Nu är hon här..!

2008-05-28 13:43:42

Ja, ÄNTLIGEN, kan vi nu säga..

Lördagen den 24 maj bestämde hon sej för att komma ut. Kl. 20.14 på kvällen var hon äntligen hos oss.. =) 3485 g å 51 cm lång.. Alldeles lagom. =)

Allt har gått bra, å vi mår faktiskt riktigt bra. Tillochmed amningen fungerar tillfredställande.. *pusta ut*

Hon ligger här i soffan å snusar så gott.. Kan knappt fatta att hon är här nu.

Bjuder såklart på lite bilder.. =)

(å tack alla för alla snälla kommentarer å sms.. )


alldeles ny.. några minuter gammal..




Stolt nybliven pappa med
lilla hjärtat på BB..
(notera tuppkammen.. haha..)




..inte ens ett dygn gammal..




stolt mormor
första dagen hemma




stolt farmor
första kvällen hemma




mysstund med pappa..





Ja, nu får ni hålla till godo med de här bilderna sålänge.. Nu ska vi vila lite här hemma å ta det lugnt.. =)

Överburenhetskontroll BF + 14 (22/5)

2008-05-22 13:57:55

Ja, idag har vi varit på antenatal-mottagningen på NÄL för överburenhetskontroll.. Det var ganska intressant. Fick först ligga med ctg kopplad i en halvtimme å försöka lista ut när det var bäbisen som rörde sej för då skulle jag trycka på en knapp.. (inte det lättaste kan jag lova..) Å när ctg-kurvan blev godkänd av doktorn gjordes ett ultraljud.. Pyret är så stor nu, så det gick inte ens att se hela på skärmen på samma gång, utan man fick pussla ihop för att få en helhetsbild.. (liiite skillnad från förra UL liksom.. som var i typ vecka 25 eller nåt.. )
Men det fanns fostervatten så det räckte till, så det blir nog ingen igångsättning än på ett tag iaf.. Nästa kontroll blir på lördag..

Sen träffade jag på Kim å åkte med henne till stan å käkade lunch.. Det skulle ju ändå inte bli nån bäbis här snart.. haha.. =P Så man behövde ju inte vara orolig..

Senare blir det nog att åka ut till sambos kära morfar å fira födelsedag..

Nu är jag trött, har varit uppe sen kvart i fyra imorse, så jag ska nog lägga mej på soffan tills älskling kommer hem..

Sista barnmorskebesöket 16 maj (BF + 8)

2008-05-16 10:57:56

Idag var vi hos barnmorskan.. Igen. *suck* Verkar som att jag kommer få gå dit för alltid typ.. Haha, nej, inte riktigt kanske.. Det var sista besöket, för nästa gång är det på antenatal på sjukhuset för en överburenhetskontroll.. Det är den 22/5.. Får vi se om vi måste gå dit då, eller om Pyret kikat ut innan dess.. Igångsättning blir det inte förrän efter 42+6 (alltså om två veckor..) om det skulle behövas.. Om allt ser bra ut förstås, för annars blir det ju tidigare..
Annars var allting bra, blodtrycket var lite lägre än det brukar, men inom ramarna för "tillåtet" iaf.. SF-måttet blev bara 38 (oförändrat sen sist) men hon kunde känna att huvudet sjunkit lååååångt ner i bäckenet nu, så inte så konstigt att måttet inte ökat. Hon kunde därimot inte känna tappen ännu, så det verkade inte vara nånting på gång inom särskilt snar framtid.. (*suck*) Inte så konstigt när jag inte känt en enda förvärk eller sammandragning.. Men det kan ju gå undan oxå, förstås..  Pyrets hjärtslag låg på 144 å varierade så fint så.. =)

Igår var det klassåterträff för kv56.. Vi blev väl en 10-12 stycken som dök upp.. Det var trevligt att få träffa alla igen.. =) Höra vad dom har haft för sej å vad dom sysslar med nuförtiden.. Kan inte tro att det gått ett år (!) sedan vi firade examen som nyutexaminerade undersköterskor.. =) Tiden går verkligen fort..

Nu ska jag ta å lägga mej å slappa på soffan en stund, för vaknade alldeles för tidigt i morses, med tanke på att jag gick å la mej alldeles för sent.. Så ögonlocken känns bra tunga nu.. *gäääsp* Så får vi se om jag orkar göra nåt konstruktivt lite senare idag..

14 maj (BF+6)

2008-05-14 14:10:41

Nä, fortfarande ingenting..

image34






Klassåterträff imorrn då.. Kanske. Får se om jag orkar.. (Förhoppningsvis har jag bättre saker för mej iofs.. Typ ligger på BB.. *hoppashoppas*)  Konstig tid, halv ett på en torsdag, att ha en återträff.. Eller är det bara jag som tror å hoppas på att klasskompisarna fått jobb vid det här laget? Men men.. Vi får väl se vilka som kommer.. Vi nyblivna å blivande mammor kommer väl säkert att närvara iaf.. Haha..

Är så trött å seg idag. Igen. Pratade med Kim i telefonen i en å en halv timme förut.. Väääldigt nödvändigt när vi bor så nära att vi kan vinka till varandra. (Nästan.. Iaf om det inte är löv på träden..) Haha.. Nothing has changed.. =P Vi bor, återigen, på varsin sida om fotbollsplanen.. Precis som på den gamla, goda högstadietiden.. =)

Igår köpte jag vattenmelon.. Ååh, vad gott det var, men ack så kissenödig jag varit heeela natten. Är nog därför som jag är så seg idag, för jag har ju sprungit på toa i tid å otid hela natten.. Började inte känna mej som en människa förrän efter en kopp kaffe vid elvatiden på förmiddagen.. Tragiskt.

Hmm.. Är det onsdag idag? Jag har tappat kollen på dagarna känner jag.. Men om det är det, så är det ju LOST ikväll.. (å sen blir det Barnmorskorna på internet-tv) Då är ju kvällen räddad iaf.. =)

Nu är det dags för lunch, å en andra kopp kaffe för att hålla mej lite mänsklig resten av dagen..
Skönt att ha rester i kylskåpet, så jag slipper laga mat.. =)

Nej, ingen bäbis ännu.. (BF+4)

2008-05-12 21:03:03

Svarar på frågan som alla verkar ställa sej, redan innan jag påbörjar att skriva detta blogginlägg..
NEJ, det har INTE kommit ut nån bäbis ännu.. Å lär nog inte göra det heller nångång snart..
Men jag har nog vant mej vid tanken, för det gör mej inget.. =) Orkar inte ens lyssna på allas (iofs säkert välmenande) tips om hur man får igång det hela.. Jag väntar å ser.. Jag har inte bråttom, vill njuta så länge jag får av att vara gravid, faktiskt.. Är jag konstig? Kanske är det så att vi, eftersom vi bara fått uppleva halva graviditeten, inte har så bråttom? Vi har ju inte väntat lika länge som alla andra..? Kanske är det så..
Men självklart längtar vi efter bäbisen å vill ha den här, bara det att vi väntat sen januari nu, så då kan vi vänta två veckor till liksom.. Ingen idé att stressa upp sej.. Är ganska inställd på det där med igångsättning å sånt nu. Så ju tidigare Pyret kommer ut, desto roligare, men det gör absolut inget om det tar 14 dagar till..

Så var det avklarat.. =P

I helgen har vi varit ute å grillat på kolonilotten, igen.. =) Myspys.. Brorsan å hans tjej var med oxå..

image30

                                                 

Å idag har vi, äntligen, fått balkongen inhängnad.. =) Bert var här å satte upp hönsnät å grejjade så nu är det kattsäkrat.. =) Katterna har varit därute hela kvällen, å verkar verkligen njuta av att få vara där.. Ska bli så skönt att kunna stänga ute dom där när det är svalt å det fläktar lite, så att dom inte behöver sitta inne i lägenheten å svettas ihjäl när det är varmt..

Nu ska jag göra dom sällskap med en bok å en filt (för nu är det kyligt på kvällen..) på balkongen.. Så ska vi sitta därute å njuta tillsammans.. =)

Happy birthday to me.. (igår)

2008-05-09 11:04:47

Ja, igår blev man då ett år äldre.. Pensionen närmar sej.. =P

Men ingen Pyret ville titta ut.. Vi får helt enkelt vänta lite till.. Men det gör inget. Vi har egentligen ingen brådska.. Har ju konstaterat att jag måste ha en himla trevlig livmoder..
(Eller en väldigt envis unge.. Hmm.. Kan vara så. Kan ju brås på sin mamma.. )

Igår var det även BM-besök. Igen.. Magen hade faktiskt växt. En centimeter till, så nu är det 38 cm.. Hjärtljuden låg på 136 den här gången.. Lägst hittills. Men men.. Vi följer vår kurva så fint, så.. =) Fick en ny tid nästa fredag.. Men den vill jag inte alls gå på.

Efter BM-besöket var det fika-dags.. =) Snälla Therese från föräldragruppen anmälde sej frivilligt att fika med mej.. Å det var himla tur, för det blev en väldigt trevlig fikastund.. Satt på uteserveringen å mumsade i oss kladdkaka å drack cocacola.. =)

Sen hämtade älskling mej.. Då åkte vi i lånebilen (för saab ana hade FORTFARANDE inte fått ordning på bilen..) hem till mamma å åt jordgubb/rabarber-paj med vaniljsås å sen tårtan som älskling köpt till mej.. =) Det var himla mums.
Sen åkte vi ut till blivande farfarn å åt mera tårta..

Men sen.. Usch, vad jag blev illamående.. =( Men insåg ju just då, mitt i ett yrselanfall, att jag inte ätit nån riktig mat på hela dagen.. Vad dumt. Blodsockret låg väl på femtusen typ, medans näringsintaget varit noll hela dagen.. Ajaj.. Så det blev till att åka hem, tvinga i sej två mackor, å sen hoppa rakt i säng. Tommy fick åka till sin mamma å lämna det sista av tårtan där själv, för jag klarade inte av att åka nånstans just då.. =(

Men inatt när jag vaknade för sedvanligt toabesök i mörkret, så mådde jag bra igen. Det var ju tur.. =)

tårtan

Här är den fina tårtan, men tyvärr boven i dramat igårkväll.. =P
Jättemumsig hallontårta (med lite blåbär) som älskling valt speciellt till mej.. =)


blommor från älskling

Å här är dom jääääättefina blommorna jag fick av min älskling i present.. =)
*puss på han*


Nu ringde älskling å berättade att han fått tillbaka våran bil.. Det var ju på tiden.. Men nu sitter det en förbannad airbag där i intrumentpanelen lik förbannat, för det måste den tydligen.. (!) Så inget handsfack alltså.. Nån som vill köpa? Vi har ju ingen användning för det längre.. *suck* Så får vi se om vi vill ha bilbarnstolen därfram nu då.. Är inte så sugen på det.. Även om airbagen är urkopplad, så sitter den ju där.. Vill inte ha den där! Litar inte på att det funkar med att bara koppla ur den.. Å tänker ju inte riskera Pyrets liv för en sån sak.. Kanske blir baksätet ändå då..
Nu skulle han bara köpa en ny kylslang oxå, så håller nog bilen ett par dagar till.. *muttra* Är så förbannat trött på den just nu.. Bara kostar pengar.. *morr*

Nej, nu blir det riktig frukost idag.. Å sen blir det riktig lunch. För idag tänker jag inte må dåligt..


Dagen före BF - fortfarande inga känningar..

2008-05-07 15:26:28

Ja, nu sitter man här.. Igen/fortfarande.. =P Har inte kommit utanför dörren än idag.. Å jag som skulle sitta på balkongen å njuta hela dagen hade jag tänkt.. Men nej då. Det blir aldrig som man tänkt sej.. Fastnade framför datorn, å sen har jag, faktiskt, dammsugit idag.. *klappa på huvet* Duktigt av mej.. =) Å gjort äkta hemlagad god mat till lunch.. Det blev schnitzel med ris å kokta grönsaker.. (broccoli, blomkål å morötter) Å det var riktigt gott med lite grekisk yoghurtdressing till.. =)

Å imorrn är det tänkt att Pyret ska komma då.. Hmm.. Känns inte som att det kommer bli så. Inte en enda känning än.. Men men.. Man vet ju aldrig. Hoppas ni håller tummarna för mej.. =P

Dessutom är det ju födelsedag imorrn.. Då ska man bli ett år äldre. Igen.. Älskling har iaf köpt en tårta.. =) Så kan vi fira lite grann iaf.. Orkar inte ha nåt kalas, men lite fika går ju bra..

Nu sitter man här å har tråkigt, för nu när man VILL gå ut på balkongen, så har solen gått i moln å det har börjat blåsa.. =( Det är orättvist.. Men om jag väntar en stund till så kommer älsklingen hem, å då kanske jag får lite sällskap på en promenad eller så.. Vi måste handla idag oxå.. Har nästan ingenting hemma.. Får bli en tur till affären alltså..

Är så trött på Saab Ana oxå.. Som inte fattar nånting.. Hur svårt ska det vara att få ordning på ett motstånd i bilen..?? Vi har ju plockat ur airbagen på passagerarsidan fram, för vi ska ha babyskyddet där.. Men då måste man ha ett motstånd att sätta in, så att resten av airabagarna funkar som de ska.. Men på Ana påstår dom att airbagen måste sitta kvar.. Å den har vi lämnat in för förstöring på saab-skroten.. (!) Vad gör man då..? Men nu har Tommy varit där å pratat med högsta chefen, å det visade sej att det inte alls var så.. Vi ska ju konvertera till handsfack, så då var det inga problem.. *morr* Det är MÅNGA timmar som vi väntat nu på att detta skulle ordna sej.. Men nu ska han dit i eftermiddag å då får vi hoppas att det löser sej nu äntligen.. Vore trevligt om det ville funka innan det är dags att sätta in babyskyddet för att åka hem från BB liksom..

Nej. usch.. nu ska jag nog göra nåt vettigt.. Försöka iaf.. Disk har vi högvis av, så det kanske jag skulle kunna ta tag i.. Även om tjockismagen är i vägen mest, men jag får väl försöka göra en ansats ändå.. =P

Uppe före tuppen.. *gäääsp*

2008-05-06 06:22:17

Har varit vaken sen halv fem.. *suck* Inget kul å sitta ensam vaken.. =(
Katterna har iofs hållit mej sysselsatt, eftersom dom har busat hela morgonen.. Tur att man har dom att titta på, å jaga ner från diskbänken, å jaga bort så dom inte äter på blommorna, å stänga skåpsluckor som dom öppnar hela tiden.. =P

Nu ringde precis älsklings väckarklocka, så han kommer väl upp här närsomhelst.. Får vi äta lite frukost tillsammans, sen ska jag försöka sova lite igen.. Är trött, men det verkar bara inte vilja fungera idag.. Kanske efter att man ätit lite.. (?)

Idag blir det fika med Kim.. Najjs. =) Eventuellt lite shopping oxå, om jag känner oss rätt.. *haha* Men det får bli senare, för jag ska försöka få mej en timmes sömn till, eller så..



Nya bilder föresten..

v. 39+3


Ja, såhär ser tjockismagen ut i vecka 39+3.. =)


39+3


Nu väntar å längtar vi bara efter Pyret som ska inse att det är mycket roligare på utsidan..
Det är ju så trångt därinne, bättre att komma ut till mamma å pappa.. =)








Å här är tjockisfötterna.. ajaj, vad svullna dom blir.. =(
(la bara in en liten bild, för det är ju inte så fräscht med fötter.. haha..)


Nej, älsklingen verkar ha somnat om därinne.. Får gå in å väcka honom nu, så att han hinner till jobbet i tid.. Dessutom jag är hungrig, å vill ha sällskap till frukosten.. =)

Grattis Noomi å Oscar!

2008-05-05 22:29:53

Ja, nu har vi fått det bekräftat..! Det blev en liten Emilio.. =)
Sååå glad för er..! Hoppas att ni mår bra..!

Gör ju inte att man själv längtar mindre direkt..
Nu får våran bäbis se till att komma ut snart..

BF är på torsdag.. tre dagar bort bara.. så det skulle ju kunna bli snart..
Det får det gärna bli för min del.. =) Men det är bara att vänta å ge sej till tåls tror jag..
Den kommer när den kommer.. Men hellre förr än senare känner jag nu.. =P

Nu ska jag nog lägga mej.. Har varit ute på en kvällspromenad nu, å fötterna
gör jäkligt ont.. helt sprängfyllda av vätska.. =( ajaj.. blir högläge ikväll igen...

Helg på Karlsvik..

2008-05-04 20:17:42

Ja, den här helgen har jag spenderat mestadelen av tiden ute på koloniområdet Karlsvik.. Det har varit städning, röjning, plantering å grus-körning.. Men nu börjar det likna nånting.. =) Vilken tur att mamma fått låna kolonistugan därute, så att jag har nånstans att ta vägen när det är så fint väder.. Så slipper jag sitta hemma å vissna bort.. =P

Å inte en enda känning än.. *suck* Trodde ju att lite fysiskt kroppsarbete skulle kanske få igång nåt, men nejdå.. Inte än iaf.. Detta verkar dra ut på tiden.. 4 dagar till BF, å inte en enda känning eller sammadragning eller förvärk ännu.. Hur ska detta sluta? Kanske som vissa tror, med ett "plask".. *ryser vid tanken* Men men..
Den som lever får se..

Annars har jag inte gjort nåt kul i helgen faktiskt.. Har varit rätt slut i kroppen efter allt jobb ute på Karlsvik förstås, å har sovit ganska mycket.. Fötterna å vaderna är ju sååå vätskefyllda, så jag har knappt vågat ta av mej skorna de här dagarna, har varit rädd att dom inte skulle passa igen sen.. Imellanåt gör det tillochmed ont i fossingarna ju.. Usch. Längtar verkligen tills dom blir normala igen..

Nästa projekt blir att hängna in balkongen.. =) Våra kissekatter verkar verkligen längta ut dit, så vi får nog skynda oss.. Har iaf köpt hönsnät nu, så det är bara monteringen kvar.. Ska nog bli skönt för dom att kunna vara lite utomhus nu när det börjar bli sommar å varmt.. Ska se om jag kan ta mina MartinTimell-kunskaper å snickra ihop nån snygg hylla eller så som dom kan ligga på å kika ut på fåglarna.. =P Tycker lite synd om dom att dom ska vara instängda häruppe på tredje våningen hela sommaren.. Får se om vi hinner färdigt med detta projektet innan bäbisen kommer.. Har iaf köpt nya dynor till möblerna på balkongen.. Rea på Jysk, så då får man ju passa på.. =P Jättefint blev det.. *helnöjd*

Nu ska jag nog smörja mej lite.. Har nog bränt mej lite i solen nu i helgen.. Får smörja ordentligt så att jag inte tappar all huden (som vanligt..)

En vanlig dag..

2008-05-01 21:58:45

Idag har blivit en lugn dag ändå.. Trots att brorsan fick njurstensattack inatt.. Men han blev bättre sen, så vi åkte ändå å skulle hämta hans bil.. Men men.. Oförutsägbara händelser gjorde att den blev kvar ändå, eftersom en annan kille blockerat hela garaget med en nylackerad bil.. (!) ..som inte var torr, så vi hade inte hjärta att rulla ut den i regnet.. Så vi får återvända imorgon för ett nytt försök..

Vi åkte å shoppade lite på Överby istället.. Blev ett par nya byxor å en t-shirt till älsklingen.. =) Välbehövligt, eftersom han bara har mjukisbyxor som han pyser runt i nuförtiden. (eller blåbyxorna..) =P Ett par skitsnygga svarta jeans hittade jag.. 449:- var inte så farligt ändå.. Det får han vara värd.. =)

Vi åt därute å sen åkte vi hem å slappade i soffan.. Det var rätt gött, trots att vi tog en sovmorgon å låg å drog oss riktigt länge imorses ändå..

Sen var mammsen här över på besök å en kaffe en stund ikväll.. =)
Lekte med katterna, så nu kommer dom nog att sova gott inatt.. haha. Dom verkar vara helt slut nu.. =P

Å jag oxå.. Har huvudvärk. Igen. Suck.. Får bli att krypa ihop i sängen i mörkret i sovrummet å försöka sova bort den..




Fina kissen.. =)
Lillen.. =)