Till start




18månaderskontroll

2009-12-02 16:25:11

Ja, idag var vi till BVC på 18månaderskontrollen.. Å det gick kanonbra! Hon växer å följer sina kurvor så fint så.. Nu är hon 82.5 cm (troligtvis liite längre, eftersom hon vägrade stå med hälarna mot väggen, å då blir resultatet lite missvisande..) å väger 12.3 kg. Stora tjejjen nu..
Det var ju våran nya bvc-tant, som har tagit över efter våran gamla bvc-tant som gått i pension nu.. Å hon var himla trevlig, å intresserad. Antecknade å ställde föjldfrågor.. Haha, sånt är vi inte vana vid.. ;) Blev ju ingen vaccinering idag då, eftersom N fick svininfluensavaccination för 2 veckor sen, å ska ha nästa dos om två veckor, så den får vänta tills januari nångång..
Å N kunde inte hålla sig, min lilla babbelmajja, utan hon stoltserade så fint med massor av ord å pratade å visade bvc-tanten en massa.. :) Hon blev uppriktigt förvånad. Våran gamla bvc-tant hade skrivit att N är ganska långt före när det gäller att göra sig förstådd å visa vad hon vill, å att hon redan kunde en massa ord. Men den här nya hade visst inte riktigt trott på henne.. Haha. Så hon fick nästan en hjärtattack när N svarade "Pappa på jobbet, kommer sen" på frågan om vi skulle åka hem till pappa.. Å det blev ännu roligare när hon sa "Kaffe till nallen å dockan, mums mums" å serverade lite inbillningskaffe i kopparna.. Hjälp, det visste inte ens JAG att hon kunde.. (!!) (Vad gör dagis med min lilla bäbis? Hon utvecklas ALLDELES för fort..!!) Å innan vi skulle gå så satt hon på en av de små stolarna, å kläcker ur sig "Nooa inte klättra. Sitta fint på stol. Aj, benet fastnat. Mamma hjälpa." Hon fick iaf beröm för att hon var så duktig å bvc-tanten konstaterade att hon har ordförråd å pratar meningar ungefär som en 2 - 2.5-åring.. Oh my! Vad ska det bli av min lilla älskling..? Själv hade jag vart totalt helnöjd om hon bara följde normalt i utvecklingen.. Men hon är så duktig så, lilla sötnosen! ♥ *stolt mamma* Haha, självklart suktar man efter beröm från bvc, det är ju liksom måttstocken på huruvida ens barn är "normalt" eller inte.. Men det här hade jag ju aldrig föreställt mig.. Nu håller vi tummarna för att utvecklingen lugnar ner sig lite, jag orkar inte hålla jämna steg med N som det är nu.. Men vad har man att säga till om som mamma.. Haha..

Nu ska vi göra oss iordning, ska iväg å hämta hem pappsen.. N har tagit sig en jättelång tupplur nu på eftermiddagen, så hon är pigg å go nu. Hon ska vara hos farmor å L ikväll, för vi ska på styrelsemöte här i föreningen där vi bor.. Det skulle nog inte N uppskatta, en massa sitta stilla å vara tyst å sånt.. Nej, det är inte riktigt hennes grej.. ;P


Amelie

Ja hon är så duktig så din lilla ängel <3



PUBLICERAT: 2009-12-03, 13:17:40 | URL: http://elefteria.blogg.se/

SKRIV NÅGRA ORD <3:

« SIGNATUR Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL (Blogg/Hemsida)

Kommentar: