Plantering

2011-04-14 16:17:36

Idag har jag å N planterat. Små små frön, miljontals (!!!) ungefär.. Ett å ett har vi petat ner dom i jorden å omsorgsfullt vattnat lite å plastat in dom i små miniväxthus. N tyckte det var roligt å tyckte att vi skulle köpa mera frön imorrn. Haha, det får allt räcka med dom vi har nu. Det får inte plats fler burkar i köksfönstret ens..

Det blev ringblommor och luktärt som N själv valt ut i affären häromdagen. Nu får vi hålla alla våra tummar att det kommer pluppa upp nånting om ett par dagar (/veckor?)För en stund sen var A & R här å fikade lite på chokladmuffins med chokladbitar å marshmallows som jag å N bakade igår. Mums! :)

Å nu är hon ute med pappsen å leker lite, medan jag sitter här å njuter av en kopp kaffe.. :)
(å snokar omkring på Tradera efter bra fynd. ;P)

Sen får vi nog åka å handla lite förnödenheter tror jag. Börjar sina i förråden..

Första shoppingen

2011-04-10 12:01:33

Japp, vi insåg ganska nyligen att N håller på att bli snål, å att det är vårat fel. Hon har ju ingen plånbok. (!) Så nu inhandlade jag en liten plånbok till henne, å så har hon fått lite pengar i den. (Förut la hon ju ALLA pengar i spargrisen, visserligen bra, men inte så roligt alltid..) Å igår drog vi iväg till Pingstkyrkans Second Hand. Tänkte att hon kunde få välja nåt som hon vill ha för sina 30:- som hon hade i plånboken. Hon slängde först i en liten leksakskanin eller nåt, långa öron hade den iaf, å sen ett par bäbisskor. Ni vet, sånna där yttepyttesmå, med mjuk sula.. Jag frågade varför vi skulle köpa dom, för dom passar ju inte på henne.. Då får jag till svar:

-"Dom är inte till mig. Dom ska JAG köpa. Till bäbisen. Å kaninskallran ska jag oxå köpa till bäbisen."

Punkt slut liksom.. SÅ självklart.

-"Jaha.. Okej.. Ska du inte köpa nånting till dig för dina pengar, så kan jag betala presenterna till bäbisen?"
-"NEJ! Det är MINA pengar å jag ska handla det här till bäbisen!!!"

Då var det ju bara att le. Hon är för söt. Hon pratar massor om bäbisen, ända sen jag berättade för henne att hon ska få en liten kusin, att det bor en bäbis i Nattabis mage.. :)

-"Bäbisen ska komma ut när det är sommar. När det är varmt å man kan gå utan jacka å man kan bada då ska bäbisen komma ut. Då ska jag hålla den."
Så igårkväll fick hon överlämnat presenterna till morbror K, som blev jätteglad. :)

Idag har jag vart inne å jobbat extra 7-11. Gött å gå hem å veta att man är ledig resten av dagen. Får väl se om det blir nån fika med flickorna, för tanten fyllde ju år igår. :) (Grattis grattis!!)  Hoppas hoppas. Fika är ju alltid trevligt. :)
N är med farmor å L ute på lotten å grejjar idag, så det är allt väldans tyst härhemma..
Nu ska jag nog ta tillfället i akt å plocka iordning lite, kanske tillochmed ta ett varv med snabeldraken. ;)

Promenad

2011-04-05 10:53:00

Igår var det full rulle hela dagen. Ingen vila hann vi med.. Haha..
Först en tur till biblioteket med mommo. N läste nog alla böcker på hela barnavdelningen. Typ.
Sen McD-lunch med mommo innan vi tog en sväng till lotten för å kika till det lite.

Här har vi å göra. Det ska bli gräsmatta. Nångång.

När vi kom hem hann vi inte ens innanför dörren, förrän våra kära vänner/grannar kom å frågade om vi ville komma ut å leka lite. Så vi vände på tröskeln för att gå ut med dom en liten sväng. Som resulterade i värsta långpromenaden. ;) Barnen var duktiga å gick heeela vägen, även om N ville vila lite då å då. Vi var nog ute ett par timmar. Vi tittade på vatten, klättrade på stubbar, åkte kana på isen, kastade kottar å stenar i varje vattenpöl, tittade på golfare å plockade tussilago. :)

Spring i benen
"Lussilago"

Trötta å leriga kom vi hem, till slut. ;) Då fick det bli smörgåsar å varm oboy.

Idag ska vi inte ge oss ut på några äventyr tror jag, vi ska nog försöka vila lite. Jag ska ju iväg å jobba ikväll, vore ju käckt om man inte tog ut sig totalt innan dess..

..ärligt talat..

2011-04-01 21:56:55

En paket? Jag får be om ursäkt, det måste vart tryckfelsnisse som valsat omkring lite i min blogg. Naturligtvis ska det ju vara "ETT paket", inte "en paket". *slåpåpannan* Ibland blir jag lite orolig för min egen skull. Jag korrekturläste ju det inlägget innan jag postade det.. (?!!) Nåja, jag skyller på att jag var stressad dårå..

Nu är man hemma från jobbet. Det har gått bra å vi hade bra flyt. :) Å dessutom är jag stolt över mig själv att jag lyckades stå emot två semlor som står i kylskåpet på jobbet. Duktiga jag har inte ens tagit en smakbit. *klappamigsjälvpåaxeln* Men imorrn ligger dom nog ganska risigt till om jag känner mig själv.. ;P Men ska slänga dom imorrn, innan suget blir för stort. Grädden är säkert sur å bullen degig.. Säkert. ;)

Hämtade ju ut paketet förut, å tröjan till N såg toppenfin ut, å verkar vara i rätt storlek. Hon ska få prova den imorrn. Å byxorna till mig ska jag ha på jobbet imorrn tänkte jag.. Supergoa, mjuka å sköna. :)

Nu blir det tidig sänggång, ska ju orka med två dagar till innan helgen är över.. Godnatt!

Fredag

2011-04-01 12:01:39


N ute på lotten

N & Mommo har blåsit blåsbubblor.. :)


Tjusig bild på en shiny furball ;)

Idag är dag 2 på min fyradagarshelg.. :S Men snart är den oxå över. Dagarna går så fort nuförtiden..
Nu har jag precis tryckt i mig en smarrig kantarellomelett, och ska nu bara borsta igenom håret, sen bär det av till posten för att hämta ut en paket, å sen vidare för ett kvällspass på jobbet.