får det räcka för idag.. Är trött å seg som kola i huvudet.. :S

Äntligen funkar det igen..!

2010-01-15 11:19:12

Ja, nu är vårt internet igång igen.. Sååå skönt. Har vart näst intill olidligt att vara utan.. Iaf imellanåt. Man gör ju allt med datorn nuförtiden.. Betalar räkningar, söker jobb, letar telefonnummer å så alla bloggarna förstås.. Men jag har försökt hålla mig uppdaterad, via internet i mobilen. Men nu har jag läst ikapp mig å sökt ett par jobb. :D

Jag hinner inte nu, ska iväg å hämta N på dagis strax, men ikväll blir det nog ett uppdateringsinlägg. ;) Massa bilder.. Det har ju änna samlats på hög nu när det var så längesen jag kunde blogga..

Ses ikväll..! ;P