*hmpf*

2011-03-18 13:44:05

Tji fick jag. Förra inlägget hette vårväder, vad ska man döpa detta till då? "Helvetesjävlaskitsnö?" eller kanske "Den som beställt mera snö kan dö!"? Är så dödligt trött på all snö nu.. Men det verkar inte vara bara jag (enligt FB iaf..) Humöret gick i bott när jag vaknade av N som hoppade i sängen å ropade "Mamma, det SNÖAR! Igen! Hurra!"

Men jag har iaf gjort mitt bästa för att få ut nåt av den här dagen.. Har tvättat 3 maskiner tvätt, den fjärde rullar nu.. Har plockat ordning i sovrummet, vikt in en massa kläder, plockat iordning å gjort fint på byrån. Jag har sorterat N's kläder, plockat bort sånt som är för smått (Hon har ju tillväxtspurtat, å helt å hållet hoppat över strl. 98 :O så allt i 92 å 98 hamnar i källarn nu) sorterat hennes pussellåda, ställt iordning på hennes hylla, å på hyllan i vardagsrummet. Å så har vi packat hennes väska, för hon ska åka till farmor å L sen. Nu är älskling iväg å köper pizza, å sen blir det jobb hela kvällen. Så den här tråkiga dagen blev iaf inte helt bortkastad.
Under hela dagen har N's nya favoritfilm rullat i bakgrunden. MoraTräsk. Jag börjar känna mig lite träskhjärntvättad.. :S Nån annan som känner igen sig?

*nynnar på yllesången*

(Känner mig faktiskt lite duktig, å faktiskt känner jag mig VÄRD den här pizzan..)

Ska bli roligt att få min nya arbetsrock oxå, nåndag. :) Har beställt 2 nya, en lång å en kort. Den långa är superskön, svart å finfin med brodyr som kära Plupp fixat. :) Den blir det ikväll.. Den korta ska oxå broderas.. Är riktigt nyfiken nu..

Nu kom älskling med min pizza. :D

..å det snöar. igen.

Boomchicka boomchicka bom bom bom!

Vårväder!

2011-03-16 15:56:54

Idag är jag ledig. Har vart två riktigt jobbiga dagar på jobbet, så det var verkligen dags. I måndags blev det 13 timmar på jobbet.. :S Först möte (obligatoriskt) å sen jobba kvällen. INTE smart. I tisdags var jag så trött när jag skulle börja 6.30 så det kändes som jag hade bomull i hela huvudet.
Men men.. Jag överlevde. Jag vilade lite när jag hämtat N på dagis, å sen gick vi ut så hon fick prova sin cykel. Premiär. Gick väl inte så bra, för vi måste höja sadeln å justera lite.. Men hon "åkte" iaf cykel. Å hon var nöjd. Vi hittade mommo ute å följde med henne hem. :)

Å som grädde på moset som rinner över kanten på bägaren, så fick jag en allergisk reaktion på mötet i måndags. :( De var snälla å skulle servera smörgåsar. Men de hade tomatskivor på dom. :S Jag som knappt tål att se på en tomat längre, fick naturligtvis värsta klådan, å framförallt i munnen å på armarna.. Fick gå till sjuksköterskorna å störa i deras rast å be om en allergitablett. Då lättade det faktiskt till slut.. Men jag har fortfarande blåsor på tungan å i halsen, som gör svinigt ont. :S Några kliande prickar är kvar på halsen å höger axel..

Men för att komma till nåt roligare så har vi idag varit ute i flera timmar. Det såg ut att vara så skönt väder, så vi bokade in en playdate med H, P & T. Vi bestämde oss för en promenad till en större lekpark å en sväng förbi affären för att inhandla fika. Blev bananer. Sen ville inte N vara med mera.. Tjatade om att hon ville gå hem. Men när jag vände vagnen så hon slapp få solen på sig, å blåsten rakt på sig, så tystnade hon. När vi kom fram var allt bortglömt. Hon fick åka rutchkana, leka med H, gunga, rida på räven (som hon kallade varg) å springa av sig lite. Det var riktigt ruskigt kallt i vinden hela vägen under promenaden, men på lekplatsen var det nästan vindstilla å riktigt vårväder. Det var jätteskönt att sitta i solen. Sen blev det bananstund å promenad hem. Då fick hon se en grävmaskin vid vägbygget. Den har hon tjatat om sen vi kom hem. "Mamma, jag å H såg en grävmaskin! Men H somnade. Så jag såg den själv!" Sen tryckte hon i sig en banan till här hemma å nu ser det ut såhär:


Hon har stenslocknat..


"Vargen"


Bananfika i solen


Skruttas äter oxå banan

Nu ska jag göra lite mat till oss..
Måste förstås oxå nämna att min älskling har klarat av ännu en delkurs, så nu är han ett steg närmare elekriker. :D Jäääj! Grattis älskling!

Tappad matlust..

2011-03-10 17:19:16

Råkade läsa en innehållsförteckning.

Där står det "Kött, och andra ingredienser som är jämförbara med kött till 53%"

Uuuh.. Jämförbara med kött? Är det inte antingen eller liksom? Antingen är det kött, eller inte.. Vad är jämförbart med kött? Nejföressten, jag vill kanske inte veta. Uäck, nu får jag nog sluta fundera. *ryser* Innan jag blir vegetarian..


Annars är vi liite friskare. Jag är "bara" tät i näsan, å N var feberfri igår, å inatt å imorse, så det blev dagis en stund för henne idag. Hon jublade å hade haft jätteroligt där. Men det var inte så många barn där, för det är nått slags "dagisvirus" som cirkulerar med en massa feber av å till. Nu hoppas vi ju förståss att hon ska hålla sig frisk ett tag frampå..

Nu ska jag avnjuta min kopp kaffe i lugn å ro. (så gott det går med N i full rulle både högt å lågt.. ;P)

Semledagen

2011-03-08 09:08:11

Ja, idag är det semledagen, så jag å N ska nog ta en sväng in till stan å fika lite semla.. ;) Vi behöver åka å titta efter lite presenter å sånt, så då får vi passa på å fika lite.. :P

N har ju haft förhöjd temp/feber av å till över helgen. Precis när man tror att NU, nu är hon nog frisk, så slår det till igen.. Jätteskumt. Nu har hon även börjat hosta på nätterna.. :(

Iofs så har det ju inte stått mycket bättre till med mig. Jag har oxå vart tät i näsan å hostat lite. Men mest har jag gått runt å låtit som en kråka i målbrottet.. Men ingen feber, som gött är..
Har druckit massor av mitt hemmagjorda ingefära- och citronthé med honung. :) Det har nog hjälpt.
Men jag är så fruktansvärt trött jämt. Fattar inte hur trött man kan vara. Jag somnar så fort ögonen går igen på mig. :S Somnar på soffan å kan sova ett par-tre timmar, å ändå gå å lägga mig före 21 å sova till 7 morgonen efter å ÄNDÅ är jag lika trött.. (???) Fattar inte..


Min supergoda frukost idag.
Äggröra med räkor, dill, rödlök å purjo.
En kopp hemmagjort thé och ett glas citronvatten.
Mums!

Nu vill N att vi ska baka nåt, så då får vi väl gå å rota lite i skafferiet å se vad det kan bli.. :)