Internet-lös..

2009-12-04 15:04:40

Suck.

Suck suck suck.

Försöker vara lite positiv, men det går inte så bra. Det är slaskigt ute, kallt å jävligt, mörkt å trist å inget kul alls. Internetet hemma funkar inte, å dom renoverar hos grannen, så vi har tagit vår tillflykt upp till mamma, för att N ska kunna sova lite.. Inte lätt att sova med femton betongborrar i full action väggivägg liksom..
Dessutom var det strömavbrott i förmiddags, precis när jag skulle ringa till lönekontoret för att begära ett korrekt ifyllt arbetsgivarintyg, så jag missade henne som jag skulle prata med.. :( Får ringa imorrn igen då.. Surt oxå att det inte ens är jag som gjort felet som gör att jag inte får a-kassa utan att det är lönekontoret som inte vet hur man fyller i blanketterna ordentligt. :( Taskigt tycker jag..  Så nu dröjer det väl någon månad extra innan jag kan få pengar, tack vare detta.. Najjs..

N sover iaf på mormors soffa. Snarkar tillochmed, så den var nog bekväm.. ;) Jag sitter här å parasiterar lite på mammsen internet å sliter lite på tangentbordsknapparna.. Ska väl snart koka en kopp kaffe.. Kan jag behöva.

Ikväll är det iaf tjejjkväll. SOM jag har längtat! Ska bara försöka lista ut hur jag ska ta mig dit.. Har försökt tigga skjuts med E, men hon svarar inte.. (?) Så jag kanke borde kolla upp lite bussar å sådär.. Ingen jäkel vågar ju cykla i sånt här slask-is-slask-halk-väder.. Eller.. JAG vågar inte iaf. Inte mittinatten sen när jag ska hem i vilket fall.. Å kommer säkert ha träningsvärk i skrattmusklerna, om jag känner mina tjejjer rätt.. ;P

Men nu vet ni iaf varför jag inte är online de här dagarna, måste få ordnat internetet först..


En ganska gammal bild på N som jag hittade här på mammas dator..
Kokosboll är gott.. Men kladdigt..!
:)

18månaderskontroll

2009-12-02 16:25:11

Ja, idag var vi till BVC på 18månaderskontrollen.. Å det gick kanonbra! Hon växer å följer sina kurvor så fint så.. Nu är hon 82.5 cm (troligtvis liite längre, eftersom hon vägrade stå med hälarna mot väggen, å då blir resultatet lite missvisande..) å väger 12.3 kg. Stora tjejjen nu..
Det var ju våran nya bvc-tant, som har tagit över efter våran gamla bvc-tant som gått i pension nu.. Å hon var himla trevlig, å intresserad. Antecknade å ställde föjldfrågor.. Haha, sånt är vi inte vana vid.. ;) Blev ju ingen vaccinering idag då, eftersom N fick svininfluensavaccination för 2 veckor sen, å ska ha nästa dos om två veckor, så den får vänta tills januari nångång..
Å N kunde inte hålla sig, min lilla babbelmajja, utan hon stoltserade så fint med massor av ord å pratade å visade bvc-tanten en massa.. :) Hon blev uppriktigt förvånad. Våran gamla bvc-tant hade skrivit att N är ganska långt före när det gäller att göra sig förstådd å visa vad hon vill, å att hon redan kunde en massa ord. Men den här nya hade visst inte riktigt trott på henne.. Haha. Så hon fick nästan en hjärtattack när N svarade "Pappa på jobbet, kommer sen" på frågan om vi skulle åka hem till pappa.. Å det blev ännu roligare när hon sa "Kaffe till nallen å dockan, mums mums" å serverade lite inbillningskaffe i kopparna.. Hjälp, det visste inte ens JAG att hon kunde.. (!!) (Vad gör dagis med min lilla bäbis? Hon utvecklas ALLDELES för fort..!!) Å innan vi skulle gå så satt hon på en av de små stolarna, å kläcker ur sig "Nooa inte klättra. Sitta fint på stol. Aj, benet fastnat. Mamma hjälpa." Hon fick iaf beröm för att hon var så duktig å bvc-tanten konstaterade att hon har ordförråd å pratar meningar ungefär som en 2 - 2.5-åring.. Oh my! Vad ska det bli av min lilla älskling..? Själv hade jag vart totalt helnöjd om hon bara följde normalt i utvecklingen.. Men hon är så duktig så, lilla sötnosen! ♥ *stolt mamma* Haha, självklart suktar man efter beröm från bvc, det är ju liksom måttstocken på huruvida ens barn är "normalt" eller inte.. Men det här hade jag ju aldrig föreställt mig.. Nu håller vi tummarna för att utvecklingen lugnar ner sig lite, jag orkar inte hålla jämna steg med N som det är nu.. Men vad har man att säga till om som mamma.. Haha..

Nu ska vi göra oss iordning, ska iväg å hämta hem pappsen.. N har tagit sig en jättelång tupplur nu på eftermiddagen, så hon är pigg å go nu. Hon ska vara hos farmor å L ikväll, för vi ska på styrelsemöte här i föreningen där vi bor.. Det skulle nog inte N uppskatta, en massa sitta stilla å vara tyst å sånt.. Nej, det är inte riktigt hennes grej.. ;P

1:a december 2009

2009-12-01 13:36:56

Ja, nu är det första dagen på sista månaden för det här året.. Ojoj, det har rusat iväg det oxå. Känner hur pensionen närmar sig.. :S Å N bara växer å utvecklas mer för varje dag.. Snart är hon *gulp* tonåring.. *svimma lite* Men hoppas att jag hinner hänga med å njuta lite innan dess.. Att tiden imellanåt går liite långsammare så man hinner njuta.. :)

Idag skiner solen, för första gången på ett par veckor. :D Himlen är blå, å det är kallt, men solen skiner! *tummen upp* Var, nästan, en fröjd att cykla till dagis imorse. Men insåg ganska snabbt att det nog är slutcyklat snart, för det var snorhalt hela vägen.. :S Vill ju inte vurpa omkull med N bak i cykelstolen.. :( Får nog bli en snabbutryckning snart å hämta hem Fiestan, så vi kan ha den framåtillbaka till dagis över vintern. Insåg dessutom i morses att det var typ ingen luft kvar i bakhjulet på cykeln. Å inte kunde jag hitta nån cykelpump heller. Den är väck..

Å på tal om försvunna saker, så har jag haft en riktigt borttapparperiod ett tag nu.. :S Hittar ingenting. Fick brev från a-kassan att jag måste komplettera uppgifter, men är SÅ säker på att dom redan fått de papprena, å när jag skulle kontrollera det, så var dom borta. Försvunna. Har lyft å vänta uppåner på hela lägenheten, men hittar dom inte. :( Å med en hjälpsam dotter som man har, så kan man bara leta när hon sover. Men jag har gett upp för en stund nu. Sitter med en kopp the (pås-the, som jag inte ville ha. :S Ville ha lösthe, men alla mina "silar" är borta..) Dessutom har jag skrivit en lista på alla jobb som jag sökt den här månaden. Men den är borta. Å jag VET att jag har en julkrans att hänga på dörren, men kan ni gissa? Den är borta.. *suck suck å åter suck* Men men.. De dyker väl upp snart, hoppas jag.. Ska ta å leta, ordentligt, en gång till ikväll när N lagt sig..

Nu ska jag börja med lunchen tror jag.. Det får bli sill å potatis idag, har inte ork med mer än så.. Om jag nu inte förlagt potatisskalaren eller nåt sånt.. Hade inte förvånat mig idag.. :S

Ha en bra dag i solskenet!