Mio's dop 2012.06.30

2012-06-30 19:51:08

 
Det har vart en hektisk dag. Först duka å ställa iordning i Storstugan i Lextorpskyrkan, skära vetebröd, blåsa ballonger, ställa upp bord, fixa girlanger, dekorera tårtor m,m. Sen var det dop. :)
Prästen hade skrivit ett jättefint "tal" (predikan?) om namnen på de tre barn som döptes.
Mio var väääldigt skeptisk till den där orgeln, å han ville gärna överrösta den. Han blev jättevarm när han skrek, å då skrek han ju etter värre. Ond cirkel. :S Men men.. Döpt blev han iaf. ;) Å Nova fick hälla upp vattnet i dopfunten.
 
Däremot så åt gästerna väldigt dåligt av tårtan, så det blev massor över. Så nu blir det tårt-diet i ett par dagar.. :P
 
Mio tackar så mycket för uppvaktiningen på sin dopdag! Tack alla som kom för att fira med oss! :D
 

Smögen 12.06.28

2012-06-30 19:34:39

I torsdags åkte vi med mormor till Smögen. Perfekt väder, soligt å ganska varmt, men kyligare i skuggan. :) Nova pratade om hajar å delfiner heeeeela tiden. Å maneter. ;) Mio åkte lite bärsele, å när han somnade så sov han i vagnen. Han verkade gilla gunget som blev av plankorna på bryggan. :) Precis när vi skulle åka hem ramlade Nova å slog i både armbågar å knän.. :( Men det var glömt så fort vi fått raffsat fram några gamla plåster ur väskan.. ;)
Nova mumsar lax till lunch, jag å mamma tog såndär svingod (men ack oxå svindyyyr..) räkmacka. :D
 
Efter Smögenresa var vi sådär härligt svettiga å varma å eftersom Nova hade sovit över en timme i bilen på vägen hem, så tog vi en sväng till Sjölanda för ett kvällsdopp. Var faktiskt riktigt skönt. (Måste allså vart minst 20 grader i vattnet, för den här badkrukan hade inga större problem att doppa sig. Haha..)
 

Rull rull rull

2012-06-27 23:36:29

 
Ligger å slappar lite..
 *gnnnnnhh* *kämpa kämpa*
 
 ..snaaaart runt..
 Hupp!
 *hehe* I did it! :)
 
Sådärja, då behärskar han rullningens svåra konst. :) Får se om han kanske kan tänka sig att lära sig att behärskat rulla från mage tillbaka till rygg nudå, så kanske han kan tänka sig att ligga på golvet i mer än femton sekunder.. ;P
 
Avslutar med en snygg bild på en som tydligen anser att han inte får tillräckligt med papparazzi-uppmärksamhet här hemma:

Men JAG då..????
Haha, sötaste katten ever.
Iaf mest uppmärksamhetskrävande.. :P
 
 
 

Oväntat besök

2012-06-27 23:21:56

Idag skulle jag egentligen klippt gräset ute på lotten, eftersom min lilla mamms har fått en konstig svullnad i sin fot. Men det fick bli att röja rent nere i hörnet på tomten istället, för vi fick en ovälkommen gäst.
 
Det var en snok. Vi kan kalla honom Gunnar. ;) Vi fick iaf avhyst vår ovälkomna gäst och flyttat bort tunnorna å klippt ner en hel buske som stod där å såg orm-gästvänlig ut. Det är så att min lilla mamma är hysteriskt ormfobisk. Så det fick ju bli jag som tog på mig stövlarna å snokade reda på honom. (hehe, notera ordvitsen.. haha..) Jag råkade jaga upp honom i en buske på granntomten där han låg å stirrade på mig hur länge som helst. Poserade lite gjorde han oxå.. ;)
 
 
Annars har Mio ikväll rullat åt andra hållet oxå, å ett helt varv runt flera gånger. Så nu är han en mästerrullare snart.. :) Lille skrutten.
Å fasters busunge Vincent har börjat GÅ! :O Han är store killen nu, det går inte att förneka. Vi var där förut en sväng å hälsade på för Nova längtade efter Vincent sa hon. :)
 
Hade tänkt baka lite till dopet, men klockan gick å insåg att jag kanske skulle betala alla räkningar å sånt där kul, å nu orkar jag ju inte baka nåt. Kanske imorrn kväll. Vi ska åka till Smögen imorrn, med mormor, så får se om det finns nån ork kvar.
Igårkväll satt jag å knöt rosetter huuuur länge som helst, så nu är dopklänningen snart klar. Måste bestämma mig om det räcker med rosett + långa band, eller om det ska vara ett band "runt" bröstkorgen oxå.. Hmm.. Ja, jag får fundera lite på det. Förslag nån?
 
Avslutar med en härlig bild på mig å min älskade skruttunge :)

Midsommar 2012

2012-06-27 23:21:27

Midsommarafton blev lite stressig, men väldigt trevlig. Först var vi på lotten å fikade med mormor. Jag bakade mitt livs första rulltårta, fyllde den med grädde å mosad banan, å den smakade faktiskt riktigt bra. :O
 
Sedan bar det av till Velanda, å äta midsommarlunch hos tant Kim å Andreas. Det var himla trevligt, hann dock inte prata med så många, Mio var trött å grinig å Nova ville inte alls sitta vid bordet, utan springa omkring. Fick slängt i mig lite käk, å sen åkte vi å lämnade Nova hos pappa. Sen åkte jag å Mio tillbaka till lotten å käkade grillmat med mamma å brorsan. :) Mio var fortfarande gnällig, så vi åkte hem ganska tidigt. Tror att det är tänder på g i underkäken, så det är nog därför han blir så kinkig imellanåt.
 
 
Rulltårta med grädde å jordgubbar. Mums!
 
Midsommarbarn
 

Vi lever..

2012-06-25 23:26:33

..men vi har fullt upp.
 
Just nu pågår operation: knyta en rosett på ett sidenband. Håller på att göra mig galen. Jag lägger nog ner för idag. Får prova med nya krafter imorrn.. Hoppas jag har tungan rätt i mun å kan få till den där jäkla rosetten.. *morr*
 
Idag spenderades dagen på Torp köpcentrum. Inhandlade lite kläder till ungarna å lite dop-attiraljer. Förberedelserna är i gång alltså..
Näe, godnatt nu, ni får stå ut med mest bilder idag.
 

Testing

2012-06-16 18:59:49

 
Hmm.. Var ju tvungen att testa, men jag kan inte se nåt i min redigerare? Kanske funkar ändå?

Jääj, den är fixad!

2012-06-13 22:18:10

Japp, igår kom den hem igen, min älskade kamera. Å de hade lagat den! Vad glad jag blev! :) Firade i rena papparazzi-andan här hemma.. ;) Är så glad att den blev fixad före dopet, annars hade det fått bli mobilbilder, å det är ju änna inte riktigt samma sak..


Den här busungen är numera expert på att rulla över till mage. Å väl där blir han förbannad för han kommer ju ingenstans.. Men men. Snart har han väl ålat iväg, haha.. Han tar sig framåt litegrann redan, men det är nog mest av frustration. (hoppas jag..)


Mina älskade busungar! ♥

 
Fjanteri fjantera
:P

Annars har vi varit inomhus i två dagar, så idag var vi ju TVUNGNA att gå ut. Å vi hade faktiskt tur med vädret, uppehåll iaf.. Så vi stämde lekåbusträff med Hampus å Pontus å Therese på gården. Blev cykling, gräv i sanden, rutschkanaåkning å så en massa gungat förstås.. :)

Mio har smakat på banangröt i två dagar nu. Än så länge är det med blandat resultat. Imellanåt kväljer han sig så han nästan kräks, men nästa gång slukar han en hel tesked utan problem.. (?) Jaja.. Han får smaka på, så får vi se vart vi hamnar i slutändan.. ;)


Jasså, här sitter du å mumsar på banangröt? Det är väääldigt mumsigt, så om du inte vill ha, så kan jag äta upp den.. (/katten som älskar konstiga saker)


"How you doin?"
Haha, he's got the look.. ;P

Nu ska jag göra mig en macka å sen får det bli sängen.
Imorgon hoppas vi på fint väder, så vi kan ta en utflykt till spikön.. :)

Utveckling (Fötter, rullningar och smakisar)

2012-06-08 22:12:15

Ja, här går det i rasande fart.. Mio har inte visat sig nämvärt intresserad av att kämpa för att utvecklas. Men nu har jag upptäckt varför. Han KAN redan! :O Vifta lite med händerna, å vips så har han tagit tag i fötterna, stoppat dom i munnen å lärt sig att rulla runt på 24 timmar! Jaja, lika bra å ta allt på en gång.. ;)

Igårkväll: Där var ju dom där roliga fötterna.. :)


Igårkväll:
Träna lite med syrran, men kommer inte runt på egen hand..


Imorse:
Sådärja. Hupp, å så vart man runt. Men armen fastnade i det icke glidiga tyget..

:O
Jag hänger nästan inte med!

Å när vi ändå var igång, så fick lillebror smaka sin första smakis (potatismos å mjölk)
igår:


När rysningen gick över så var det faktiskt inte helt äckligt att mumsa lite på. :)
(Nova har tagit de fina bilderna, hon är kanske en fotograf i vardande?)

Ja, så här rusar det på här hemma.. Har ägnat veckan åt att sortera å prismärka grejjer som jag ska försöka få sålt på loppisen på Karlsvik imorrn. (om det nu blir nåt, det verkar ju inte bli toppenväder direkt..) men om ni har tid å möjlighet så kan ni kika ut, å handla SKITbilligt av mig. Har verkligen satt låga priser, vill ju bli av med det.

Idag har vi varit ute å gungat lite, hela familjen. Nova på en gunga, å jag å Mio (i bärselen) på den bredvid. Gick så bra så. (Upptäckte ju till min förvåning att jag inte behövde smörjolja å skohorn för att kunna sätta mig på gungan, har kanske ändrat kroppsform lite?)

Gillar verkligen den här bilden, med Nova i bakgrunden. :)
Jag ser lite skeptisk ut, men har solen i ögonen, försöker hålla balansen å hålla mig kvar på gungan, samtidigt som jag försöker fota bilder som inte endast innehåller himmel. Inte det lättaste. ;)
Lyckades få med den där volangen under halsen oxå, men men.. Den bjuder jag på! ;P

Nova är väldigt stolt över sina nya eker-kul-väsen-grejjer som jag köpte till henne på marknaden i onsdags när jag å Mio å mormor var nere på stan en sväng..


Så nu hör jag vart hon är å cyklar, för hon har ju börjat cykla utom synhåll för långsamma mamman med bäbisen i sjalen. Men tack vare dessa så kan jag ha liiite bättre koll på vart hon är. :)
 Väl investerade 15 kronor! ;)

Igårkväll satt jag hur länge som helst för att bestämma mig å fixa å grejja med dopinbjudningarna, men nu är dom äntligen beställda. Puh! Inte en sekund för tidigt.. Hoppas dom blev bra bara..

Idag åkte Nova till pappan, så jag å Mio gick hem till Amelie å ungarna å hälsade på lite. :)
Blev lite pusslande å så, å sen knallade jag å Mio hem. I regnet. Men det var faktiskt helt okej (faktiskt) för det var riktigt sommarvarmt i luften, å regnet sådär ljummet å inte så blött.

Näe, nu ska jag kravla till soffan å slänga upp benen i högläge å bara njuta av kvällen å mitt glas cocacola.

Tröttfis

2012-06-02 21:50:16



Idag påväg hem, i bilen. :)

Födelsedagspartaj å morsdagsfirande 27/5

2012-06-02 21:46:43

Ja, här ligger jag en vecka efter å släpar.. Haha.. Men förra helgen var det iaf Novas 4årskalas.. :)


Busungen i egen hög person :P


Presentöppning pågår :)


Ljusutblåsning på marängswiss-tårtan


Lilla kusin Vincent var oxå på kalaset
Sötnosen :)

Blev ett lyckat kalas, å Nova var jättenöjd!
Sen kom mormor hit, å så firade vi lite morsdag oxå, som grädde på moset (tårtan?).. :)

I veckan har vi varit ute på lotten en massa å Nova har gjort sin sista dagisdag före sommarn. Så nu är vi lediga tillsammans i tre månader (!) å ska göra en massa kul. Novas främsta förhoppning är att få åka till stranden å att åka sparkcykel å vara på lotten. Inga stora krav, de ska vi nog kunna ordna. :) Å så ska vi ju ordna med lillkillens dop oxå, så vi lär ju inte stå utan sysselsättning på ett tag.. ;)

Men först å främst vill jag ha tillbaka sommarvärmen. Nu.