Time flies..

2010-03-30 21:58:12

Idag har jag vart iväg å jobbat några timmar på eftermiddagen.. Täckte upp för personal som var på möte. Det gick bra, trots att vi bara var tre ganska nya vikarier.. Men lite körigt blev det ju.. (Inte så konstigt kanske..)
N har varit hos L å busat å så, ända tills pappa slutade skolan. Å efter det åkte vi till N's morfar med familj, å grattade honom lite på födelsedagen.. :) Det var jättelängesen vi var där nu, men jag kan inte för mitt liv få ihop timmarna på dygnet så att det räcker för att åka å hälsa på alla, å ändå få tid att jobba, vara hemma, sova, äta eller nånting.. Ibland är det helt sjukt vad tiden hinner gå innan man hinner få gjort ens hälften av vad man tänkt.. (!) Men idag kom vi iaf iväg, å det tyckte N var superkul. :D Hon fick tillochmed åka lite vagn, som hon gillar.. ;) Å busat omkring, byggt med klossar å sparkat boll (å ramlat i trappan.. :S Men det gick bra..)
Efter det fick jag åka med brorsan å NattaBi ut å övningsköra lite, å handla lite förnödenheter.. Å nu är jag hemma igen, å ska väl gå å lägga mig, för det är ju faktiskt en dag imorrn oxå.. Egentligen har jag tusen saker jag skulle behöva göra nu, men det får vänta.. kanske jag hinner få nåt gjort imorrn, när N sover.. *hoppas* Om då inte bemanningen ringer in mig för att jobba, för då förstör det hela min lösa planering för morgondagen.. :S  

Det är underbart..

2010-03-29 08:48:04

..att vakna upp av att en liten sötnos kryper upp i sängen, å lägger sig nästipp mot nästipp.
Å efter några sekunders tystnad så hör man en liten röst viska:

- Mamma? Sovit gott?

♥ ♥ ♥

Veckan som varit..

2010-03-28 23:17:40

Oj, nu var det visst ett tag sedan jag bloggade sist.. Har vart ganska fullt upp, jobbat å umgåtts med folk å varit hemma å grejjat å donat å såntdär.. Livet, ni vet.. ;)

Ja, nu har jobben så smått börjat rulla in.. Najs. :) Känns ganska bra när man jobbat en fredag å en lördag, å redan tjänat in mer pengar än vad jag fått från a-kassan per månad. Så nästa månad kan bli en "rik" sådan.. *gilla* Iaf om man jämför med de senaste fattigmansmånaderna..

Har som sagt jobbat lite, å en dag hann jag åka med brorsan, NattaBi (N's uttal, som hon vägrar att ändra.. haha..) å vovvarna upp till Hunneberg för en långpromenad i det fina, men kalla, vädret.. Brorsan övningskörde dit. :)

  
SMAJL for the camera!
:D

Jag å N var hos familjen L å hälsade på oxå en dag i veckan, å det var lika trevligt som vanligt. :) Kan inte säga annat.. Haha.. ;) Ungarna spred leksaker omkring sig, å jag satt med en sovande bäbis hos mig nästan hela tiden.. :D

Förra helgen var det kalas för N's farmor. Det var himla trevligt å god mat (som alltid..) Å proppmätt blev jag. (som alltid.. :P)

Farmors trappa passar lagom till N å en mjukisvovve att vila lite på.. ;)

Igår jobbade jag. Det var ganska tufft, man är ju inte van vid arbetet å lite ringrostig kände jag mig allt, men det gick allt bra.. Men fötterna å benen kändes allt ganska tunga när jag kom hem.. :S Å väl hemma var det bara att stressa på, för kl. 18 var det träff med gamla skolkamrater på Kvarterskrogen. Där blev det pizza å trevliga samtal om gamla minnen :) (..å några mindre trevliga, men likväl minnen från förr.. haha..) Det var ju "reunion" för alla oss som gick ur nian samma år.. Det blev en drink på O'Learys oxå, innan vi begav oss till Butler's. Men det var verkligen en trevlig kväll! Om än lite väääl sent för en småbarnsmamma som just återvänt till arbetslivet.. ;) Så idag har jag allt känt mig lite mör.. Fick sovit lite extra på förmiddagen idag, som tur var, annars hade jag nog inte hunnit bli människa än.. Haha.. ;) Det var väl himla tur att man inte drack så man blev bakfull idag då.. :P

Å dessutom har jag mer glada nyheter: Min laptop lever!! Jäääj..!! Min älskling har en klasskompis som kan sånt där data-grejjs, så han har tagit sig en kik på den, å nu fungerar den! MED internet! Detta är fantastiskt..! Så nu sitter jag här å laptoppar.. :D Nu känns det inte lika surt med ett mobilt internet längre, haha.. Det var kanske lite onödigt till en stationär dator.. (!!)

Näe, efter en filmkväll med älsklingen, popcorn å Jumanji *gilla* så är det nu dags för sängen.. Orkar knappt hålla ögonen öppna.. Imorrn är det jobb, på kvällen.. Å håll tummarna för att jag kanske kan få 14-dagarsviket..!! *hoppas hoppas*

Godnatt!

Gå bredvid & ♥ kärlek ♥

2010-03-19 21:48:04

Ja, igår å idag har jag "jobbat". :) Jag har gått bredvid för att kunna komma som timanställd senare till plan 2 på Källstorpsgården. Verkade vara en helt okej arbetsplats. Jag är inte så kräsen, jag trivs på de flesta ställen, så det ska säkert bli bra. Men jag har ju lite svårt att hålla mig ifrån att jobba.. Så jag känner mig lite mör nu.. ;) Har ju gått hemma sen 9 mars 2008 (alltså.. 2 år å typ 8 dagar, för att vara ganska exakt..) så man var ju lite ringrostig.. Men men.. Bara jag får komma igång å jobba nu snart, jag har massa energi! :D Å det känns ju bra att N ääälskar dagis. Det säger hon ju själv.. Haha! Så då känns det inte lika jobbigt att lämna henne där för att jobba.. :) Vi frågade häromdagen om hon gillar att vara hos mommo, å fick till svar:
- "Nej mamma. Nooa ääälskar DAGIS! Å barna! Å leka med sakerna, å hoppa! På dagis."
Å efter en paus:
-"...å mommo. Läsa bok med mommo! Ringa mommo NU!"

Haha, hon är för underbar ibland alltså.. :) Å så går hon runt å sjunger heeela tiden.
"Blinka shääärna däär, undra undra var du är, bä bä vita lamm har du någon ull, ja ja käla baaarn, annars tar jag dig!"
Skönsång på hög nivå! :)
Å så blir det gärna "Lilla sniiigel, älskar dig, akta dig, älskar dig. Annars tar jag dig!"
Haha, så underbart! Å så säger hon "Älskar dig" hela tiden nuförtiden. Å så har hon en gosperiod nu, för hon kommer å kramas å gosar en massa.. Helt fantastiskt! ♥
Härligt med lite sånna här perioder inimellan trotsen.. Njuter för fullt! Det är bara katten det är lite synd om, för hon kramas å pussas lika mycket på honom (om inte mer) än på oss, å han har lite svårt att uppskatta en attackkram som kommer smygandes bakom ryggen när han ligger å sover.. Men han finner sig i allt. Han är så snäll mot henne. Dom kommer nog bli bästisar sen, det är jag övertygad om! :)

Näe, nu ska jag lägga mig på soffan å njuta av min chokladkaka å ett glas cocacola, för det är jag värd.. ;)

Söndag

2010-03-14 19:10:13

Igårkväll kom A & H hit, vi gräsänkor hade myskväll med melodifestivalenfinalen, thé å kladdkaka.. :) Det var jättetrevligt (förutom den där lilla stunden när barnen bara vägrade somna..) men det blev visst lite sent.. Tror jag kom i säng närmare kl 4 imorse.. Haha..
Å så efter två timmars sömn var det dags att gå upp tyckte N. Hon hade ju sovit hela natten. Men jag skickade upp pappan imorse igen, å han var så snäll att han gick upp trots att det inte var "hans" morgon idag.. (Vi har delat upp helgerna, så att man kan få iaf 1 sovmorron i veckan..) Men runt 8 tyckte N att pappa började bli väldigt tråkig å ville ha ombyte, så det var bara att snällt släpa sig upp.
Sen ringde min mamma å ville att jag skulle hämta henne från jobbet, för hon hade blivit sjuk. :S Så det var bara att skynda sig iväg.. Efter jag fått hem henne å i säng gick jag hem för att vänta på att N skulle vakna. När hon gjort det så åkte vi upp till mammas jobb å hämtade hem hennes bil, å sen vidare till N's farmor å L. Där blev det mat å våfflor. Mums! :)

Den här dagen blev inte riktigt som vi hade tänkt, men men.. När N somnat så ska jag väl börja ta tag i klädkammarens innehåll. Det ligger just nu i högar över hela vårt sovrum. :S Så det ska jag väl försöka orka ta tag i tänkte jag.. Sen blir det tidigt i säng, för jag har några timmar jag måste försöka sova ikapp.. ;)


Grädde är gott!


N gungar Busen i gungstolen
Han får bra med motion när vi är å hälsar på, för han har inte många lugna stunder..
N vill bjuda på smörgås, eller leka med ett snöre, eller mata honom med saft, eller gunga honom, eller krama honom, eller titta på hans halsband, eller.. ja, you get the picture?


Busen
Han tog tillfället i akt att posera lite när N var iväg på bus nån annanstans i huset.. ;)
Men han ser allt lite trött ut.. haha.. Stackarn.

Solkatt

2010-03-14 18:53:17


Katten älskar att sitta å sola sig i fönstret

Timanställd

2010-03-10 18:09:06

Ja, det lönar sig att vara enträgen å tjöta lite.. Nu har jag varit på bemanningen idag å fått mig en timanställning.. :D Jääj..! Efter att fått tjötat å ringt runt en hel del, hamnade jag till slut hos självaste högsta hönset, å hon undrade varför jag inte ringt henne innan, för det fanns massor för mig att jobba med hos dem.. (?) Jaja, nu har jag iaf fått ordnat det.. Så nu måste jag ringa dagissamordnaren imorrn, å se hur jag ska gå till väga sen när jag blir inringd.. Å så måste jag höra av mig till arbetsförmedlingen, å a-kassan.. Imorrn blir det telefontid alltså..

Efter att jag vart å ordnat med detta så åkte jag till tant K å fikade lite födelsedagsfika.
Grattis farbror A i förskott! :)
Satt å tjötade en stund, tills det var dags för mig att åka å hämta N från dagis.. Idag var hennes första "långa" dag med en tupplur. Å det hade gått superbra, somnat efter 5 minuter å sovit en timma. Duktig tjejj! Men hon behövde ännu mer sömn så när vi kom hem sov hon 1,5 timme till.. (?) Hon kanske fortfarande har lite förkylning i kroppen, för så mycket brukar hon ju inte sova.. Vi har inte märkt så mycket mer än att hon hostar lite då å då (typ 3 gånger om dagen..) å att näsan rinner när man vart ute.. Men men, kanske finns nåt därinne i den lilla kroppen som stjäl energi ändå.. Nu är hon iaf pigg å glad igen.. :)

Å idag fick tant E sina små grabbar..! :) Å alla mår bra hälsade stolta pappan.. Nu väntar vi på bilder å uppdatering hur det har gått för dom..
Grattis till mamman å pappan å välkomna små grabbar!

Detta händer här hemma hos oss just nu:

N å pappsen läser bok

Barnhat?

2010-03-09 09:21:05

Alltså, jag råkade klicka in mig på aftonbladet.se å läsa om den där Katrin Zytomierska, som har så himla starka åsikter om barn å barnuppfostran.. I vanliga fall kan jag ignorera henne, å bara låta bli att läsa hennes dumma inlägg. Men nu slumpade det sig så att jag råkade läsa ändå. Om att hon tycker att det borde vara barnfritt på restauranger å cafeer under rusningstid. För barnen skriker, smular å barnvagnarna är ivägen å blöjbarn kanske helt plötsligt börjar stinka. Ungefär här steg mitt bloddtryck, å efter detta så läser jag att hon tycker att barnfamiljer borde visa hänsyn för andra. *morr* Varför ska inte andra visa hänsyn till barnfamiljerna då? Varför ska inte restauranger å cafeer tvingas byggas så att det finns barnvagnsparkering, kanske en egen "hörna" för barn (a la McDonalds liksom..) å plats för ALLA..? Jag tillhör väl den där mammagruppen som mer än gärna "släpar med mig mitt barn" på cafe, även i rusningstrafik. Jag har personligen aldrig stött på någon som öppet visat att jag inte är välkommen med barn å barnvagn, men man vet ju aldrig vad folk tycker å tänker. Jag brukar faktiskt försöka undvika de mest "barnvagnsfientliga" ställena om möjligt, väljer gärna ett lugnare ställe, om det finns. Men jag undviker ju inte cafeer å restauranger för det. Å är jag eller N hungriga, så tar vi närmsta ställe. Vare sig det är "passande" eller inte..
Jag skulle iofs aldrig få för mig att ta med mig N till en "finare" restaurang, men det är mest för hennes skull, å inte för andra gästers. Hon skulle få dötråkigt, å det skulle nog inte finnas nämvärt på menyn för henne, å det skulle vara bortkastade pengar. Men om någon annan har en bäbis med sig (för små barn är ju lite lättare att ha med sig till sånna ställen..) så blir ju inte jag upprörd för det. Barn skriker. Barn smular. Barn leker. Barn lär sig. Hur ska de kunna lära sig hur man uppför sig om man aldrig gick ut med dem? Det sociala spelet, de normer som finns i samhället, hur ska barnen kunna uppfatta sånna "oskrivna" regler om de inte utsattes för dem..?
Dessutom är jag nu helt för offentlig amning. Innan N tyckte jag det var.. inte osmakligt.. men jag tyckte liksom synd om barnen lite. Jag tyckte inte att det var nåt fel med offentlig amning, men jag tyckte väl att mammorna kunde försöka välja sina platser, å låta barnen få lugn å ro. Det tycker jag fortfarande. För nu har jag egen erfarenhet av det. Å jag vet att många bäbisar behöver lugn å ro, N behövde ha någonting över sig så hon inte låg å kikade på allting runtomkring å blev störd av alla intryck. Det tyckte jag att jag kunde "ge" som hänsyn till de andra som var på cafeet eller restaurangen oxå, så jag brukade ha en sjal med som jag hängde över oss. (oftast, när inte amningshjärnan orsakade glömska å den blev kvar hemma..) Men även utan sjal så behövde ju N mat. Det var liksom inte förhandlingsbart..

Åh, jag blir så irriterad på alla personer som tycker att småbarnsföräldrar borde lämna hela sitt sociala liv, att man ska visa hänsyn till alla, men aldrig kräva hänsyn tillbaka, att barnvagnar bara är till besvär för alla å personer som har allmänt barnhat. Å föräldrahat. Å barnvagnshat. Å smulhat. Varför kan inte alla bara få vara..?

Ynklig å eländig

2010-03-07 21:31:02

Ja, så känner jag mig verkligen just nu.. Jag har gått å blitt sjukling. :S Kände ju av bihålorna å snorigheten igår, men tänkte att det säkert inte var så allvarligt. Å imorse så kände jag mig ganska pigg ändå, så jag å N gick ut med mamma på en promenad. Det skulle vi nog inte gjort. När vi kom hem sköt min feber i taket, 39.3 när den var som värst, å jag blev helt utslagen.. Å jag har fått världens jobbigaste hosta oxå. Den sitter sådär djupt å långt ner i lugnorna å gör jätteont om man är tvungen att hosta.. :( Å så är det jobbigt att andas för det bara väser i luftröret å lungorna tjuter.. :S Så det är faktiskt lite synd om mig..
Å det är synd om resten av familjemedlemmarna oxå faktiskt.. Verkar som att både N å pappsen råkat ut för nån magbakterie/magsjuka.. SAMTIDIGT allihopa. Det är så typiskt.. Men jag verkar kunna hålla febern någorlunda i schack, med alvedon nu.. Så det blir nog jag som får ta hand om de andra sjuklingarna imorrn.. N verkar inte jättepåverkad direkt. Hon vill inte gärna äta, å vill bara dricka saft, men men.. Hon leker å håller igång ändå, å är sitt vanliga strålande jag mestadelen av tiden.. :) Som tur är..

Näe, nog om ynkliga, patetiska, eländiga oss nu..

Igår var vi på mormors 80-årskalas.. Det var trevligt. :) Blev lite stressigt på förmiddagen för att hinna hämta tårtor å blommor å dessutom var ju jag å Natta-bi bara tvugna att ta en tur till loppmarknaden på Båberg.. :P Jag hittade inte direkt nåt, bara en ny bok till N. "Emma går till doktorn" som N tyckte var riktigt bra.. Förutom när Emma gråter, då blir hon oxå ledsen, å måste blåsa på sidan tills man vänder blad å ser att Emma är glad igen.. Söta unge!

Å imorse tyckte nog pappsen att hennes tal är alldeles för bra.. Haha.. Jag fick lite sovmorgon, för N å pappa gick upp tillsammans.. Å när jag väl kravlat mig ur sängen, så sitter dom i soffan å kollar på TV. Å N blir alldeles till sig när jag frågade vad de gjort hela morgonen, å börjar ivrigt berätta. "Bygga klossar, läsa bok, pappa sovit. Lääänge. Tittat på tåg på TV. Pappa vaknat nu! Hej pappa! Sovit gott?" Jag kunde verkligen inte hålla mig för skratt..! Hon är för rolig våran lilla pratbubbla.. :D Snacka om busted! Jag skulle gissa att pappa mest legat på soffan på morgonen, för små barn kan ju inte ljuga.. Haha.. :P

Näe, dags för en kopp the å en halstablett känner jag.. å snart får jag ta nya alvedon. Sen blir det sängen..


Sötnosen ♥

Missunderstandings..

2010-03-04 10:13:46

Ibland missuppfattar man varandra.. Å vi har himla roligt åt det i vår familj just nu.. Det är mest N som står för det "felaktiga", vilket gör det så himla underbart..! För det kan liksom inte bli mer fel, men ändå rätt.. :D

Igår när jag skulle göra mat, så sa jag att vi ska äta falukorv å makaroner. För det första har hon döpt om makaroner till "mackakloner" vilket i sig är väldigt gulligt.. Å dessutom så döpte hon om falukorv till "farlig korv" :D Vilket ju faktiskt inte är fel, för för henne låter det ju säkert så.. Då var det väääldigt svårt att hålla sig för skratt..


"Mamma, jag vill ha farligkorv!!"

En annan sak hände häromdagen.. Vi satt och åt lunch, å N började prata om "räserbil" å jag fortsatte konversationen om bilar. Då säger hon att hon vill ha en räserbil.. Mhmm svarar jag då, å säger att vi kan leka med bilarna sen när vi ätit färdigt. Men då tittar hon argt på mig å höjer rösten å blir bara argare å argare. Å jag fattar ju att jag inte har förstått hela grejjen, eller iaf så har hon inte lyckats få fram vad det är hon vill. Å hon ger sig inte. Så till slut får jag ju be henne att visa mig vad hon menar. Då springer hon ut på toa å kräver att jag ska lyfta upp henne. Då svarar ju smarta mamman: -Men här har vi ju inga bilar.. Vilket utlöser världens raseriutbrott, å  till slut får jag ju bara lyfta upp henne å be henne peka vad det är hon vill ha. Då pekar hon på nässprayen. Jag fattar ingenting på tio sekunder, men sen fattar jag.. Nezeril. Räserbil. Aha, okej.. Dumma mamman som inte fattade det med en gång! Hon var ju lite tät i näsan nu när jag tänkte efter.. Haha. Så kan det gå, när man har en liten enveten dotter. ;)

Sånna här saker händer varje dag här hemma.. :) Men hon måste få en eloge för att hon försöker. För det gör hon verkligen. Det är inte så lätt att vara liten alltid..
Å jag tror verkligen att henens hjärna jobbar övertid ibland, för att försöka hitta samband eller en mening med saker.. Man kan riktigt se hur kuggghjulen arbetar ibland.. ;)

Nu ska jag hoppa i duschen.. Snart kommer grannen A hit å ska sällskapa med mig.. :) Å hon ska lära mig att sticka. Känner att det är på tiden att jag lär mig nu, å hon villa gärna göra ett försök till lite pedagogik med mig. ;) Jag anser att det är alldeles för dyrt att köpa vissa saker, som man faktiskt kan göra själv. Typ raggsockar. Slöseri med pengar.. Men eftersom jag inte kunnat, så har jag ju snällt fått köpa. Men nu ska det bli andra bullar! (eller sockar.. haha..) Men jag har nog ganska långt kvar till jag fått ihop ett par fungerande sockar iofs.. Men men.. Jag ska kämpa på!
(Å så kände jag att jag behöver en hobby.. haha..)

Gratis presentkort

2010-03-03 13:18:26


Alla som bloggar om www.busmonster.se får ett presentkort värde 100kr.
Inlägget ska innehålla texten: "Blogga om BusMonster och få presentkort!" samt bilden ovan. Lägg även till BusMonster i din länklista. Skicka sedan ett mail till [email protected]
Lätt som en plätt! =)

(Jag erkänner, jag är sugen på en mössa eller en väska med namnet på att ha till dagis.. :D)


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


N ska, fr.o.m. nästa vecka, börja gå tredagarsvecka på dagis.. Onsdag-torsdag-fredag till att börja med.. 9-14.
Istället för fem dagar med tre timmar om dagen.. Vi ska iaf testa å se om detta upplägget kanske passar oss lite bättre..

Nu är det lunchdax..!! Stekt falukorv å makaroner blir det idag.. :)

Sol sol sol..!

2010-03-03 10:22:03

Äntligen skiner solen lite! Både igår å idag har jag njutit mängder! Kände direkt hur orken å motivationen kom tillbaka, så idag har jag hunnit med massor! :D Dammsugit å plockat å ätit go frukost.. (Ägg å sill-frukost med knäckebröd å en stoor kopp thé.. :D)

Elin-> Nej, vi har INTE tränat så hårt att jag inte ORKAT blogga.. Jag har bara inte känt att jag haft nånting speciellt att blogga om.. :P Så det så..

Men vi HAR faktiskt varit lite trötta.. Eller hur, A? I måndags blev det inte många knyck på sista träningsdagen.. Men vi fick iaf förbrännt lite på liggcyklarna.. eller var det sittcyklar? *minns inte* Jäjä.. Kände faktiskt av mina magmuskler (lååångt långt därinne) litegranna igår.. Ville väl ge sig till känna å undra varför dom inte fick arbeta så mycket mera.. (?) :P Å egentligen skulle vi provat lite spinning idag, men A är lite sjukling, så vi avvaktar lite..
Men vad jag kände att jag har saknat träningen.. Så nu får det bli ändring på detta, å så fort det blir lite pengar över så tänker jag bannemig skaffa träningskort. :D

Annars har vi inte gjort så mycket.. Eller jo, vi har ju gjort massor, för dagis har varit stängt hela förra veckan så N å jag har varit hemma å busat massa.. :) Å igår var vi till T&J&H&P å hälsade på.. Blev inget förra veckan, så det var första gången igår.. De stora barnen busade runt som små virvelvindar som vanligt, å jag satt å myste med lille P i soffan.. Han gillade allt tant M, för han somnade så gott direkt.. :) Så liten så liten.. Å jag minns knappt hur det var med en sån liten, som inte kunde hålla huvudet ens själv.. *bäbissjukan slog till med full kraft* ;) Å jag kan inte FÖRSTÅ (!) att N bara måste ta en tugga av H innan vi går hem.. :( Hon har inte bitit nåt annat barn alls, sen den där enda gången på dagis, utom honom.. Stackarn. :S Han måste smaka himlans gott alltså.. Men både före å efter så lekte de så bra så tillsammans.. Tur att H är så förlåtande.. Å hon var allt fashinerad av lille "Tåntuss" när han låg i sängen..  Å han fick både puss å kram av henne när jag satt med honom i soffan.. :) Å så ville hon att han skulle vara med å bygga med klossar.. Haha, men det gick bättre att leka med H istället, insåg hon ganska snabbt..

Nu ska jag kika lite på scrapbookingen innan N kommer från dagis tänkte jag.. (Köpte några nya blad igår..) Ingen idé att grejja när hon är hemma å vaken, för då flyger foton å saxar å pennor all världens väg till slut.. :S

Å nu påminde T mig om att jag har en maskin tvätt att hänga upp oxå.. Tack för det! *Hmpf!* :P

Men först en kopp thé till.. :D


Min egen lilla gris.. Så liten så liten.. ♥
(snart två år sedan.. Oh, hjälp!)