Grillning med familjen L

2010-06-26 20:31:47

Ja, idag har vi grillat. :) Det var gott. Älskar verkligen grillmat. Skulle lätt kunna leva på en diet som bestod av enbart grillad mat å grönsallad och kall sås. Mums mums!
Vi packade ihop allt å släpade oss ut till grillplatsen som finns här på området å hade en himla mysig stund med familjen L.. :) Längesen vi träffades nu. Särskilt hela familjerna.. Minns knappt när det var senast ju.. :S
Men det tog vi igen idag, tycker jag. Efter grillningen blev det ett besök hos dem, å så lite glassfika, innan det var dags att gå hem. En massa lek å bus å så blev det oxå, förstås.. ;)

Nu ska jag vårda mitt stackars brända skinn. :S Smörjning å smörjning å smörjning som gäller..


Våra stora ungar äter tillsammans..


..å från samma tallrik såklart.


Å lille P var lika underbar som vanligt..!

Finaste..!

2010-06-26 20:19:34



♥   ♥   ♥

Glad Midsommar!

2010-06-26 10:29:22

Vi åkte till mommo på lotten på förmiddagen för att vara med å klä midsommarstången där. Det var inte så lätt att hitta blommor dock.. :S Men det blev allt en granner stång till slut.. :)
Sen grillade vi lite å käkade, å väntade in brorsan som skulle dyka upp efter en stund.. N passade på att sova sin tupplur i vagnen för en gångs skull.. Vi slogs med partytältet å fick till slut upp det. Då ångrade vi oss å valde att sätta upp det andra tältet istället.. Haha.. Men det blev mycket bättre med det blåvita, sexkantiga faktiskt.. Matchade lite bättre.
Å vi hade sånt finfint väder hela dagen! Så fint så jag tillochmed hann bränna mig.. :S Det är väl första midsommaraftonen nånsin där jag lyckats bränna mig. Om man jämför med förra året då vi satt i partytältet med vinterjackorna på å lyssnade på regnet.. :S Så en klar förbättring, absolut! Sen högg vi in på silltårtan som jag gjort. :) Den blev faktiskt jättebra. Första gången jag gjorde den, så den var ett experiment.
Sen grillade vi lite mera å åt sill å potatis å sånt där midsommrigt tillsammans med brorsan. :) Men då fick vi sätta upp väggar på tältet, för det började blåsa upp, å de mörka molnen såg hotfulla ut. Dessutom åkte jackorna på å filtarna fram. Än har det inte blivit några ljumna sommarkvällar inte.. *brr..* 
Å sen högg vi in på älsklings cheesecake som han gjorde kvällen innan.
Å den var supergod! :D Oxå den ett första-gången-experiment. Ett väldigt lyckat sådant. :)

Sen upptäckte vi vad klockan var å det blev hemgång. Men en himla lugn å trevlig midsommar alltså, för oss. :D

Jag har en hel hög med bilder, så jag ska försöka välja ut några godbitar åt er.. ;)







Silltårta


Sen åkte jackorna på..


Skatorna spejar mot de mörka molnen..




Hoppas att ni oxå haft en bra midsommarafton!

..och god fortsättning!


Onsdagsmorgon

2010-06-23 08:15:01

Usch, idag vaknade jag med halsbränna.. :S Inget roligt. Proppade i mig Omeprazol, å den börjar nog så smått verka nu.. Äntligen. Kanske jag kan äta nåt snart..

Igårkväll hade jag jättesvårt att somna.. Vet inte om det berodde på att det var för varmt i sovrummet, att jag just legat på spikmattan å därmed fått ökad cirkulation (=piggare?) eller om det var för boken jag läste, som jag ju sträckläst till sista sidan.. (?) Klockan hann iaf bli efter midnatt innan jag somnade. Så jag känner mig lite smått sliten idag, faktiskt. Men det går nog över. Ska göra lite kaffe så fort halsbrännan gett med sig..
Kaffe å skorpor till frukost! ;)


Nyvaken, å tittar på TV

Synd att det inte var nån vidare sol å värme ute idag, så man kunde ätit frukost på balkongen.. :S Men det kommer väl.. Hoppas jag.

Nu ska jag iaf köra igång en tvätt till..

Ny design..!

2010-06-22 20:11:14

När jag å mamma var på IKEA, insåg vi ganska snabbt att det var samma dag som kronprinsessan skulle få sin prins. Det serverades nämligen bröllopsmeny i restaurangen.. :) Det var vi ju tvungna att testa, så två bröllopsmenyer tack! Det var sparris med kräftor å hollandaise-sås till förrätt, lammkött å örtpotatis med rotfrukter och rödvinssky till huvudrätt, och en jordgubbsbakelse till efterrätt. Dessutom bjöd de på bröllopsprinsessbakelser till alla besökare! Mycket mumsigt. Kunde inte hålla mig från att fotografera denna minnesvärda och historiska måltid, dessutom var det ju samma som alla kungligheterna proppade i sig på V&D´s rehersal-dinner.. Om än säkerligen lite väl förenklat å a´la IKEA liksom.. Men det dög gott åt oss vanliga dödliga. ;) Jättegott var det!



Sen var vi verkligen redo för lite seriös shopping. Blev nya ramar (om än inte den jag var ute efter, så det får bli nån mer tur ner till Gbg nåndag.. Öppnar det inte i Uddevalla snart, så man slipper åka så långt??!) å två stolar till N's rum, två tavellister å tre korgar för N's alla leksaker. :)

Sen tittade vi på bröllop. Halva natten. Men en sådan historisk händelse vill man ju inte missa liksom..

Jag har jobbat oxå. 2 dagar nu. Å det känns fortfarande lite förvirrat å så, men ändå bra. Jag har hunnit med allt å fått gjort det jag ska. :) Måste bara lära mig att tagga ner med tidsplanen. Är lite väl fixerad vid den imellanåt känner jag, men det är väl sånt som försvinner med tiden.. Får hela tiden påminna mig själv att det inte gör så mycket om det går två minuter över beräknad tid liksom.. Men jag trivs. Faktiskt. Trots att det är såpass annorlunda, så har det gått bra. :)

I övrigt har vi inte hunnit med så mycket mer än att gräva lite på lotten å vara hemma. Å idag åkte N å pappsen för att handla lite mjölk å sånt, å så kom dom hem med jättefina kläder som de valt ut tillsammans. :) Nya leggings å en KalleAnka-t-shirt som N redan ääälskar. :) När de kom hem lät det såhär: "Maaaamma! Vi har handlat! Mjölk å böljor å nya kläder! Jag har betalat en Kalle Anka tröja!" Å så fick hon så stolt visa upp sina nya kläder, å så visade hon mig ett par mörklila leggings å ett par rosa. Å jag Oooh-ade å Aaah-ade som mammor ska göra, men så stannade hon upp å såg förvirrad ut. Snurrade några varv å titta runt. "Mamma, tre byxor!" Jag fattade inte riktigt å sa att det är två par byxor. "Nej mamma, inte två - TRE!" å så tittade hon i påsen å tog upp ett par svarta oxå. "Svarta också mamma! Dom bästa!" Haha.. Underbara unge! (Å räkna kan hon tydligen oxå..??!)
 Dessutom har hon lite rockstjärne-blod i sig, det syns ibland. ;)



Ni har väl inte missat att det är ny design. Igen. ;) Ännu bättre den här gången. Sist fick vi det inte riktigt att matcha.. Men den här är somrig å fin! :) Tack så mycket, T..!!

Nu ska jag hänga tvätt. Kul. Eller inte.. Imorrn är det tre timmars jobb bara. Kan bli skönt faktiskt. :)
En Alvedon oxå, för att dämpa denna helvetiska huvudvärk som ligger innanför tinningarna å gnager på min hjärna.. :S

Fortfarande nöjd..

2010-06-19 08:08:43

..med min nya frisyr. :D
Det fick bli lite klippning igår eftermiddag. Fick ju presentkort av A med familj när jag fyllde år. :) (Tack så mycket, preciiis vad jag behövde!)
I samförstånd med frisören, klippte hon av ca 20 cm på längden, gjorde en liten snedlugg, å tunnade ut håret ca en tredjedel. Precis som jag ville.. Så nu är man redo för sommarvärmen, men den här gången utan pälsmössan. ;)
Känns dock ovant.. Lär iofs kunna dra ner på schampo-åtgången med minst hälften nu.. Det är ju bra. ;)

Igår var vi ute på lotten, i spöregn å strålande solsken om vartannat.. Vi åt lite tårta å firade mammas semester. :) Å idag blir det IKEA för mig å mammsen.. Ska köpa lite ramar å någon hylla till hallen om jag hittar nån bra..

Näe, dags att börja göra sig iordning..

Byta miljö..

2010-06-15 21:52:10

Ja, nu är det bara 2 dagar kvar på "gamla jobbet" sen är jag treledig i helgen, å så startar "nya jobbet" på måndag. Så det är miljöombyte i mitt liv just nu.. Sitter å kikar runt efter nåt käckt recept att baka, som man kan bjuda på på torsdag.. Får se om jag hittar nåt, eller om jag är lat å går å köper nåt färdigt.. ;)

Annars rullar livet på..
Å på tal om liv, så har ju familjen V utökats med en liten tjejja. :) Fantastiskt söt!
Grattis grattis till er..!! Vi kommer nog vägen förbi er i sommar å hälsar på. :)
Vill ju se på tösa å träffa er oxå, förståss..
Saknar massor!

Idag har vi haft fullt upp.. Först på förmiddagen var jag iväg till hemvården å ordnade med insulindelegationen, å då var Nattabi här å passade N. :) Tack för hjälpen! Sen åkte vi ut till lotten å målade lite på spaljeerna.. Sen blev N så trött så trött, så vi fick åka hem lite tidigare. Men då var hon ju inne i andra andningen. Såklart. Men nu sover hon därinne iaf.. Å jag ska strax kika lite på Ikea-hemsidan, å se om jag kan hitta nåt käckt till hallen, nu när den är färdigrenoverad, så behövs ju lite snygga hyllor å sånt.. Så det blir nog en tur till Ikea till helgen kan jag tro.. :)


N har lärt sig att om man gör en grimas när mamma ska ta kort,
så tar mamma många fler kort.
Å så skrattar vi när vi tittar på dom på datorn sen..


N fick en blå tunnel av syssling J i födelsedagspresent.
Toppenrolig tycker både N å katten.. :D


Nymålad spalje


Inte ett moln, så långt ögat kan nå..
(men en fiskmås lyckades jag zooma in.. ;P)

Nu får det räcka för idag.. ;)

En ny favorit..

2010-06-10 14:25:27

Japp, jag fick välja själv tillochmed. Det är min försenade födelsedagspresent från älsklingen..
Det blev en Casio Exilim EX-H15 :D 
 

Har inte hunnit kika igenom alla funktionerna än, men är allt himla nöjd hittills.
Diggar verkligen det svart-vita filtret, å vidvinkelzoom är ju fantastiskt bra.. :)




Två av bilderna jag hunnit
knäppa änsålänge idag.. ;)

Å det bästa är nästan att jag slipper hålla på å köpa batterier hela tiden..
Den här laddas i datorn. :)
Tummen upp för det!

Nu ska jag ställa mig å borsta färskpotatis, för våra middagsgäster kommer väl om en liten stund.. Då vankas det sill å potatis ( å köttbullar för sill-hatarna..) å gräddfilssås.. :) Nu är det sommar!

1.5 vecka kvar

2010-06-09 05:44:32

Ja, nu är det bara 1.5 vecka kvar på mitt vik på nuvarande arbetsplatsen.. Sedan blir det Hemvården i sommar i 8 veckor.. Ska bli intressant å roligt att prova på det oxå, faktiskt. :) Men dumt att jag jobbar idag när dom har genomgång, så jag inte kan komma.. :S Men men..
Ja, 6.30-12 är det jobb idag.. Rätt okej tid. Liiite segt att komma upp imorse bara. Hatar att börja 6.30 när man slutade 21.30 dagen innan..
:(
Känns som man inte hinner sova nånting..

Annars händer det inte så mycket speciellt just nu.. Är ute en del på lotten å grejjar lite.. Umgås med vännerna om/när vi hinner, å jobbar. Å älsklingen pluggar. Sånt är livet just nu..

Näe, dags att hoppa i skorna å åka till jobbet dårå..

2 - årskalas x 2

2010-06-01 22:13:50

Ja, vi har ju haft flera kalas för skruttan.. Men på morgonen den 24:e gick vi in å sjöng för henne, å hon fick öppna några paket. Det tyckte hon var jätteroligt. :) Sen hade vi ett kalas för släkten på tisdagen, å ett för vänner med familjer på lördagen. :) Jättefina presenter fick hon av alla! Favoriten var ju tant Kims, det har inte gått att undgå. En dockvagn, med Hello Kitty på. N älskar den. Grannarna är lite mindre förtjusta tror jag, men dom struntar vi i. :) På andra plats hamnade skottkärran. Den har vi använt idag ute på lotten å kört en massa jord å sånt i. N tycker det är så roligt att kunna hjälpa till å göra själv. :)

Nu ska jag gå ut å plantera några blommor som jag inhandlade idag.. Så ni får nöja er med bilder.. ;P






"Jag fyller födelseda idag!" var en ständigt återkommande kommentar den här veckan. :)
"Jag är tummetott-å-slickepott-gammal nu.." är ett exempel på att man måste tänkte ett steg längre innan man försöker vara pedagogisk med vår dotter. Haha.. Allra sötaste. ♥

Nu ska jag plantera! ;)