Gott nytt år!

2008-12-31 22:39:40

Ja, om ca en å en halv timma börjar nya året. 2009 alltså. Mitt nyårslöfte är nog att inte ge några löften, som jag ändå inte kan hålla.. *hehe* Till slut lär man sej av sina misstag.. =P

Idag/kväll har vi bara varit hemma å tagit det lugnt, tillsammans med N's mormor. Myspys å god mat. Fläskfilé å potatis.. *mums* å chokladpudding till efterrätt.. *mera mums* Sen kollade vi lite på TVn.. Grevinnan & betjänten är ju en klassiker.. *haha* Sådär lagom oseriöst som man orkar med efter att ha skyfflat en massa mat å efterrätt.. =P


Det här har vi mumsat på ikväll, efter all maten.. Kex å ost.. *mums*

Nu har mormorn gått hem, å vi ska sätta oss i soffan å mysa resten av det här året. Lillan är fortfarande vaken, hon tog en sen tupplur, så hon är nog vaken å firar nyårs-slaget med oss.. Vad roligt. Inte för att hon kommer minnas det sen, men roligt för oss som gör det.. =) Ska stå i fönstret å kika på raketerna sen oxå.. Ska bli kul å se hur hon reagerar.. Hoppas dom inte håller på å smäller hela natten, för då kommer hon säkert inte kunna sova..


Lilla N i sin finklänning på nyårsafton 2008/2009


Nej, nu önskar vi er alla ett gott slut, å en bra början!

Lååång promenad

2008-12-30 18:38:28

Ja, idag har jag å lillan varit ute på en lång, kall promenad.. Vi var tvugna att ta oss ut lite idag, det var ju så fint väder.. Dessutom började vi tröttna så smått på varandras sällskap, å så var vi nog båda lite trötta.. Lilla N vaknade nämligen kl 6 imorses å tyckte att det var dags att gå upp.. Det blir värre å värre det här.. *puh!* Hoppas på att det snart är tillbaka i samma gamla rutiner, när hon vaknade 9 - 9.30 på morronen, istället för 6 - 7..
Så efter att hon ätit frukost för andra gången (eller blir det brunch kanske..?) så packade vi ihop oss å gick ut i det fina soliga, men ack så kalla vädret. Hann knappt gå femhundra meter innan lillan stensomnat i vagnen.. Skönt för henne att få sova ut ordentligt.. Vi gick å gick å gick.. (eller ja.. JAG gick, å lillan åkte.. såklart.. ) å sen när vi precis kom förbi N's farmors hus så kom Leif å Zorro hem, så vi fikade lite med dom.. =) Sen gick vi till affären å handlade lite, men halvvägs dit somnade lillan igen, så jag gick en extra omväg hem, så hon skulle få sova lite längre.. Det blev en femtimmarspromenad till slut.. (fast en å en halv var vi ju hos L..)
Så nu kan man ju tro att hon borde vara utvilad. Men nej då, nu sover hon, igen. Hon kanske håller på att bli förkyld eller nåt? Sover ju massa på dagarna nu.. Hoppas inte. Vi vill vara friska.

Älskling är iväg å byter en bränslepump, lär väl ta halva natten.. Men han ska ju vara ledig resten av veckan, så då får vi hitta på nåt kul.. =)

Här är några bilder från promenaden:







Fruset vinterland, men klarblå himmel..

Mys-kväll trots huvudvärk

2008-12-29 22:15:32

Ja, usch, vilken huvudvärk.. Den vill verkligen inte släppa taget. Får nog bli att dyka i sängen när jag skrivit färdigt här.. Så får älsklingen ta hand om nattningen av lillan idag..

Huvudvärken satte in första stöten strax innan vi fick besök av unga tant K å gamla farbror A.. =P Eller hur var det nu?

Men inte konstigt att jag haft huvudvärk, för jag har haft ett litet gnällmonster här hemma idag, som inte alls varit på humör.. Iofs inte så konstigt att hon har varit på dåligt humör heller, för hon vaknade kl. 7 imorse, å kunde inte somna om.. Lilla stackaren. Hon är ju inte van att gå upp så tidigt, å hon är verkligen beroende av att få sova ut ordentligt. Väcker man henne, så blir hon på dåligt/gnälligt/olidligt humör resten av dagen.. =( Vilket ju då alltså hände idag.. Hon har knappt sovit nåt eller ätit nåt heller för den delen idag, bara gnällt å varit på dåligt humör.. Stackars liten. Hon behöver sin beauty sleep.. Hoppas det blir bättre imorrn.

Men hon blev liiite gladare när K & A kom hit å hälsade på. Å så fick hon ju en sån fin klänning av sin fadder.. =) Vem blir inte på bra humör av presenter? =P
Det blev en Guitarr Hero-kväll här hemma.. Roligt å sådär lagom halvseriöst å lite flummigt. Synd att huvudvärken vägrade släppa bara.. Å att sitta å glo på dom där små blupparna som kommer farande emot en i spelet hjälpte inte till heller.. Tyvärr. Men det var en trevlig kväll med spel å ris ala malta (stavning?) å härligt sällskap. Det får vi göra om snart. =)

Synd att planerna för nyår inte blir av.. =( Vi får ta det strax efter nyår istället tycker jag, å fira att det nya året redan börjat.. =P Vi får vara hemma istället å äta lite gott å fira lilla N's första nyårsafton. =)  Inte för att jag skulle lämnat bort henne, det skulle jag aldrig kunna göra. Det är ju hennes första nyårsafton, å även om hon inte förstår så mycket av det nu, så är det ändå den första. Å den första som vi är en familj att fira.. Många anledningar att umgås tillsammans som en familj. =)

Hmm.. Hur får man upp den här? Vill oxå ha sprite..


Nej. nu väntar sängen på mej å min huvudvärk..
GodNatt!

Julen varar ända till påsken?

2008-12-27 22:22:12

Oh, nej.. Det orkar jag aldrig. Det har varit tillräckligt med de här dagarnas firande, nu får det gärna vara lugnt tills nästa år. =P

Nej, men skämt åsido så har det varit väldigt jättetrevligt här på julen.. Vi har firat här hemma hos oss, tillsammans med N's mormor, morbror, hans tjej å N's farfar. Var jättemysigt hela julaftonsdagen å kvällen. =) Sen åkte jag å mamma till kyrkan å gick på julnattsmässa. Myspysfaktorn var skyhög å det var så härligt med julsånger å tända ljus..

Juldagen ägnades åt att kika lite närmare på de fina julklapparna vi fått, å montera ihop diverse leksaker (både till lilla N å hennes föräldrar.. *syftar då mest på T's Guitarr Hero* som jag genast ångrade att jag köpt.. Haha..) Vi var ute hos T's mormor å morfar oxå å hälsade på å åt julmat, igen. Sen åkte vi hem å myste resten av kvällen..

Annandagen spenderades på mellandagsrea.. å shit påm fritt vad mycket folk det var.. Men fick iaf handlat mej ett par nya svarta byxor, å en ny BH.. Å lillan fick lite nytt av sin mormor.. =) Efter nyår ska vi köpa en ny bilbarnstol till lillan, för vi har fått presentkort av hennes morbror å hans N.. =)
Sedan åkte vi till N's farmor på annandagsmiddag. Kalkon å Hasselbackspotatis, å ostkaka till efterrätt. *mums*

Idag har vi ätit middag hos N's mormor.. Blev stek å potatis å sås, å chokladpudding å ostbricka.. *mera mums* Stackars lillan somnade å sov jääättelänge. Det har väl varit lite förmycket de här dagarna för henne..

..men det har varit förfärligt trevligt å mysigt å inte har vi stressat nämvärt heller.. *inte vad vi vill minnas iaf..*
Tack alla som gjort lillans första jul så trevlig! Å tack för alla fina klapparna..!

Julens vinnare: Lilla N, helt klart solklar vinnare vär det gällde julklapparna iår.. =P
Julens mest praktiska: En ErgoRapido-dammsugare.. å presentkort då förstås..
Julens varmaste: Mina nya tofflor!
Julens roligaste: Enligt T lär det ju vara Guitarr Hero.. Lilla N tycker alla sina fina leksaker, såklart..
Julens godaste: Hmm.. Här står det nog mellan julskinkan å julgodiset som jag gjorde.. (chokladfudge) Dom får delad första plats.. =P
Julens mysigaste: Lilla N på julaftonskvällen när vi satt å gosade i soffan precis innan hos somnade..
Julens traumatiska: Igenfrusna bildörrar när vi hade lite bråttom till kyrkan.. När vi brytit upp en dörr fick mamma sitta å hålla in den tills vi kom fram, då hade låset tinat upp så det gick att stänga den..
Julens stressigaste: Helt klart idiot-mellandagsrean ute på köpcentrat.. *blää..* Inget roligt att shoppa ens.. =(
Julens tråkigaste: INGENTING.. =)

Nu ska jag lägga in lite bilder å sen ska jag gå å mysa med lillan å hennes pappa framför TVn, å äta skinksmörgås.. =)


Ingen katt vågar sej i närheten av våran gran med en stinkbomb placerad på lämpligt ställe..
*hehe*


Granen


Lilla N öppnar sitt livs första julklapp
*koncentration*


Det var inte så lätt.. Å en massa papper blev det..


Å vi som inte skulle köpa så mycket julklappar iår..


Lilla N med några av sina julklappar:
Cykel från morbror å en (puss-)fisk från Busen
Å sen en STOR bild på lillan med alla sina klappar framför granen

  
Lite trött på julaftonskvällen


En proppmätt katt efter massa jul-katt-godis


Mammas å pappas älskling
*kärlek*

God fortsättning!

Dan före dopparedan

2008-12-23 07:03:58

Ja, så imorrn är det alltså julafton. =) Då ska vi ha en underbart mysig dag, å bara äta massa god mat å mysa å gosa å inte stressa nånting. Brorsan å hans tjej, N's mormor å farfar kommer hit till oss å firar iår. Blir bra, så slipper vi släpa med oss lillan jorden runt till alla släktingar. Resterande släkt träffar vi i mellandagarna istället. =) Har alltid sagt att vi kunnat åka omkring på julen, men när jag får egna barn, då ska vi fira hemma hos oss, å de som vill fira med oss kommer hit. Å nu när lillan kommit ska det bli härligt att bara ha lugn å ro å njuta av julen.
Men idag är det desto stressigare då, tyvärr.. Vi var iväg igårkväll å handlade maten å några julklappar, men måste iväg idag igen till stan å köpa de sista. (jobbigt när man inte fått pengar förrän igår..) å sen ska jag å lillan hem å göra julgodis å skinkan. =) Har hittat massa smaskiga recept.. Meddelar reslutaten sen.. =P Tar nog bussen ner till stan, för det finns säkert inga parkeringsplatser såhär i julruschen.. Ingen lust att snurra runt hela stan å leta parkering..

Nu har jag mumsat i mej en skink-macka å ett glas oboy till frukost. Vaknade av älsklings väckarklocka, å kunde inte somna om.. Men nu ska jag gå å lägga mej å slökolla lite på TV tänkte jag..

Ha en bra dag, å GOD JUL på er..! *kramar*

Fjärde advent

2008-12-21 23:09:58

Idag har jag varit utan min lilla älskling nästan hela dagen.. Nåja, halva iaf. Hon har varit med sin pappa å hälsat på hos farmor, medan jag å mamma å Natalie har shoppat julklappar. ( Tänk vad skönt om jag kunde skrivit att "nu är jag färdig", men det kan jag inte.. Har några kvar. Tyvärr.. ) Senare på kvällen kom min kusin å lilla N's syssling hit å hälsade på. C är nästan två år nu, å det är verkligen full fart heeela tiden. =) Han är bara för söt alltså. Å lilla N fick ett jättefint pussel som hon tyckte var jätteroligt! ( Å gott.. )
Har inte kommit så långt i tankarna än att lilla N ska växa upp å bli både ett å två år.. Jisses. Men det är nog dags att börja vänja sej vid tanken.. För snart är vi nog där.

Nä, nu har lillan precis somnat, så jag ska gå å kolla färdigt på Dragonheart, en av dom bästa filmerna ever! =) Har nog sett den hundra gånger.. Haha.

Har inte eldad fjärde ljuset än idag, har liksom inte funnits tid till det, så det får jag göra nu då. Lite ensam-mys i soffan, för älsklingarna sover ju.. Ska nog ta kakburken å ett glas oboy å en filt å kura ner mej i soffan nu..


Lilla N å Zorro hemma hos farmor idag


Sötaste sysslingen C

Nu:





GodNatt!

Övertrött, å med tussar i munnen..

2008-12-17 23:50:06

Ja, nu är jag nog övertrött, för jag kan inte somna.. Hade ju en väldigt trevlig kväll *ironi* igår.. Pappan var supertrött, mamman hade huvudvärk å tandvärk, å bäbisen hade om inte huvudvärk så iaf tandvärk eller nåt annat, för hon bara grät å grät å grät, å inget hjälpte. Mamman fick ta en alvedon, å en till å en till, å så fick föräldrarna turas om att bära på den halvt hysteriska bäbisen. Till slut somnade hon nog av utmattning efter att ha tröstätit lite iskall fruktpuré. Då slocknade hennes pappa oxå rätt snabbt, men mamman fick sitta uppe hela natten med sin tandvärk. =(

Så det första jag gjorde imorses var att ringa till tandläkaren, å fick en akut-tid kl. 15.00.. Som tur var kunde jag ringa in brorsan i sista sekunden som barnvakt, så jag kunde ligga i tandläkarstolen utan att tänka på att lillan skulle underhållas.. Det besöket resulterade i en utdragen visdomstand. ( ..igen.. Dessutom med ett JÄTTEhål i, stort som.. Jaa.. En krater typ. Inte konstigt att det gjorde ont..) å att jag blev 450:- fattigare ( Tack vare FSK så blev det iaf 300:- billigare.. ) Eller ja.. Brorsan fick låna mej pengarna tills på fredag. *tackar ödmjukast* Var ju liksom TVUNGEN att gå.. Annars hade jag lätt väntat tills efter jul, men vad gör man? Hade ju dött av den tandvärken om det dröjt ens en dag extra.. *..blää..*

Så nu har jag tagit alvedon, å sitter här med tussar i munnen å väntar på att bli lite tröttare så att jag kan gå å lägga mej. Å käre sambon var så snäll å tog hand om disken förut, å åkte iväg å handlade med lillan, så att jag fick vila lite.. *tacksam* Å dessutom tog han nattningen. Det var inte helt lätt ikväll heller, hon grät en hel del, men inte på långa vägar lika illa som igårkväll.. Som tur är. Usch, man vill bara ha glada bäbisar. När dom väl skrattar eller ler sen, så blir man alldeles varm inuti. Då vet man att man nog inte är så tokig som förälder ändå..

Nej, det här blev ju jättelångt. Var inte meningen. Tänkte mest bjuda på lite bilder..


Av ALLA leksaker, vilka är favoriterna? Jo, en sked å ett lock.. *suck*


Check out busunge-blicken som säger "Pappa, snart kryper jag iväg.."

Ute på kvälls"promenad" med pappa:

   
vänster - höger - vänster

Notera den koncentrerade minen. Det är inte så lätt att hålla ordning på alla benen..


Men så här glad kan man bli när man klarar det!
Då ler man så tillochmed tänderna syns.. =)
Mammas å pappas lilla trollunge!
*kärlek*


Hmm.. Undrar om man kan tugga tuggummi fast man har dragit ut en tand? Är grymt sugen på extratuggummi med spearmintsmak, å dom bara ligger här å läskar mej.. Får nog prova. Får väl i värsta fall plocka ut det, ur hålet där tanden suttit, med pincett sen eller nåt..

*många svordomar*

2008-12-17 01:22:43

Ja, nu sitter man här mitt i natten, igen..
Är det inte gallstensanfall, så är det TANDVÄRK.
Fyy.. Har så förbannat ont just nu.. =(
Har haft lite småont i ett par dagar, men kunnat mota bort smärtan med piller å idogt borstande.
Men nu funkar det inte längre.. *gråt*
*svära svära svära*
Perfect timing, as always, när det gäller mej å mina krämpor.
Gallstensanfall mitt i flytten, å tandvärk en vecka innan jul.
SÅ ORÄTTVIST!

Nu ska jag gå å tycka mera synd om mej själv.

Vad är det för skumt?

2008-12-16 19:28:29

Ja, vad är det som händer med bloggarna på blogg.se ibland? Det liksom funkar inte alltid.. Till exempel så kan jag inte läsa kommentarer i andras bloggar, eller så visas bara det senaste inlägget som skrivits, å så kan jag inte se mina egna kommentarer ibland.. Eller är det bara på min dator det är så? Skumt..

Nåväl, nog om det..

Idag har jag å N varit på stan å fikat med A & L.. =)
(http://niomanader.blogg.se)
Åh, det var jättemysigt! Det var längesen vi sågs nu, å lilla L var inte så liten längre.. (det är väl inte N heller, men man lägger ju lättare märke till hur dom små växer om man inte setts på ett tag..) Dom små var så söta där dom satt bredvid varandra i barnstolarna å höll varandra i handen å delade med sej så snällt av sina leksaker.. (more or less.. hehe..) Synd att vi inte hann sitta så länge, men det får vi ta igen nästa gång.. =)

Nu ska jag tända lite ljus här.. (blir nog nejlika/clementindoft som jag fått av mamma som hon beställde på ljuspartyt) ..väcka min lilla sömntuta så att hon sover inatt istället, å hälla upp ett glas cola å ta en lussebulle. (ja, jag har lussebullar kvar, måste ju ätas upp.. *sucka med ett litet leende*)



Underbaraste lilla skitunge..!
*kärlek på hög nivå*

Söndags-skratt

2008-12-14 21:25:37



Såhär kul kan man ha när man är övertrött, å har en mamma som misslyckas med att blåsa tuggummi-bubblor.. =P

Nu är det soff-mys som gäller tills lillan vill sova..

Lördag 13/12 - Lucia

2008-12-13 23:25:40

Ja, idag har det varit lucia-dagen.. Inte nåt särskilt firande idag, förutom fika hos N's mormor å sen kom N's farmor å L hit å fikade.. T & H & J var här en snabbis oxå, å lillans farfar å M var här tidigare idag, så det har blivit många fikor.. =) ( inte mej emot iofs.. men tänker inte äta en enda lussebulle till förrän nästa lucia! *ser snart ut som en lussebulle* )

Här blir det några bilder..


Världens gladaste å goaste lilla lucia


Drar tomten i skägget


Lilla lucian å tomten chillar i fotöljen



Nu har lillan somnat, så nu blir det TV för min del.. Om jag orkar hålla mej vaken.
GodNatt!

Äntligen fredag..!

2008-12-12 17:29:08

(för det är väl fredag idag? Tappar kollen på dagarna när jag går hemma..)

Men jo, det är fredag. Det bestämmer jag nu iaf.. =P Men nu när jag tänker efter så var det nog torsdag igår, så då är jag inte så fel ute då.. *flum*

Är trött idag.. Vet inte varför, det är väl kanske det här mörkret som gör det.. Som tur är har jag lilla solstrålen här hemma som lyser upp vardagen för mej.. *kärlek* Även om hon idag har varit totalt hopplös å inte velat sova, å bara velat att jag ska bära runt på henne, så är dom där leendena värda allt slit.. =) Har lyckats fånga några idag på bild.. 

    


Här låg hon medans jag roade mej med att hänga upp tvätten...


Detta är vad vi har gjort en vanlig fredag som den här.. Nu ska vi gå å försöka leka lite till så att hon blir trött å vill sova sen..

Rackarunge

2008-12-11 16:22:54

Ja, det här är vad som väntar nuförtiden när jag lämnar lillan ensam i två minuter.. Då ryker allt som finns inom räckhåll för henne å gåstolen..

  
Åh, vilka fina gardiner vi har i vardagsrummet..!


Bäst att smaka lite på dom oxå..

Så nu får det bli att hålla ögonen extra noga på lilla rackarungen, så hon inte gör en massa bus när jag inte ser..

Nej, nu sover iaf busungen, så hennes mamma ska passa på att äta lite. *hungrig* Å ringa lite samtal, å plocka lite i vardagsrummet.. Helst ska jag hinna med allt detta iaf. Men det gör jag nog inte. Hon sover ju inte sååå länge.. Max en timme. Max. Har tur om jag hinner värma maten innan hon skriker från sovrummet..
Bäst jag skyndar mej..

Jag ser det snöar..

2008-12-10 22:11:00

Japp, idag har det snöat. Litegrann iaf.. Det har jag sett när jag kikat ut mellan mina nya, fina gardiner. =P Å så fick vi känna på det förut idag, jag å T när vi var ute på barnvagnsrace.. Det var trevligt med en promenad. Å sen gjorde vi middag. Det blev mumsig kyckling å vitlökskroketter! (å så bearnaise-sås såklart..) till oss.. *mums mums* Före å efter middagen har vi bara busat med ungarna å suttit å tjötat, som vanligt.. =P Tant K var här en sväng oxå, trevligt att hon ville kika förbi.. Å L var här å sprikade upp fönsterfoder.. Så imorrn ska jag försöka få älskling att hänga upp julstjärnan i sovrumsfönstret.. (mysfaktor!)
Ja, nu är dagen slut för idag. Dags att hoppa i säng snart..

Igår hade jag verkligen en dålig dag.. Usch usch. En riktigt usel dag. Började med att jag blev försenad, skulle iväg på ett ärende i Vänersborg, å hinna hämta T & J's bilbatteri först. Stressa stressa stressa med påklädning å sånt på lillan, å ut i bilen. Ser då att bilen är helt fryst å måste hinna skrapa rutorna. (Hjälp, hur ska jag hinna..??? *halvpanik*) Å SEN.. Sen upptäcker jag att förardörren inte går att låsa upp. Låset har frusit. (*svordomar*) Fick klättra in i bilen efter att placerat lillan i bilstolen, hämta isskrapan, klättra ut, skrapa rutorna, klättra in å SEN kunde vi köra iväg. *PuH!* Då såg jag att jag brutit två naglar mitt i allt klättrande å skrapande.. =( Sen hämtade jag batteriet (som ingen visste vart det var, men till slut hittade dom det) å hade högsta värme i bilen *svettigt* för att få tinat det frusna låset.. Men sen kom vi iväg till Vänersborg till slut.
Senare på dagen när vi var hemma hos T & H & J satte jag mej på en pall (eller vad jag trodde var en pall iaf, visade sej sen att det kanske inte var en SITT-pall) som inte tålde vikten av mej å lillan ihop, utan gick i två delar, å vi for i golvet. Aj aj, vad ont det gjorde i svanskotan.. =( Nej, igår var det ingen bra dag.. Dessutom tog lillan sej en power-nap på tre å en halv timme (!!!) Till slut väckte jag henne, för hon skulle ju sova till kvällen istället.. Men nej, det ville hon inte alls.. Å eftersom jag hade ont i svanskotan fick hennes pappa snällt vara uppe med henne tills nångång efter klockan ett på natten, när hon behagade somna..

Nej, gårdagen var verkligen ingen bra dag.. *blä* Tur att den tog slut till slut.
Fick iaf köpt fina nya julgardiner till köket. =) Nånting bra hände igår iaf.. Blev jättefint. *nöjd*

Nu är det dags att sluta diskutera CV med brorsan via MSN, blogga, läsa nyheter å lyssna på web-radio, å gå å lägga sej i stället..


Lilla H å lilla N leker så snällt.. =)
(alltså inga utpetade ögon eller bettmärken i nåns hand idag..)


Alla andra har ju lagt upp massa fina bilder på sina jul-fönster
så nu får jag väl oxå göra det, med mina nya fina gardiner..
För en close-up kan ni kolla in T's blogg, hon har ju likadana.. =P
( http://nuppi.blogg.se )


Å ett tack till snälla T som, återigen, ställt upp å fixat nytt utseende på bloggen.. Så fint så!


GOD NATT!



Som utlovat..

2008-12-08 13:33:45

..här är bilder från vårt sovrums-projekt.. ( Renovering alltså..! Inget annat.. =P )


Älskling & brorsan river tapeter


Kaos


Älskling målar element
(vi ville inte ha ljuslila element)

  
Lilla N var med å hjälpte till =)


Sen åkte vi på julbord.. *mums*
Söta N i pepparkaksbrun klänning =)

     
Julmat


Å när vi kom hem var det nästan klart..
Så fint.. =)
Jag är helnöjd!







Den randiga väggen är fondvägg, där ska huvudänden på sängen vara..
Visst är det snyggt med ekgolv?
(hmm, bilden i mitten ser gråare ut, men det är mer beige i verkligheten, som de andra två bilderna..)

Har inte tagit nån bild med möblerna på plats än..

Avslutar med en bild på lilla N när hon är på sitt allra busigaste humör:


*kärlek*

2:a advent.. å ett sovrum!

2008-12-07 23:25:26

Ja, idag har det varit andra advent alltså.. Har inte blivit mycket till firande här hemma, men vi var ju på gott julbord ihop med min mamma, brorsan å hans tjejj (/sambo).. =) *mums*
Medan vi var iväg på julbord hann N's farmor å Leif lägga massa nytt golv. ( Dom hann tapetsera färdigt precis innan vi var tvugna å åka.. ) Å när jag å N kom hem efter en sväng till lillans mormor, så var hela golvet lagt, å Leif hamrade på de sista golvlisterna.. Sen flyttade vi in möblerna. Vi har åter ett sovrum! *jippie!* Så skönt det ska bli att slippa sova i vardagsrummet nu.. Om lillan bara vill somna snart, så ska jag oxå gå å lägga mej.. *gäääsp*

Bilder får ni få en annan dag, för nu ska jag gå å koppla in min sovrumslampa. =)

Ursäkta röran..

2008-12-06 21:41:21

..vi renoverar för fullt..

Idag har de mesta av tapeterna kommit upp i sovrummet. Kommer bli sååå fint, är jag helt övertygad om.. =) Är totalnöjd med mitt val av tapeter. Fortsättningen följer imorrn, å sen följer väl golvet efter det.. Helt nytt rum sen.. =) Bilder kommer sen när det är färdigt, inte så mycket att se just nu..

Idag var jag å N ute på promenad med N's mormor för att lilla N skulle få sova middag ordentligt, å länge. Blev ju lite si å så med tupplurarna igår, när vi var hos T & H å hälsade på heeela långa dagen. Alltså, jag fattar inte hur tiden bara rusar iväg när man har trevligt.. Helt otroligt. Fick ju nästan skämmas när man såg vad klockan var, å skynda sej hem. Men trevligt hade vi, som vanligt. N körde H's spejsade gåstol hit å dit å framåt å bakåt.. *haha* Den var lite mer påkostad än den som hennes egna föräldrar köpt. Men men.. Den hon har här hemma har hon lyckats bemästra så den far i en väldig fart framåt å bakåt nu.. =P Så pissarna får se upp.. Annars blir dom av med både päls, ben å svansar..

Nej, nu är jag trött. Lillan har precis somnat, å det är nog dags för mej att göra detsamma.

God Natt!

Nummer 2

2008-12-05 11:17:47

Ja, nu är tand nummer två uppe oxå.. Nu får man passa sej för lillan.. Igår på ÖF ( ja! vi kom äntligen iväg..! ) så bet hon mej i handen med den lilla rakknivsvassa tanden å det gjorde jätteont, å blev tillochmed ett märke efteråt.. =O Så nu är hon en vampyrbäbis.. *haha* ( fast det är dom mittersta framtänderna i nederkäken som kommit upp, men hon är vampyr ändå.. =P )

"Oj, snön är stora som.. som.. styckade får!" *blinka till L å K* *hehe* Minns ni? =P

Ja, idag snöar det. Massa. Det tillochmed lägger sej på bilarna å taken här.. Så det är säkert JÄTTEKALLT. ( eller nån minusgrad borde det ju vara iaf.. ) Får kanske bli overall för lilla N idag, eftersom vi ska trotsa vädrets makter å åka å hälsa på T & H.. Funderar allvarligt på om vi inte ska ta bussen.. Är ju så dåligt med parkeringar där hos dom, å jag måste ändå förbi brevlådan å posta våran adressändring å sånt.. Orkar ju inte BÄRA lillan till brevlådan, som ligger vid busshållplatsen nästan, å sen tillbaka till bilen. Njaa.. vi får se hur det känns sen när vi kliver utanför dörren. Men det är ju lite smidigare med bussen, för den stannar ju precis utanför vårat här, å sen precis utanför deras nästan.. Inte långt att gå alls..

Nu ska jag kasta i mej lite frukost, å sen är det iväg.. Eller.. ja.. Ni som har små bäbisar vet ju att det aldrig "bara är iväg" som gäller, det är ju en massa innan.. Men om en halvtimme - 45 minuter borde vi vara på gång iaf.. *haha* Förhoppningsvis.


Mamma, jag är vaken..



Nakenfisen på väg att krypa iväg



Dansar å sjunger när pappa spelar..
(notera den fina bodyn.. =P)

Jaha, nu kom Leif å ska grejja lite i klädkammaren.. Får vi se hur lång tid det tar då.. Men SEN ska vi åka till T & H..

Vad har hänt..?

2008-12-03 13:53:19

Sitter ju bara hemma nuförtiden.. Har iofs fullt upp hela dagarna med lilla N, men ändå.. Förr (för typ tre veckor sedan..) var vi nästan aldrig hemma. Vi var jämt ute på äventyr (shopping, fika å sånt spännande..) men nu.. Nu sitter vi bara hemma. Kommer inte ens utanför dörren mer än att hämta in tidningen på morronen.. Igår var vi iaf hos N's mormor. Hon bor tvärs över gården. Alltså var jag tvungen att packa in lillan i värsta vinterkläderna för att ta en promenad på ca 200 meter som tar knappt en minut. MEN.. Vi kom ju utanför dörren iaf. En stund. Det var trevligt.

(Noomi, när kommer ni till Trollis igen..?? Jag har trååååååkigt.. *lider*)

Tur att det finns msn iaf, annars hade jag väl blivit helt av-socialiserad till slut.. Å telefon förstås.. Fick pratat lite idag med tant K. =) Imorrn ska jag iaf komma utanför dörren för då ska jag till henne på ljus-party.. =) Kommer väl troligtvis iväg en sväng i eftermiddag oxå, för vi ska åka å hämta våra tapeter som kommit nu.. *wihoo!* å så ska vi köpa golv till sovrummet oxå.. Ska bli sååå fint så..! *le stort* Nåt att se fram emot iaf..
Men sånt räknas inte, för det är inte i klass med en fikastund.. *neggo-peggo*

Hmm.. Undrar om jag har höst-depression? Njaaa.. Kanske snarare att jag inte kan ta mej i kragen å komma ut nånting. Eller bjuda hem nån till våran renoverings-katastrof-lägenhet.. Men ändå.. Det var ju så himla roligt förut att komma ut å träffa folk. Vart har alla tagit vägen? Vart har jag tagit vägen..? Jag sitter här, som vanligt. 
Tänkte tagit en promenad idag, men T tog bilen för han skulle till tandläkaren innan jobbet, å vagnen ligger ju kvar i bagaget på bilen.. Dumt. Orkar ju inte bära lilla N nån längre sträcka, nu när hon blivit så stor.. Det var orutinerat att lämna den i bilen.. Borde vetat att jag skulle behöva en om T tar bilen. Jaja, hoppas jag lär mej nåt nudå..

Nej, nu ska lilla N äta.. Får bli potatis/rödspätta-puré..

Tisdag förmiddag..

2008-12-02 11:18:36

Ja, nu är vi inne i december å tiden bara rasar iväg.. snart är det jul, å på julafton blir min lilla skitunge 7 månader.. *oh my!*

Just nu krälar hon omkring här på golvet å försöker ta fatt katterna.. Men inte så lätt när man bara kan krypa baklänges.. *haha* Men det är nog skoj ändå, för hon skrattar hela tiden.. =) Nu har hon trasslat in sej i stolsbenen här å försöker bita mej i tårna..  Tokunge. =) *kärlek*

Idag är det tråkväder. =( Regnigt å jävligt. Å jag som var så sugen på en promenad förut, men nu har den lusten försvunnit helt. *suck* Skulle aldrig dragit upp persiennerna.. Kunde jag levt i min lilla fantasivärld. Men men.. Som alltid så trillar man tillbaka till verkligheten förr eller senare..

Å jag undrar varför det ligger mossa på vår balkong? Å på räcket..? Hmm.. Måste vara grannarna över som har nån kruka eller nåt med mossa, å när det vräkregnar såhär så kanske mossan följer med regnet ner? Så måste det vara.. Mystery solved.

Nä, nu ska jag göra en kopp kaffe å smöra mej en skorpa, sätta mej vid bordet å läsa tidningen. (haha, vem försöker jag lura med en överaktiv bäbis som försöker hugga in på mina tår? Men men.. Kan ju alltid försöka..)

Så får vi se vad vi hittar på resten av dagen..


(Å imorrn kommer tapeterna som vi beställt, så det blir nog tapetsering i helgen. Äntligen. *tröttnat på compact living*)