Trip down memory lane

2012-04-27 21:45:53

Har suttit å letat efter bilder att framkalla till Novas scrapbook-album. Jag ligger ju lite efter där.. Har kommit fram tills hon är 3 månader å döps. Haha.. Tänkte göra iaf första året. Så nu fick jag tummen ur å beställde hem resten av korten. (å lite annat smått å gott.. ) Men blev ju helt fast i att bläddra bland bilderna. Vissa perioder i Novas korta liv har man nästan helt glömt.. :S Här får ni några axplock..


6 månader
<3

7 månader ↑


8 månader


9 månader


10 månader
En äkta rackarunge i farten ;)



Nova 11 månader


12 månaders busunge <3


13 månader


14 månader


16 månader


17 månader


18 månader, en sorgsen lucia



20 månader
Tröttfis somnade vid matbordet.. ;)



22 månader
på väg till dagis med sin "lilla" snutte-Musse. ;)


23 månader


24 månader
Nyfiken i en strut :)


Har ju sååå många fler bilder, det var ruskigt svårt att välja ut några..
Min fina unge! Världens bästa!
Å en fantastisk storasyster!
<3

BVC 12.04.26 - 9v 5 dgr

2012-04-27 20:15:09

Ja, nästan tio veckor gammal är han nu. Igår var det bvc-dax å han hade allt växt lite. :)

Nu väger han 6080g och är 60.5 cm lång.

(enligt papprena då, hon är lite klen med å sträcka ut honom, så jag kan slå vad om att han är iaf ett par cm längre egentligen, men men..)


Skruttiplutten

Nästa gång är det dax för vaccination. :S

Bärsjalen

2012-04-25 21:37:30

Ja, denna gången är den oumbärlig igen. :) Jag älskar den! Å jag fick ärva en annan av Natalie, å den är nästan ännu bättre..! Perfekt att knyta in skrutten om vi ska gå till affären, till mormor, på trivselkväll på dagis, på promenad, eller åka å handla på Maxi. Fantastiskt.
Fick en massa komplimanger på trivselkvällen på dagis, hur mysigt å smart å ergonomiskt det verkade. :) Å det är det ju verkligen. Nova bodde ju nästan i sin, eftersom hon vägrade åka vagn i vaket tillstånd. Dessutom var hon ju (ickediagnostiserat) kolik-barn.. Orka bära runt på en unge i fyra-fem timmar varje natt.. (!) Inte jag iaf. Sjalen räddade min rygg å mitt psyke..
Babybjörn-bärselen var obekväm å det började fort värka i axlarna och ländryggen. (Trots att vi hade den där "active"..) så bärsjalen var enda alternativet för mig.
Å nu med Mio gör det ju livet så himla mycket enklare. Igår ville han absolut inte sitta ensam i babysittern när jag skulle göra mat, så då knöt jag upp honom i sjalen. Han var nöjd å jag kunde laga mat. :) Win-win.. :)




Här sitter jag i värmen å tryggheten å
kikar efter storasyster :)

Idag har vi varit i stallet med Sofia. Nova älskar ju hästar så det var en toppenutflykt tyckte hon :) Hon vågade sitta lite på hästen, men han var ganska så stor, så rida vågade hon inte denna gången. "Men nästa gång, när jag växt lite", så skulle hon allt prova igen.. ;)
Sen åkte vi hem å gjorde fiskgratäng, som vi åt till lunch. Å sen tog vi en regnig promenad till affären. Sen har vi spenderat kvällen hemma hos mormor, å sen hem å stoppa ungen i ett bad. Kan ju inte gå till dagis imorrn å lukta häst. Haha.. Å nu sover båda skruttarna, så jag ska strax slänga mig på spikmattan en sväng.


Nova ryktar Aron :)

Tröööött...

2012-04-23 21:53:17

Natten till idag sov lillkillen riktigt redigt. Från kvart i nio till kvart i sex på morgonen. Tacksåmycket! Det kör vi gärna en repris på inatt igen, tack! (Hör ni det, ni Högre Makter?? ..å jag skrev tack oxå!) Inte för att jag var utvilad efter det, snarare tvärtom. Jag har vart så trött så trött idag hela dagen. Somnade så fort jag satte ändan i soffan typ. Tur att vi har hållit igång hela dagen, annars hade jag slumrat bort det mesta av den gissar jag.. 

Först vart vi iväg till Maxi å handlade mat. Jag har börjat med veckomatsedel igen. Tycker det är bra, man slipper fundera på vad man ska göra för mat och så kan man anpassa hela veckans matsedel utefter vad som är billigast i affärerna just nu. Har länge vart lite sugen på att prova sån där matkasse som kommer hem till dörren, men det har känts lite dyrt. Vi är ju bara en vuxen å ett barn som äter mat (än).. Men nu har jag börjat ha bättre koll på mina pengar, så om nån månad eller så, när jag vet mer exakt hur mycket pengar vi lägger på mat, så ska jag fundera lite mera på om det skulle löna sig.
Vi hade mormor med oss å handla, å så käkade vi på Cooprestaurangen oxå. Så fick vi dagens lunch ordnat åt oss, det kändes lite som måndagslyx. :) Sen hjälpte mormor till att bära alla tunga kassar hem. Snällt av henne. :)
Sen var det bara å mata lillkillen, byta om å krångla på sig regnkläder å bärsjalen å åka till dagis. Det har vart "trivselkväll" där idag. Jag får väl erkänna att jag inte var så aktiv, men jag hade iaf ett öga på barnen på lekplatsen. ;) Fanns inte så mycket att göra i monsunregnet ändå.. Fick bli lite korvgrillning under ett litet parasoll oxå. (Vad gör man inte för barnen?)
Efteråt blev vi bjudna till Hampus å Pontus på fika/kvällsmat. :) Men barnen var trötta å griniga så det fick bli en snabbvisit.
Väl hemma blev jag VÄLDIGT förvånad. Nån liten hustomte (som heter mormor) hade vart här å startat en maskin med disk, dammsugit å hängt å vikit all tvätten. (!!) Jääj, vad glad jag blev! :D Tack så mycket, bästaste mamma/mormor!! Så nu fick jag lite tid över efter läggningar till att skriva blogginlägg. ;)

Men nu ska jag bara ladda upp en bild åt er här, sen blir det till å krypa till kojs. Vågar ju inte hoppas på en till helnatts sömn, så bäst att gardera sig.. ;)


"Mamma! Jag har klätt ut mig!
Till Mamma Mu!"

Finns det hjärterum..

2012-04-20 23:18:18

..så finns det stjärterum.

Det anser den pälsklädda bäbisen här hemma iaf.. Vet inte vad det tagit åt honom, pensinär å allt? Han har blivit skendräktig eller nåt. Nej, riktigt så illa är det inte, men han är väääldigt nyfiken på Mio. Vill gärna ha koll på honom, å det är till honom han kryper när dammsugarn kommer fram. (som att Mio skulle kunna skydda honom? Haha.. Men sött på hans eget lilla knepiga sätt..)


"Vad händer här då? Varför ligger han där? Är det VATTEN där?
Kommer han skrika? Ska jag hoppa upp å stryka mig mot honom?
Nej, just det ja, det var ju vatten där. Bäst att hålla sig på avstånd."


"Här känns det tryggt å bra, med en skyddsbäbis..
 (gisslan? undrar mamma/matte)
 ..när den där förbannade snabeldraken ska fram i tid å otid.."

Katten låg på sängen å sov, å Mio sov i spjälsängen. Så jag stängde sovrumsdörren för att de skulle få vara ifred medans jag dammsög. När jag var färdig mindre än fem minuter senare hittar jag dem såhär.. Haha. Kunde inte låta bli att hämta kameran innan jag puttade ner katten från spjälsängen. Hade nästan inte hjärta att skälla på honom, men han får ju faktiskt inte vara i spjälsängen. Eller vagnen, men det struntar han ju oxå i.. Värsta trotsåldern. Då har jag två trotsiga ungar här hemma nu. *puh!* ;)

Varför...

2012-04-20 23:06:14

..går jag inte å lägger mig?

Suck.

Ibland är man helt enkelt för trött (dum?) för att göra det som man borde. Men men.. Det är ju bara jag som får lida för det imorrn..
På tal om imorrn så blir det nog en späckad dag.
Måste komma ihåg att ta ut pengar, köpa frimärken OCH hämta ut paket på kiosken.
Å packa Novas väska, för hon ska sova hos mormor. Å komma ihåg vilken tid det nu var mormor sagt att hon skulle hämta Nova. (?) Just nu är jag för trött för att komma ihåg.. Sen ska jag å Mio iväg vid halvfemtiden. Det är bra att komma ihåg det oxå. Å att jag nog borde försöka hinna duscha nångång under dagen.
Å kanske ge katten mat..?

Nån som har lite extra minne att skänka till den amningsdementa virrpannan?
Gärna några extra timmar på dygnet oxå..


Badning av liten bror pågår.
Då krävs det skyddsutrustning IFALL han börjar skrika.
Haha, hon är inte dum hon.. :)

Blää..

2012-04-18 21:55:32

Dagens insikt: Det är ett helvete att bli sjuk när man är ensamstående med två barn. :(

Idag har det INTE varit en bra dag. Har inte alls mått bra.. Började inatt, vaknade med ont i magen å illamående. Sen gick det över till huvudvärk. Sedan ont i magen igen. Å nu bara allmänt trött, å slö å matt i hela kroppen. Huvudvärken går att kontrollera med alvedon, som tur är..
Var tänkt att Nova skulle spendera dagen med sin pappa, vilket hade passat utmärkt nu när jag vart dålig hela dagen, men nej. Han fick förhinder. Så har verkligen fått anstränga mig för att ens vara en hyffsat bra mamma idag, trots att jag sov tre timmar på soffan när Nova var på dagis... :S
Inget kul med sånna dagar.
Tur att jag har fantastiskt snälla barn. ♥
Vi har pysslat lite å så, sen kom barnens mormor hit som en räddande ängel å fixade lite i köket å läste godnattsaga för Nova, medans jag ammade Mio.
Nu är båda barnen nattade å jag tänker oxå släpa mig in till sovrummet å krypa till kojs.

Hoppas på en bättre dag imorrn..

Måndag

2012-04-16 21:53:28

Sitter här å klurar på hur maj månad kommer bli. Är ju hur mycket som HELST i maj.. (!) Min födelsedag, Novas födelsedag + Novas namnsdag, Hampus födelsedag, Hanna&Jonas bröllop, å så slänger vi in en mors dag där mot slutet.. :O
Detta ska bli intressant hur jag ska få pusslat ihop allting.. Men men. Det löser sig nog.

Har fått beställt klänning till mig och Nova, till bröllop å dop (som får bli lite längre fram i sommar..) De dyker nog upp närsomhelst. Ska bli kul å se om de passar. Jag har inte så höga förhoppningar faktiskt.. Men hade ju vart kul, som omväxling liksom.

Ja, dop ja. Det får vi ju försöka få ihop ett till Mio. Får nog bli framöver i juni eller juli. Får ringa till församlingen nåndag när jag får lite tid över å barnen är tysta å snälla samtidigt.. (Det vill säga aldrig..) ..å se om de har några tider att erbjuda. 

På tal om att ringa, så MÅSTE jag komma ihåg å ringa comhem oxå, annars blir jag sittandes med ett jättepaket med kanaler som jag inte har råd med. :S Vore inte så kuligt..

Idag gjorde vi pannkakor till lunch, sen gick vi ut å gungade å träffade kusin Vincent som bjöd hem oss. :) Så vi var där ett par timmar, sen knallade vi hem till mormor å var där resten av kvällen. Nova fick en av sina favoriträtter; farligkorv å mackakloner av mormor. :) (Det var längesen hon sa så, men det har liksom hängt i, för det var så gulligt.. ;P) Sen var det bara å knalla hem å hoppa i säng typ. Så var den måndagen förbi.

Imorrn är det dagisdax, å jag ska försöka få åkt å köpt kattmat, för nu är det inte många smulor kvar till kattstackarn. Får bli ransonering ikväll, så det räcker till lite frukost oxå..

Näe, nu ska jag deklarera lite, sen är det läggdax för mig oxå. Blev lite sent hemma hos Hanna häromkvällen, å har inte riktigt sovit ikapp mig än känner jag. (När ska man hinna sånt?) Så godnatt med er!


"Hej på dig, lurviga storebror"
;)

Mellannamn

2012-04-14 18:51:36

Ja, nu har jag bestämt mig. Jag orkar inte fundera mera. Klart att lille killen ska heta
 
Kim Mio Oliver



Så nu är det bestämt. Skickar in papprena imorrn. :)




Kim efter morbror (såklart!) å Oliver som hans "eget" mellannamn..

BVC 12.04.12

2012-04-13 19:01:55

Igår var det BVC-dax igen. Å barnläkarundersökning.
Han fick en OK-stämpel i rumpan, å gick igenom besiktningen.. ;P

Nu väger han 5600 g å är (redan!!) 59 cm lång.. Här spurtas det.. ;)


Här ligger jag å växer å är glad. ;)

Nu fyrar han av sånna där riktiga charmleenden när man pratar med honom, och han visar att han känner igen en om han har varit hos nån annan en stund.. :)


Gosmys med filten å nappen :)

Vi har precis kommit hem efter en promenad med Amelie med barn till affären. Lillkillen sover fortfarande i vagnen, å jag passar på att blogga lite.. :) Snart vaknar han nog å är hungrig, sen får det bli en lugn soffhängarkväll med lite popcorn å cola för min del. Kanske läsa lite i nån av de fyra (!) böckerna jag har påbörjat.. Haha.. Jag är lite av en njutningsläsare, som läser det jag känner för, å gärna startar flera böcker på en gång, så jag har lite olika att välja på. Efter humör..

UVI

2012-04-13 16:19:26

Novas hemska humörsvängningar som hon haft de senaste 14 dagarna kanske går att förklara med urinvägsinfektionen som hon fått. I tisdags fick T komma hit å åka in med henne till jourcentralen för hon klagade över att det sved när hon kissade. Jovisst, UVI. Antibiotika i fem dagar.. Stackars liten. Inte för att hon klagat nånting mera efter den gången, men man är ju rädd att det ska bli värre.. Tur att hon inte har haft mera ont iaf..


Skruttfian

Nu är det pappahelg, så hon har åkt med honom till Dal, å hälsar på farmor å Leif..
Skulle ju bli fint väder, så hon kommer säkert att vara ute en massa å röjja.. :)

Påsksöndag

2012-04-08 21:57:19

Idag har vi varit hos mormor på påskmiddag. :) Det var trevligt å god mat å massa bus med små skitungar. ;D Nova ville inte gå hem, men fick locka henne med att hon ju faktiskt ska få gå på cirkus med mormor imorgon, å då måste både hon å mormor sova ordentligt så dom är utvilade. ;)

Nova ville såklart vara påskekärring, "som jag har varit alltid på påskarna mamma" :) Så det fick bli till å rota fram en gammal kajalpenna, så hon kunde få prickar på näsan.


Busig påskekärring ;)

Å så frågade jag henne vad Mio skulle vara då, skulle han vara påskgubbe?
Svaret blev:

"Nej mamma! Han ska ju vara påskharen!"
Så så fick det ju bli. Världens sötaste påskhare..!

Dessa två påskjyckar var oxå med å firade.. :)



Vincent fick påskägg av den lille påskharen. :)

Imorgon får vi inte glömma att gratulera tant Kim som fyller år.
Å så blir det ju cirkus för Nova å jag å Mio ska försöka komma ut på en promenad tänkte jag..

Nu ska jag hänga upp tvätten jag tvättade förut, sen blir det bums i säng. Nova har ju kommit insmygandes nu tre nätter i rad, å jag sover så dåligt med en virvelvind intill mig, fötter i ansiktet, knän i revbenen och fingrar intrasslade i mitt hår. Men ändå är det så mysigt, på nåt sätt.

(Have I gone mad?
Nä, det är ju min älskade unge.
Man offrar gärna lite sömn för att få vara lite tröst efter en mardröm
eller bara lite gos mitt i natten.. ♥)

Mio

2012-04-07 13:30:44



Glad Påsk

2012-04-07 13:28:06

Den här veckan har verkligen rullat iväg, jag har inte hunnit med. Har blivit fika med Amelie ena dagen, Sofia, Kalle & Malin andra, å så en med "lilla"Sofia tredje dagen. Igår var det handling å fredagsmys his familjen Lindskog, å så har vi hunnit med BVC, dagis å morfars 50-årskalas. :)

Inatt sov Mio heeela natten. Det var ju skönt. Synd att jag inte kunde njuta av det, för vid halv ett kom Nova gråtandes. "Mamma mamma, min långa vackra håååår..! Det kom kräks på det!" Usch usch, stackarn hade kräkts i sängen. Ja, så går det när man inte äter mat på hela dagen, bara massa godis å chips å glass.. Vi hade ju spenderat kvällen hos familjen Lindskog, med tacos å filmmys.. Nova åt knappt nånting av tacosen, men desto mer av mys-godiset..
Men det var ju bra att Mio sov såpass bra, så jag kunde ägna mig åt Nova å hennes säng. Ja, så kan det gå, hennes första godis-kräkning. Lär väl inte bli den sista.. Men hon ville absolut INTE ha nåt påskgodis idag.. Haha, stackarn.

Idag blir lillkillen 7 veckor. Ojoj, vad tiden går.. Å det går faktiskt riktigt bra att vara ensam med två barn. Var ju lite orolig för det, men Nova är så duktig å snäll å väntar å hjälper till så det går så bra så. :) Å Mio växer å blir stor. Ren grädde i tuttarna denne gången med verkar det som.. Haha..

Imorrn är planen att vi ska till mormor på påsmiddag.. Ska bli trevligt. Brorsan å Natalie å Vincent ska oxå komma.. :) Vi har bakat regnbågsmuffins idag att ta med.

Nu får ni kika på lite bilder, jag ska fortsätta kolla på Yrrol. :D


Träna träna träna.. :)

♥ Mina fina ♥


En halväkta surpuppa.. ;P