Utvecklingen går framåt..

2008-10-31 23:48:26


Lillan sitter själv nu.. =)
(dålig mobil-bild på en unge som inte kan sitta still..)

(notera gärna den nya fina pyjamasen jag köpt.. =P )
Ja, nu kan hon sitta.. Redan. Usch, vad det går undan i utvecklingen.. Men roligt oxå. =P
Hon sitter själv helt å hållet å trillar bara baklänges eller åt sidan om hon börjar skratta..
Så söt!

Idag har vi köpt en gåstol. Den var intressant, å smakade gott. =P Men eftersom hon inte är sådär jättelång, så når hon inte riiiiktigt ner med hela fötterna, så än så länge står hon stilla där man sätter henne.. =P Men det dröjer nog inte länge förrän det går undan i kurvorna.. Haha.. Vi var så illa tvungna att köpa en gåstol. Vi hade egentligen tänkt att skippa det, men nu duger inte babysittern längre, så det var inte mycket annat att göra..
Har kikat efter en ny bilstol oxå, för den vi har nu har hon växt ur. Redan. Får se om vi kan skrapa ihop lite pengar att köpa en ny, annars får vi hoppa över att lägga in nytt golv i nya lägenheten. Eller ja.. Vi får skjuta upp det isåfall, å spara undan lite mer först.. Bilstol är första prioritering..

Imorrn ska vi hjälpa morbror K att flytta.. Roligt för honom att få en egen lya nu..
(Men om du läser det här brorsan; Det är dyyyrt med eget boende, det lär du märka snart.. haha.. =P )

Nu ska jag ta å natta min lilla busunge, som somnade förut, men vaknade nu igen.. Suck. Hoppas hon är trött ändå, å somnar om fort..

GodNatt!


(Lovar bättre bilder på en sittande N nån annan dag..)

Skit-måndag..! (igår alltså..)

2008-10-28 16:44:11


Trollhättan by night

Såhär mörkt var det när vi, ÄNTLIGEN, fick åka hem från akuten igårkväll. Blev ju ett besök på akuten natten mellan söndag - måndag, å sen fick jag komma på ultraljudsundersökning å provtagning igår igen.. Det visade sig att jag har en inflammation i gallblåsan, å massa små stenar där oxå.. Så det blir operation, for sure. Nu ska man då bara stå i kö.. Får se när man kan få en tid då..
Men alltså, suck, vilken tid det kan ta att få några provsvar! Vi satt i nio timmar på sjukhuset bara för att prata med läkaren i tre minuter å sen få åka hem.. Det är ju inte klokt. Hann se en massa dåliga tv-program på tvn i väntrummet, hann få sittsår i rumpan (nästan) å bli smått galen.. Som tur var (eller tur i oturen kanske..) var lilla N med å kunde lysa upp våran annars ganska trista vardag där i väntrummet.. =) Hon är bara för söt när hon är på det humöret! Hon uppförde sej exemplariskt hela dagen.. Min lilla busunge. Skrattade å pratade i ett.. Kommer bli en riktig babbelmaja tror jag.. =P

Men men.. Nu är det tisdag idag, inte längre skit-måndag.. Å vi har inte gjort nånting nästan. Varit hemma å slappat å myst jag å lillan.. =) Älsklingen har ju jobbat.. Det verkar gå bra på nya jobbet. Skönt.

Nu ringde käre sambon å sa att han är på väg hem från jobbet.. Då ska vi försöka få ihop ekonomin (igen.. är det redan räknings-betalardags verkligen?) å sen göra lite middag å sen måste vi åka å handla.. Stackars katterna har nästan ingen mat kvar.. Så där har vi planerna för resten av dagen / kvällen..

Nu ska jag gosa lite med busungen å försöka hänga lite tvätt som jag tvättat.. Å kika på vad vi kan ha för mat i frysen.. Är lite sugen på kyckling.. Hmm.. Undrar om det är gallstens-vänlig mat?



Å tack T för den jättefina nya designen..! Du är härmed utsedd till min personliga blogg-designer..! =) *kram*

BVC och Öppna Förskolan

2008-10-23 19:59:22

Ja, idag var vi alltså på BVC för femmånaderskontroll.. Allt var bra, så det blev en liten spruta med vaccin oxå. Å jag klarade mej galant! (å lilla N oxå..) VI grät ingenting.. =) Nu är lilla N 67 cm lång, och väger 8700 g.. Inte gått upp sådär jättemycket sen sist, men är fortfarande mammas lilla knubbis. =P

Efter det åkte vi till Öppna Förskolan.. Där fick lilla N leka av sej med lilla H å en massa andra bäbisar.. =)

Nu är hon å pappa iväg till affären för att köpa välling. Nu är det nämligen dags att börja med det så smått, eftersom dom två måste klara sej utan mamma när mamma ska opereras för sina gallbesvär.. Har inte fått nån operationstid än, men det lär ju bli så. Det är nog oundvikligt. Hade problem igår, igen.. Suck. Som tur var hjälpte det med diclofenak, så jag kunde vara trevlig resten av kvällen, eftersom T, J & H var här å käkade lite mat på kvällen...

Nu ska jag diska undan efter middagen, å sen ska vi bara slappa å ta det lugnt resten av kvällen..


~: Allra sötaste :~



Sötnosen sitter å leker för sej själv medans mamma fikar.. =)



Titta mamma, jag kan ta av mej haklappen helt själv..!


Har vi ätit klart?


Va faa..? Det är ju kardborre i nacken..!! *slita slita*



Då får vi väl.. *hnnnghh..* ..dra den över huvudet då..!



Ha en trevlig kväll..!

Chokladförbud å höstpromenad..

2008-10-19 00:27:03

Ja, nu känner jag mej sådär måttligt överkörd å mörbultad..
Fick ju bli en sväng till akuten inatt. Japp, gallstensanfall. Igen.. *suck* Åkte in vid tre-halv fyra.. Snälla mamma som körde in mej. Fick två sprutor med smärtstillande, men det ville ändå inte släppa riktigt..  =( Blev många timmars plåga..
Så N å pappa har varit ensamma inatt. Vilken tur att hon sover så bra på nätterna, så hon inte vaknar å ska ha mat å så, för då hade vi fått ta med henne till sjukhuset. Men nu hade det gått jättebra, å när hon vaknade så fick hon lite gröt av sin pappa, å sen åkte de upp å hämtade mej på akuten. Var precis färdig där då.. (vid tio på förmiddagen) Fick order av läkaren att inte, under några omständigheter, äta choklad. =( Det som är så gott..! Det var troligtvis det som utlöste gallstensanfallet den här gången.. Åt ju smarrig choklad-pudding till efterrätt tidigare på kvällen. Dumt. Men men.. Man lär sej av sina misstag. Blir en operations-konsultation om 6 veckor, så får vi se hur det blir.. Å ingen choklad alltså, tills vidare. *suck*

Men senare blev N vääääldigt gnällig, å då fick jag ju se att det är en liten tand på väg att spricka upp i nedre tandraden.. Sånna där kylda tuggisar är väldigt bra, märkte vi snart.. =P Fungerade bra, å hon lugnade ner sej till slut. Hon har inte riktigt velat äta ordentligt, kan liksom inte koncentrera sej så länge, så hon har småätit idag.. Men det får man ju stå ut med, när man vet att hon har ont i munnen.. Lite jobbigt att jag inte riktigt kunnat vila å försöka sova igen de timmarna med sömn som jag missade inatt bara.. =( Men men.. Valde att ta en promenad med N i "nya" vagnen å N's mormor till affären å köpa lite fika. (Regnpromenad blev det..) Sen fikade vi hos mormor, tills lillan blev för trött. Då gick vi hem.

Häromdagen var jag å lillan ute å gick låångpromenad. I nästan två timmar var vi ute.. Gick inte i särskilt rask takt, men tycker ändå det borde räknas.. =P Var ju sånt underbart härligt höstväder, så vi var ju bara tvugna att komma utanför lägenheten.. N somnade så gott i vagnen å sov mestadelen av promenaden.. Träffade tant K en liten stund innan hon skulle med bussen oxå..

Imorrn får vi se hur jag känner mej, kanske blir det en sväng ut till N's gammelmormor å -morfar..


Vacker höstdag i oktober



Höstpromenad



Lillan & pappa diskar =)

Ny vagn..

2008-10-15 20:55:34

..Eller ja.. Den är ju begagnad. Men fick den till ett bra pris.. =) Sånt gillar vi.. Haha..
Den är solblekt, men men.. Annars är det inget fel på den. Det är en svart Emmaljunga från -06
Lilla N fick provsitta den på vägen hem från affären, å hon såg rätt nöjd ut får jag säga.. =)
Det är ju en sittvagn, å hon sitter mot mej (eller den som kör, men det är ju oftast jag.. ) å hon fick mycket bättre utsikt från den, så hon var nöjd.

Idag har vi varit på Oden å lunchat med T & H.. Blev gorgonzolafylld kycklingfilé med pommes.. Mums! =)

Imorrn blir det nog Öppna Förskolan igen.. Om det inte spö-spö-spö-regnar, för då har jag ingen lust att promenera dit.. Är ju ändå en liten bit att gå. Eftersom jag inte fått köpt nån regn-/höstjacka än så drar jag med verkligen för att gå ut när det vräker ner.. Får nog ta tag i skaffa en bra "ute-utrustning" nu när man har en liten som vill ut å leka å så snart.. =P

Nu ska jag sätta mej å kika igenom mina framkallade kort som kom på posten idag.. =)

Det är ju inte sant..!

2008-10-13 18:40:13

Det här är fortsättningen på det förra inlägget..

Svensk sjukvård är ju inte sann alltså.. Hur ska man få tag i mediciner? Måste man bli akut sjuk, igen, för att få ett nytt recept?

Det här har jag haft för mej idag. Har tagit större delen av dagen..

Sjukvårdsrådgivningen hänvisar till vårdcentralen.

Läkaren på vårdcentralen skriver inte ut förnyelse av recept alls, men dit kunde jag få komma för att följa upp gallbesvären. Den 20/11 alltså.. (Men hans sekreterare sa att han inte skriver ut utan att träffa mej, men så var tydligen inte fallet.. Han tänker inte ge mej nytt recept oavsett.. Jaha, tack för det liksom.) Han hänvisar till den läkaren på akuten som skrivit ut receptet från början.

Alltså ringer jag akuten. Men nej, där kan man inte heller hjälpa mej, utan hänvisar mej till sjukvårdsrådgivningen.


Ärligt talat. Det var ju där jag började! Hur ska jag göra nu då? Invänta ett smärtsamt å jobbigt gallstensanfall så jag får äran att åka in till akuten igen? Ser ju inte fram emot det direkt..

Jävla skit!
Helt enkelt.

(Om ni inte redan märkt det så har jag en riktigt dålig dag idag.. Å att det är måndag hjälper ju inte till direkt.)

*försvinner i ett moln av svordomar*

Den här sjukvården alltså.. *suck*

2008-10-13 08:18:18

Snacka om att jag blev irriterad idag..

Har fått slut på mina gallstens-mediciner å ringde vårdcentralen för att förnya receptet.
Kämpa kämpa kämpa med telefonsvarare å få tag i rätt person..
Då måste jag boka en tid med en läkare, för dom skriver inte ut det hur som helst.
Jaha. Då bokar vi en tid då.
Men..
Doktorn har inte tid förrän 20 november.

Vad är det här? Jag har slut på mediciner NU. Hinner ju åka ut å in till akuten trettio gånger innan 20/11..!!!

Men men.. Tydligen ska man kosta massa pengar å slösa en massa tid för akutsjukvården istället, så slipper väl kanske vårdcentralen jobba alls. *sur å grinig*

Å nu vet jag ju att nästa gång jag får känningar mitt i natten så måste jag slita upp stackars lilla N å käre sambon å åka till akuten å vara där hela natten.. Kul kul.. INTE!!!

Nej, nu ska jag äta frukost å lugna ner mej.

Leverans i veckan..

2008-10-12 20:59:41

Imorrn hoppas jag att kläderna som jag auktionerat hem på Tradera ska komma på posten.. =) Ett jättegulligt lila set med tröja å byxor till lilla N.. Postades i fredags, så borde ju komma imorrn eller på tisdag.. Å så ska ju min fotobok komma på posten snart oxå..! Vad skojjigt! Skickade en hel drös med bilder till framkallning igårkväll oxå, så dom dyker väl oxå upp snart. Några förstoringar där oxå, på lillan som vi ska ge till min mormor å till T's mormor & morfar.. Å så några förstoringar till oss oxå, såklart. Måste skaffa fina ramar sen, som vi kan hänga upp i nya lägenheten sen när vi har flyttat.. =)
Har ringt på en Emmaljunga-vagn.. Ska kolla på den på onsdag eftermiddag/kväll.. Vi vill ju ha en som går att ha N mot sej när man är ute å går, tycker hon är lite för liten för att sitta framåt.. Eftersom hon VÄGRAR att ligga i vagnen när hon är vaken nu, så måste man ju bära henne, å det börjar allt bli bra tungt.. Så jag tänkte att om vi hittar en billig begagnad vagn, så får vi använda den ett tag.. Sen när hon blir lite större kan vi ju använda våran vagn igen, när hon kan sitta framåtvänd..

Idag har vi varit på dop.. Min kusins son som döptes. Trevlig liten tillställning å sen smörgåstårta, kaffe å hallon/marängtårta.. Mums. =)  Lilla N satt en sväng i morbror K's knä..


Lilla N å morbror K matchade så fint så i lila båda två.. =)


I helgen hade vi besök av T, J & H igen.. Massa god fika å massa bäbisprat.. =) Sötnosarna låg bredvid varann i soffan en stund.. Lilla H snodde nappen från N, men det gjorde inget, för han var gentleman å erbjöd N att äta på hans arm istället.. =P Men när han råkade vifta med armen i ansiktet på N fick hon nog.. Men det gick så bra så fram tills dess.. =)


Lilla N å lilla H myser i soffan.. =) Så söta ihop!



Nu börjar N tappa tålamodet här.. Dags för nattning tror jag..

Flytt å jobb..

2008-10-09 15:17:59

Idag har tant K varit här å hälsat på mej å lillan.. =) Så bra att vi bor så nära varann.. Å snart kan vi ju vinka till varandra från balkongerna, för vi ska ju flytta.. Bara tvärs över gården iofs.. Vi ska byta lägenhet med min mamma.. Nu när brorsan flyttar ut behöver hon ju inte nån trea längre, å det behöver vi ju liksom snart.. Så då byter vi. Bra deal för alla.. =) Blir nog nångång i november som vi drar flyttlasset hundra meter bort.. =P Måste nog börja röja å packa lite, för det är ju snart november (!!!) så man inte står där i sista sekunden.. Usch vad vi flyttar ofta.. Men nu hoppas jag ju att vi bor lite längre i nya lägenheten än vi gjort i de senaste två.. (ett år i upphärad å ett å ett halvt här..) för vi ska ju renovera å grejja å dona i den nya, å då vill man ju bo länge när man har fått iordning så som man själv vill ha det.. Så den här bloggen, som för tillfället är en mamma-barn-blogg kommer bli en mamma-barn-renoverings-blogg... =P Ska försöka hålla er (eller de som är intresserade iaf..) uppdaterade hur det går med renoveringen sen..

Idag åt lilla N MASSOR med mat.. Tänkte när första smakportionen var slut att jag skulle se om hon ville ha lite till, eftersom det flöt på så himla bra å hon verkligen fattade hur man skulle göra idag.. Å det slutade med att hon nog åt dubbelt så mycket, om inte mer, på en gång.. Det var värst.. Hon hade säkert ätit lite till om hon fått, men är ju lite rädd om hennes mage oxå.. Men provar man inte så vet man ju inte.. Päron-puré var mums! Å det tyckte katten oxå.. Han satt å tiggde hela tiden, å försökte slicka lite på N's fingrar, men hon var inte stilla tillräckligt länge.. Haha. Sötnosar. =)


Lillan å kissekatten gillar båda päron-puré.. =)



N sitter i sin stol hos mormor å funderar..
Sötnos!


Å älskling har fått jobb..! Guuud vad skönt. Ska bli så skönt för honom oxå, att få nåt att göra.. Han trivs verkligen inte att vara arbetslös.. Vi går varandra på nerverna här hemma.. Så det blir väldigt bra. Kunde inte vara bättre tajming nu när vi ska flytta å allt.. =) *pusta ut lite*

Skickar en tanke till några som inte har det så lätt just nu.. Usch, det var ju inte roligt att det skulle sluta så här.. =( *kramar om länge länge* Vi tänker på er!


Nu ska jag busa lite med lillan, å sen är det väl dags att göra lite middag..

Oopss..

2008-10-05 22:58:54

..nu var det visst ett tag sedan jag bloggade sist. Ajdå, hoppas jag inte tappat alla mina hundratals läsare nu.. *ironin dryper* =P

Har hela helgen försökt få ordning på en beställning till extrafilm.se om fotobok billigt.. Det har varit två dagars heltidsarbete.. PuH! I lördags satt jag i nio timmar, å idag har jag suttit i nästan fem.. Men nu har jag fått skickat iväg båda beställningarna. Äntligen. Var ju som vanligt ute i sista sekunden nästan.. Sista dagen för erbjudandet idag. Men jag orkade inte skicka efter några fler bilder, så det ska jag göra nån dag i veckan istället.. Tar en eeeevighet att ladda upp bilderna på deras hemsida, därför som det tar sån tid, dessutom fick jag sitta å förminska å förstora bilderna som skulle vara med i fotoböckerna för att dom skulle passa.. Å radera röda ögon å sånt. Men men.. Nu inväntar vi spänt resultatet av mitt slit.. =)

Ja, som ni förstått så har jag varit väldigt upptagen med detta den här helgen, så vi har inte hunnit mycket annat..

Nu ska vi sätta på en film här hemma, å slappa lite.. =)
Det blir "In the name of the King" ikväll. Får se vad det kan vara, har ingen aning. Men jag somnar säkert inom tio minuter ändå.. =P (som vanligt när vi ska se på film så här sent..)
*skyller på att soffan är alldeles för bekväm.. haha..!*

Bjuder på lite bilder först såklart..



N somnade med sin favorithandduk i ett fast grepp
i mormors famn förut



Blivande musiker?
Spelar på pianot hemma hos pappas mormor & morfar



Busunge-blicken.. =P
Sötnos..!

Nu blir det film..








P.s. Vi ska flytta. Igen. Haha.. =) I november troligtvis.. Weeiii.! =P