Nu drar vi igång..

2010-08-29 21:29:50

..med träning. Imorrn börjar vi träna. (Igen ;P) Jag å A å tant K drar till Friskis för en gratisvecka, å sen ska vi nog ordna med kort å sånt.. :) Har redan köpt mig nya träningsskor å en sportbh, så jag är redo! :) Värsta peppad, men det kanske beror på att jag just druckit mitt sista glas cocacola å ätit min sista chokladkaka, så jag är speedad på socker (?) ;)

Annars har det inte hänt så mycket. Skrev in mig på Bemanningen igen i onsdags, å har redan fått jobb hela kommande veckan. Å idag. :) Det gillar vi. Inte att jobba iofs, men att gå hemma är ingen hit heller, för det blir så mycket månad kvar å slutet på pengarna då.. :S (Det blir det oftast ändå, men det är ändå skillnad..)

Älskling å S håller till i Skoftebyn å bygger bil. Eller bygger om. Eller lagar. Eller vad dom gör inne i det mystiska tältet ska jag kanske låta vara osagt, för jag har ingen aning.. Haha..
Men de har byggt ett provisoriskt garage, så här ser det ut:


Syretält? Nääe, ett provisoriskt garage.. ;)

Här blir det några bilder på skruttan oxå.. :

Play doh
Fast N glömmer alltid vad det heter å kallar det ScoobyDoo. ;)
Roligt är det iaf, men kräver en del koncentration som ni ser..
Å en del städning efteråt. Men det är det värt.


En tur till lekparken mellan skurarna

Nu ska jag ta tag i räkningarna för den här månaden. Alltid lika roligt. Inte. :S
Men ett nödvändigt ont, tyvärr..

Rumsren

2010-08-25 16:44:42

Ja, nu är ungen rumsren. Iaf här hemma. :) Det är bara trosor å kissa på toa som gäller för henne nu.. :D Det har, faktiskt, gått hur lätt som helst hittills. Självklart blir det, och kommer bli fler, bakslag imellanåt. Å vi har ju inte åkt hemmifrån utan blöja ännu, men det kommer. Har inte blivit nåt tillfälle än bara.. Hon både kissar å bajsar på toa, å säger till om hon inte kommer upp på toan. *stolt morsa*
(Men att ge henne massa vattenmelon var ingen bra idé, det rann rätt igenom..*lär av misstagen*)
Hon har helt fått ta det i sin egen takt. Det är hon som ställer krav på sig själv, å hon blir så glad när det blir som hon tänkt. :)

Idag fick jag hem världens löjligaste reklam, från försvarsmakten. Säkert fler än jag (vet ju att den delas ut i Skåne iaf, se http://mimiamelie.wordpress.com/2010/08/25/onodig-reklam/ ) som har fått den.. (?) N blev överlycklig å tyckte "Mamma, bygga stooort flygplan" av det stora pappret. Haha.. Sötnosen. Självklart fick hon ett megastort pappersflygplan. ;) Men det gick inte så bra att kasta.. Men men.. Hon var nöjd ändå. Nu har hon det som täcke till katten.

Nu ska jag slappa lite, medan N å pappsen leker lite innan han ska åka iväg å grejja med bilen. (eller nåt, jag lyssnade inte så noga.. haha..)

Om ni inte visste det..

2010-08-21 22:49:04

..så passar munkorg storlek L utmärkt på en tvååring i N's storlek ;)


*grr* Jag är faaaarlig..

Många bilder

2010-08-21 22:40:14

Här kommer en bild-sammanfattning av våra senaste veckor.. :) Enjoy!


Kräftskiva på lotten
(notera colaburk-på-colaburk-geting-fällan)


"Kooda & Maskia"


H & N har roligt tillsammans på lekparken


Busungen på väg till Torp för lite shopping med familjen "tvärsövergården"


Mums med tågtårta på syssling J's treårskalas idag

Sitter å väntar..

2010-08-20 06:24:48

..på att klockan ska gå. Ska iväg å jobba idag, men jag råkade gå upp för tidigt. :S Så nu har jag gjort allt jag ska, å måste sitta å dega å bli trött å hängig innan jag ska trampa iväg.. Suck. Dumt av mig att inte ta tillvara på snoozefunktionen kan jag känna nu..

Har vart dåligt med bloggande det sista, men jag har ju mest bara jobbat å sovit känns det som. Inget direkt spännande att läsa om kan jag tänka. Å det som faktiskt HAR hänt inimellan sömn å jobb, har jag inte orkat blogga om. Men vi har haft trevligt. :) Promenader å lek å bus med N's kompisar. Å så lite shopping.
Sådär, nu vet ni vad vi har gjort.. ;)

Idag är det en låååång dag på jobbet för mig. 7-15.30. Är inte många sånna turer jag har gjort i sommar, så man är ju inte direkt van. Men det ska nog gå bra. Är ju ledig i helgen, så man har ju lite att se fram emot. Vi har iaf ett kalas hos N's sysskling inbokat, å så ett besök av tant K & farbror A.. ;)

Nu vaknade lillfisen. Får väl mysa lite med henne innan jag ska till jobbet..

Lite gnäll & några bilder..

2010-08-11 13:52:44


Plockar blåbär

Jag förstår mig inte riktigt på mitt barn ibland.. Hon gillar inte jordgubbar, smultron eller hallon. Inte tomater eller vindruvor eller vinbär eller krusbär. Å inte blåbär heller.. (?) Sånt som vi äter massor av här hemma. (Förutom tomater, för det är jag allergisk mot) Alla andra barn gillar bär å sånt, men inte N. Tror att hon på ren envishet avstår bara för att vi säger att hon borde smaka å att det är gott. Hon är verkligen envis alltså. Ibland sliter jag nästan mitt hår här hemma känns det som. Å om det hade varit så att man vet att hon inte förstår bättre, så hade man ju haft förståelse. Men hon VET så väl vad hon får å inte får göra. Å när man säger att så får du inte göra, t.ex. "Du får inte sparka mot katten" så får man till svar "Joho. Jag ville det." eller det allt vanligare "Jag måste det" som jag inte har en aning om vart det kommer ifrån. (?) Hon frestar på mina nerver imellanåt.
(Måste få gnälla lite, jag vet ju att det är en fas å att den kommer gå över, men ändååå..)
För att komma tillbaka till blåbärsplockningen, bort från det här sidospåret, så försökte jag få henne att smaka på blåbären, men då fick jag till svar
"Nej mamma, jag vill inte smaka. Tycker inte om blåbär. Lägg dom i hinken nu!"
Jaha liksom.. Brukar det inte vara föräldrarna som tjatar på barnen att stoppa bären i hinken istället för att äta upp dom? Nåja, vi fick ihop en hink med bär iaf som vi använde till tårtan dagen efter. (Som N inte heller åt av, för hon gillar inte tårta heller. Bara grädden, men den var det ju blåbär i, så hon avstod den oxå..)


N & farmor
N fick sitta i båten medan farmor öste. :)


N & H
N har sin nya fina klänning som tant A har gjort till henne.. :)


Tårtan
Älskling gjorde hela tårtan själv, å dekorerade den med ett självporträtt.. ;)


Nåt som N inte tackar nej till iaf.. Vattenmelooon..! :)

Nu ligger hon å vilar, å jag funderar på vad som gjort att all världens lastbilschaufförer känner att de bara måste komma till vändzoonen utanför hennes sovrumsfönster å backa omkring med sina jävla backsirener?? *morr* Tredje lastbilen på 45 minuter nu. Å hon vaknar ju varje gång... :S Har precis vart inne å fått henne att somna om. Igen. Men hon vaknar nog strax, för nu kommer nästa.. :(
När hon vilar klart (alternativt inte kan somna om igen) ska vi nog gå en promenad med T & hennes grabbar.
Sen ska vi födlesedagsfika lite senare med hela familjen L..

Såklart vaknade hon precis när jag satte sista punkten.. Suck. Men men.. Vi får helt enkelt nöja oss med ca en halvtimmes vila idag. Nu har vi hunnit äta lite makaroner å korvbollar, å snart ska vi göra oss iordning för at gå till affären.

(Det här inlägget har tagit ungefär 3 timmar att skriva, ibland är det inte meningen att man ska bli färdig.. suck.)

Älsklings födelsedag!

2010-08-10 22:14:33

Ja, grattis grattis min älskling på födelsedagen!!

(Hade egentligen lovat att inte skriva ut att det är HAN som har haft kalas,
men nu gjorde jag det ändå.. Haha.. *rebell*)

Idag blev han alltså 27 år ung. ;)

Älskar dig!!

*pusspuss*

Kalas å jobb

2010-08-10 22:08:36

..det är det jag har pysslat med de sista dagarna.. I helgen var det först "Öppen Trädgård" ute på koloniområdet. Himla trevligt, med loppis, lotterier å billig fika. :) Jag vann massa på lotteri. Bl.a. tre blommor i blomsterlotteriet, varav en högvinst. (Nån fjärilsblomma-buske.. ehh.. minns inte vad den heter. Men en buske var det iaf. Typ syren..) å en "Afrikas Lilja" som nu står å luktar gott här hemma.. :) Å så en "ampelfackla". Har inte en blekaste aning om hur den ser ut, för just nu är det bara en massa gröna blad.. ;) Men om jag lyckas hålla liv i den så ska jag publicera en bild på blommorna sen, I promise. ;) Busken fick mammsen behålla å plantera på lotten.
Sen vann vi en massa småvinster, bl.a. ett fempack strumpor, två småtavlor, duschcreme, ett par örhängen, ett presentkort på Ostbiten, en ljuslykta, en slips, en t-shirt, en badboll, å en del mer som jag inte kan minnas just nu.. :)

Sen efter det åkte jag upp till Dal. T & N hade redan åkt upp kvällen före.. Vi gick till skogen å plockade blåbär. Å på söndagen blev det lite kalasande, med T's släkt där i stugan. A, S & H dök oxå upp å firade lite.. Vi åt massa mat å paj å tårta å hade trevligt. :)
Sen har jag jobbat både igår å idag, i utegruppen. Har vart tufft, eftersom jag inte är så van ute än, har ju istortsett bara jobbat i innegruppen (servicehuset) men det har allt gått bra. Igår blev vi lite blöta i regnet, men idag har det ju vart uppehåll som tur var.. :)

När jag kom hem slängde vi ihop en tårta å städade lite, å sen trillade mammsen å brorsan ("mommo" & "bloblo" (morbror alltså..) *haha*) å N's farfar å hans "tantvän" in på lite mera kalasande.

Å nu är jag typ jättetrött, å borde gå å lägga mig. Slänger ett öga på TVn imellanåt, det är ScoobyDoo, haha.. Men jag orkar nog inte kolla en hel film ikväll.. *gäääsp*

Näe, nu krånglar internetet, så bilder får bli en annan dag.. Håll ut! ;)
Godnatt!

2010-08-06 18:21:05

Slussarna 3 augusti -10

2010-08-04 22:37:27


Först fika fika..
("Måffla" till N å pappsen, å "Ääkmacka" till mig..)


..sen hoppa hoppa, skutta skutta.. ;)



Finaste

No more panic..

2010-08-02 20:56:53

..the kameran is återfound.. :D
Den hade smygit ner sig i en påse, som jag inte hade en tanke på att leta i.. Men nu är den åter på sin rätta plats. *Puh!*

Har jobbat hela helgen OCH idag, så känner mig lite smått överkörd ungefär.. Men vi tog en vända till lekparken med A, H & Tefajjs.. ;) Sen en kortis hemma hos dem å sen åkte jag med mammsen å brorsan ut till lotten för att kika till det lite därute. Mamma är ju sjuk (Hörselgångsinflammation. Smärtsamt å jäkligt.. :S) så vi har ju inte vart därute på ett par dagar..

Nu skulle jag behöva ta en dusch, för det hinner jag inte imorrn innan vi ska möta tant K på stan, tror jag.. Hoppas att det blir fint väder, så vi kan cykla in till stan, å slipper ta bussen.. Har visserligen inga möjligheter att ta en vagn med sig om man cyklar, men hon börjar ju änna bli stora tjejjen nu, så hon ska väl kunna gå å äta lunch på stan utan vagn tycker jag nog. Om inte så får vi väl köpa med oss käket hem dårå.. ;) Eller takeaway till nån lekpark..

Näe, nu är jag halvdöd å ska bara slänga in lite bilder som jag hittade i kameran.. :)



H: "Wiiiie, jag är hög på socker å viftar lite"
N: "Inte kladda sockervadd i mitt hååår"



Kaninöron

Nu ska jag duscha, sen ska jag lägga mig faktiskt..