BVC-hembesök

2012-02-29 21:30:14

Ja, igår vart ju BVC-tanten här.. Å hon är verkligen en tant. Haha.. Gillade nog våran förra BVC-are bättre, men vad gör man när dom slutar? Ja, då får man stå ut med den andra "tanten".. Men hon är snäll och omtänksam och hon är säkert jättekompetent, så jag ska nog inte klaga..
Hon hade en hel drös med broschyrer å böcker å papper med sig, å så fick det ju såklart bli en vikt på lillkillen.. Så nu vet vi att han går upp bra i vikt. Han vägde ju 3780 g när han föddes, å det är normalt att ha nått upp till sin födelsevikt igen när man är två veckor. Men han vägde redan 3760 g så det lär nog inte bli nåt problem.. Haha.. (Han var ju 1 vecka å 3 dagar igår..) ;) Han kanske blir en liten knubbis som sin storasyster.. (å sin kusin..) Vi mätte inte längden igår, men det ska vi göra nästa vecka när det är dags för BVC-besök på tisdagen.. Ska bli roligt å se om han ökat en massa mera i vikt då..

Nu vaknade han visst, dags för kvällsmatning gissar jag.. :)

Man ska inte jämföra men..

2012-02-29 20:38:52

..dom är så fruktansvärt lika varandra mina skruttisar.. :)


Nova 08.05.24
 

Mio 12.02.18


Mina älsklingar.. Vad vore jag utan dom?

*

Idag har vi haft besök heeeela långa dagen nästan. :) Novas kompisar Hampus & Pontus har varit här å röjjt järnet i sex timmar.. (!) Behöver jag säga att läggningen gick ganska smärtfritt ikväll? Nova däckade av på mindre än tre minuter tror jag.. Haha. Man blir trött av att busa. Men imorrn får jag nog skura golvet på loftgången, efter de stora barnens såpbubblande.. Det hamnade såpbubbelvatten lite här å där.. Å lillskiten Pontus lyckades hälla ut en hel flaska med såpbubbelvatten på Novas matta.. Han är duktig den där. ;) Men nu luktar det ju extra gott med såpa inne på hennes rum.. Haha..
Nu sitter jag här i tystnaden å faktiskt bara väntar på att Mio ska vakna å vara hungrig igen.. Kikar lite på Sällskapsresan: snowroller med ett halvt öga, å bloggar lite samtidigt.. ;)

Tror det får bli en kopp the nu, å plocka upp lite innan lillkillen vaknar..

Förvånansvärt

2012-02-27 22:12:42

Ja, jag blev förvånad.. Jag trodde inte att en liten kille på knappt en vecka skulle kunna hålla sig vaken i över fyra timmar åt gången. Minns inte hur det var med storasyster, men kan inte minnas att hon hade så långa vakenperioder så tidigt? (Eller så är det min demens som trycker bort de minnena..) Lite bökigt blev det ju dock, att läsa godnattsaga för Nova å samtidigt underhålla honom tillräckligt för att inte bli uttråkad å börja skrika.. Men det gick. Som tur var hade Nova vaknat waaaaay för tidigt imorse, så hon var extra trött ikväll.. Jag vaknade nämligen strax före kl. 6 av att hon ropade på mig, å då hade hon ramlat ur sängen.. :S Stackaren.. Å sen var det ju omöjligt för henne att somna om. Men det gjorde ju läggningen nu ikväll lite lättare, förstås.. ;)

Imorgon kommer BVC-tanten hit för å väga å mäta å klämma å känna på lillkillen.. Får se vad hon har att säga då.. Vet ju inte riktigt vad det är för mening med att hon kommer hit..? Förra gången hade de inte tid att komma så vi fick åka dit. Men nu ska det alltså bli hembesök imorgon..

Näe, nu får jag väl gå å lägga mig. Om jag ska orka med eventuella fyratimmars vakenpass flera gånger inatt, så får jag passa på å sova lite nu.

 

Nystart!

2012-02-24 22:03:08

Hej på er.
Ja, jag lever faktiskt. ;) Har bara vart så himla mycket i livet det sista, så jag har inte orkat blogga. Å sen har jag väntat på att livet ska lugna ner sig å komma in i vardagslunken igen innan jag orkat ta tag i detta. Men nu, nu har Therese hjälpt mig med en ny, ursnygg design, för att fira denna nystart!

Ja, för nystart är det. För bloggen, för livet som ensamstående tvåbarnsmamma, och för lillebror som föddes 120218 (i lördags). Det är mycket som händer, det senaste halvåret har varit smått kaotiskt och nu med lillens ankomst vändes allting uppåner igen, men för en trevlig sak för en gångs skull. :) 

Men han var ju tvungen att göra entre med stil. Han hade bråttom ut till livet, för han föddes hemma i vardagsrummet, efter en halvtimmes aktiva värkar å inte ens tio krystvärkar. Det fanns inga planer på att hinna tillbaka till NÄL, som vi precis kom hem ifrån, från en vattenavgångskontroll då vattnet gick på lördagsmorgonen. Med telefonkontakt med 112 å en ambulans påväg så fick T å stackars Amelie snällt agera barnmorskor å fånga den lille när han kom med en väldig fart. Typ en minut efter han kommit ut kom ambulanspersonalen. Så det fick bli en ambulansfärd med lillen på bröstet till förlossningen för kontroll. Sikket äventyr det blev. Men men. Nu har jag en förlossningshistoria som jag inte delar med sådär jättemånga iaf.. ;)

Å Therese-> Skojja ALDRIG om att barnen kommer födas med ett splash i hallen igen!! ;P För det kan faktiskt hända.. Been there, done that, liksom.. Haha..

Vi har dessutom hunnit med en övernattning på neonatalen, för lillen blev trött å slö å ville inte äta. Han hade ganska höga bilirubinvärden (gulsot) men efter en natts amningsvägning och övervakning så hade värdena sjunkit jättebra å han var mycket piggare å åt bättre, så vi fick åka hem. Men nu vill vi inte se det där sjukhuset mera, är så trött på det. Blä. Nu vill vi vara hemma å må bra å komma in i vardagen.


♥ Allra finaste ♥


Lilla liten


Första vagnspromenaden :)
Nerbäddad skönt bland allt fluff..

Nu ska jag passa på å vila lite innan det är dags för matåsovklockan att ringa för kvällsmat för lillen.. ;)
Men å andra sidan så spänner det sådär o-skönt i matfabriken, så han får gärna vakna ganska snart.. Haha..
Men nu har ni iaf fått en uppdatering om mitt liv, å räkna med att bloggen kommer vakna till liv inom snar framtid.. Har faktiskt saknat den lite. Men bara liiite. ;)