Badpremiär!

2009-06-28 22:28:43

Ja, idag var det kört. Jag var TVUNGEN att svalka av mig. Så det fick bli ett dopp. Jag som är världens badkruka.. Det gick låååångsamt, men det gick. =P TIll slut tog jag ett simtag mot bryggan å sen några snabba doppningar på raken, å sen var pärsen över. Mitt stackars hjärta.. Det kan aldrig vara nyttigt att bada kallt.. *brr..* Men men.. Badpremiären avklarad. *stolt* Förra året badade jag ingenting.. Så det var väl på tiden nudå.. =P Men i en undanskymd vik, med en massa vass runt så kan man badkruka sig i smyg så ingen ser.. Haha.. =P
N badade minst femton gånger i sin pool. Den var helt full av gräs till slut. Men hon tycker det är roligt iaf.. =) Älskar att bada å plaska i den..


Nu ska jag ta en glass å sätta mig på balkongen.. =)

Stå på tå

2009-06-27 19:02:28

Ja, nu är N så säker på att gå å springa, så hon har börjat avancera. Att springa på tå är skojjigt.. Men det är svårt att få några bra bilder i farten.. Så nu ute på loftgången stod hon i "gluggen" å kollade på några grabbar som spelade basket. Då fick jag den här fina bilden:


N har på sig sin nya sommarklänning,
 som hon snappade åt sig inne på H&M, å vägrade lägga ifrån sig igen. Så mormor föll för trycket å köpte den. =P Så snällt av henne..! (Tack mormor hälsar N!!)

Måste ju få skryta lite med mina blomlådor oxå.. De har tagit sig rätt så bra nu.. =) Det jag planterade för några veckor sen var små, halvtorra blad mest. Typ två-tre blad på varje planta. Inte en skymt av några blommor..
Men jag tänke "äsch, tar det sig så tar det sig.." å gödslade rätt friskt, å nu ser de ut såhär.. *stolt*

4 nya tänder

2009-06-27 18:52:26

Ja, under en veckas tid har N fått 4 nya tänder.. Jösses. =P Det är fyra "tuggisar" som ploppat upp, två uppe å två nere, en på varje sida.. Så nu kan hon snart tuggelitugga massa, ordentligt. =) Den första tanden var lite kämpig, men den kom ju upp samtidigt som en tredje framtand (nere), men de tre andra har bara ploppat fram, i full fart.. Skönt iofs, att hon inte varit så påverkad av det.. Så nu har lilla monstret 11 tänder (!!!)

Igår var vi ute på lotten hela dagen.. Njöt av det fina vädret, käkade kycklingrulle å N badade i poolen för första gången. Det var superskoj tyckte hon. =) Muffinsen, morbrorn å Nat var ju med oxå, å mamma. Kastade boll med vovven å latade oss mest. =) Riktigt semester var det. Mamma tog en simlektion med Muffinsen. Han är inte så förtjust i vatten.. Men nu är han lite terapeutiserad.. =P Jag vågade mig inte på att hoppa i plurret, det såg kallt ut, å jag är världens badkruka.. =S

Idag har älskling varit iväg å ordnat med en ny tv till min mormor (N's gammelmormor alltså..) Hennes gamla tjock-tv gick sönder, så det var bara till å köpa en ny. Så hon slog på stort. Hon gick direkt på de stora, å valde en platt-tv, en 50 TUMS! Jösses. Hon som sitter typ två meter från tvn.. Jaja, nu kommer hon se ordentligt iaf.. Haha. Galna mormor. =P Nu har hon en värre värsting-tv än vi.. =P
Sen fick älskling åka till sin moster i Uddevalla å hjälpa henne lite, så jag å N stannade hemma. Då kom T,H & J på besök.. Najjs. =) Vi hade allt saknat dom. N å H sprang runt å busade mest.. Vi får ta en träff snart igen..

Nej, nu ska jag ut å sitta på loftgången i skuggan å slappa lite.. =) Om en stund ska vi plocka iordning på balkongen, så att det går att sitta där oxå. Men vi är lite slöa efter pizzan.. =P


N i sina UV-badkläder..


Bada bada, plaska plaska..

13 månader (igår..)

2009-06-26 00:10:31

Ja, nu är N 13 månader. Nu är hon ettåring med marginal. Jösses, som vi brukar säga, jag å hon. =) Fast när hon säger det så låter det mer som: "shöshess" men det är gulligt ändå. Mammas lilla härmapa. Idag lärde jag henne att säga "Hej å hå" när vi gick ifrån lekplatsen. Men det var riktigt svårt. Vi fick ta det i bitar.. Först "Hej å.." å sen "..å hå" Haha, men till slut fick vi kläm på det. =)

Idag tog vi oss ut på förmiddagen/tidiga eftermiddagen. Var ute å gungade å grävde i sanden å åkte kana å sprang runt. N slickade på alla stenar hon hittade. Vet inte varför hon gör så (?) Men hon stoppar dom aldrig I munnen, utan bara slickar lite försiktigt, som för att se om "den här stenen kanske smakar annorlunda än den förra?" Det gör dom nog inte. Inte än iaf. För hon grimaserar varenda gång. Haha. Sötnosen..
Efter att vi varit ute å äventyrat på gården, så gick vi in så N fick ta sej ett bad å skrubba bort all lort å sand å smuts. Det var ganska kul att bada (inga men efter "olyckan" sist gång..) tills vi skulle skölja ur håret. =S Det gillar hon INTE. Men det gick bra till slut.. Efter det blev det ju insmörjning å så tog vi en smoothie å delade på. Efter det blev hon så trött så trött. Hon satt själv i soffhörnet å kikade på tvn, å där somnade hon. =) Å jag kunde inte motstå att ta en bild av min sötnos som somnade så gott..

Somnade så gott med huvudet i handen..

Det tar på krafterna att vara ute å sen bada. =) Hon sov i en timme, å sen vaknade hon, så jag tog över henne i vår säng för jag låg där å läste, så somnade hon om på min arm å sov en timme till. Lilla hjärtat var så trött så trött.. Brukar ju bara sova en timme, men nu blev det dubbelt idag..
Efter tuppluren gick vi över till A å H å fikade lite, å N hade pusskalas med en inte lika överförtjust H. =) Men hon var för söt när hon skulle pussa å klappa på honom heeela tiden. Men han fick nog å kröp till mamma efter ett tag. (jag förstår honom, hon är inte sådär jätteförsiktig när hon närmar sej. En liten bulldozer..) Efter att ha blivit nerbrottad å våldspussad å klappad på huvet, till och med med en sko (?) så hade nog vemsomhelst försökt fly.. =P Men N var lika glad för det.. Hon hittade en liten vovve att leka med å mata med majskrokar istället..

Nu ska jag nog gå å lägga mej. Tänkte ställa väckarklockan på 9 imorrn, behöver ställa om N's dygn lite.. Hon har vaknat 10 de senaste dagarna, men idag vaknade hon inte förrän 11. Vilket ju gör att att hon är vaken längre på kvällarna, å det mår hon inte så bra av har jag märkt.. Övertrött i flera timmar innan hon kommer till ro.. =S Så det får bli att ställa klockan imorrn.. Men det ska säkert gå bra.
Älsklingen ska iväg med jobbet imorrn oxå.. Kära gocart å ut å käka.. Så det blir ensamkväll för mej å N imorrn.. Men vi ska nog klara oss.. =P Ska åka med mamma ut till lotten iaf, å ta med poolen, så N får bada å leka där ute hela dagen.. Då är hon nog trött å somnar lätt när vi kommer hem.. *smider planer* Haha..

Nej, jag som bara skulle skriva ett kort litet inlägg.. Det blev visst inte så.. Haha. =P Ni får stå ut ändå med mitt babbel.. =P

GodNatt!

A-> vi glömde boken.. men men.. en annan dag.. =)
T-> välkommen hem! Vi hörs imorrn!

Till kära tant K

2009-06-25 00:04:39

Här får du ett inlägg enbart tillägnat dig. =)
Jaa, du är HELT utan konkurrens den roligaste människan jag känner. Aldrig skrattar vi väl så mycket, som vi gör ihop? Helt gaaaalet roligt har vi jämt. =)
Vi får ta en kväll med viksagor å så-det-kan-låta igen snart..! Eller kanske Jakten på den försvunna diamanten?
(som egentligen inte alls är nämvärt roligt.. *haha* Men det är sällskapet som gör det, utan tvekan!)

Favorit i repris liksom.. Nu var det längesen.. Får se till att träffas SNART.
I'll "mess" you tomorrow.. =P

"I have to go to work now.."
*skrattar så jag trillar av stolen åt vårt lilla interna skämt*

Puss & Kram!

Tidsfördriv

2009-06-24 16:08:39


Antar en utmaning från Mimi medan jag väntar på att N ska vakna..

1. Hur gammal är du om fem år? hela 30..
2. Vem var den sista du träffade? Nova..
3. Hur lång är du? 1.60 i runda slängar..
4. Vilken var den senaste film du sett? Hel film? Ehh.. Det vet jag inte. Var nog nån av Rockyfilmerna som gick på TV..
5. Vem ringde du senast? Therese
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Till Amelie, där vi försöker hitta nåt att göra tills imorrn.. =)
7. Vad är dagens planer? Ringa T, kanske åka dit å hälsa på en sväng, å sen ut till lotten tror jag..
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Hmm.. Skicka sms tror jag. Då får man sagt det man ska, å inte en massa dravvel. (oftast..)
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Skilda.
10. När såg du senast din mamma? Igår, när vi var förbi hennes jobb en sväng..
11. Vilken ögonfärg har du? brun-gröna..
12. När vaknade du idag? 10.00 (sovmorron *yäääj!*)
13. Har du någon gång hittat en katt? Nej
14. Vilken är din favoritplats? Hmm.. Har ingen speciell plats, faktiskt.
15. Vilken plats föredrar du minst? Inomhus. Iaf när det är sånt här väder. Men får väl svara sjukhus. =S
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Oj, vilken svår fråga. Har inget bra svar på den faktiskt.. "Lev i nuet" liksom.. =P
17. Vad skrämde dig som barn? Jag har alltid varit fruktansvärt mörkrädd..   
18. Vem fick dig att skratta senast? Nova, den lilla tokungen. <3
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nja, de var ju lite före min tid iofs, men vi äger allt ett gäng ändå.. =P
20. Har du stationär eller bärbar dator? Både ock! =)
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Pyjamas. (Linne + shorts)
22. Hur många kuddar har du i sängen? Jag har två. Älsklingen har tre. Så det är lite trångt ibland..
23. Hur många landskap har du bott i? Ett. VästraGötaland. Eller är det ett landskap? Västergötland kanske det heter..?
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Ehh.. Jag har väl ALDRIG varit full.. =P Jo, jag erkänner. *skämmas*
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota
26. Är du social? O ja. Massor. =)
27. Vilken är din favoritglass?  Hmm.. Älskar laktritsglass. Men det är svårt att få tag i god sådan.. Men Lejonet&Björnen glass slår ju allt!
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Det är ju tyvärr inte så mycket i dagens läge, men jag hade väl betalt av lite skulder å sen kanske placerat dom lite bra, så dom blir fler.. =P
29. Tycker du om kinamat? Jadå..
30. Tycker du om kaffe? Jo, det gör jag allt. Inget beroende dock..
31. Vad dricker du till frukost? Vatten, eller Oboy! =)
32. Sover du på någon särskild sida? Hmm.. Jaa, det är nog vänster sida.. Iaf sen N kom, har ju hennes säng på den sidan, så man vill ju ha koll..
33. Kan du spela poker? Jovars, har allt spelat en del..
34. Tycker du om att mysa? JA! Vem gör inte det liksom..?
35. Är du en beroendemänniska? Vad är det? Jag vet inte.. Kanske?
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja, en klasskompis son å jag delar födelsedag.. =)
37. Vill du ha barn? Jag har ju min lilla älskade N, men kan allt tänka mej fler i framtiden kanske..
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska. Å förstår en hel del finska.. Men kan inte prata finska, tyvärr..
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja, två gånger. Usch. Inget att rekommendera. Särskilt inte om man brytit revbenen..
40. Föredrar du havet eller en pool? Hmm.. Pool tror jag faktiskt.. Men havet är inte så tokigt, men det får vara rejält varmt, för jag är världens badkruka..
41. Vad spenderar du helst pengar på? Nova.
42. Äger du dyra smycken? Nja, ett eller ett par kanske.. Inte jättedyra, men..
43. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Jag å Nova delade på en glass.. =)
44. Vem är den roligaste människan du känner? Haha, utan konkurrens så är det tant K! =D
45. Välj ett ärr på din kropp? Har ju fått en del iom blindtarms- och galloperationer. Får väl bli de som sitter runt naveln då.. Inget fina direkt. =S
46. Vad har du för ringsignal? Looney Toons =D 
47. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Jajjemän, en hel hög. =)
48. Flirtar du mycket? Nej, jag är nog inte så bra på det..
49. Vart togs din profilbild för din blogg? Jag vet inte ens vilken bild det är som är profilbild, för har bytt en hel del.. Kanske var det den från bilen?
50. Kan du byta olja på bilen? Självklart..! 
51. Har du fått fortkörningsböter? Nej. Desto fler när jag stått stilla dock.. (Parkeringsböter alltså..)
52. Vilken var den senaste bok du läste? Dan Brown - Änglar och Demoner (för fjärde gången, den är skitbra!)
53. Läser du dagstidningen? Jajjemän, håller mig uppdaterad.
54. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej, men ViFöräldrar, men den kommer inte så ofta..
55. Dansar du i bilen? Så klart, bara det är rätt musik. =)
56. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Bandit
57. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? T's rumsnummer  
58. När var du i kyrkan senast? Hmm.. Det var nog i julas, på julvaka..
59. Vilka personer utmanar du? Alla som vill.. =) Kom igen!

Intressant

2009-06-22 12:21:03

Jag har fått en hel del intressanta åsikter/kommentarer om mitt inlägg där jag anser att jag aldrig skulle kunna lämna bort N över en högtid för att åka iväg å supa på annan ort.
Det finns inte i min värld att göra en sån sak. Men SJÄLVKLART är jag å N inte klistrade på varandra dygnet runt. För det första så har hon en pappa oxå. Å dom älskar verkligen att busa tillsammans. På kvällen när han kommer hem så är det pappa-tid som gäller. Då har jag mängder med egentid som jag knappt vet vad jag ska göra av.. (inte för att jag egentligen VILL ha sån halvt påtvingad egentid, men det är ju viktigt att dom får vara tillsammans bara de två oxå..) Och hon somnar oftast runt 20.00 på kvällen, så jag å min älskling har en massa egentid varje kväll. =)
Sen är det så att N har börjat avsky att gå i affärer. Å handla måste man göra ibland, å då har vi oftast en farmor eller mormor som gärna ställer upp å passar henne en stund. Även om vi ska hitta på nånting annat ihop, jag å min käre sambo, så får hon ju ha barnvakt. Det är ju inte mer med det. (har hänt 1 gång) 
Men jag anser inte att egentid egentligen är nånting man själva ska skapa genom att lämna bort sitt barn. Jag anser att det är nånting man kanske kan få, ibland. Få, inte göra själv genom att skaffa en barnvakt bara för att få vara ensamma en stund. Jag anser att det skulle man tänkt på innan man fick barn. Jag fick barn (säger fick, för man "skaffar" inte barn anser jag) för att jag ville vara med henne. Inte för att lämna bort henne i tid å otid. Men kanske är det för att hon är en så trygg liten person, som mer än gärna leker själv (som nu, när jag kan sitta lite vid datorn å hon grejjar med ett pussel här bredvid) å som klarar sig mycket på egen hand, som jag inte tycker att det är "jobbigt" att ha henne så mycket. Jag har tid att göra en massa saker här hemma om dagarna, för hon älskar att vara med å grejja, å om hon skulle tröttna så går hon iväg å hittar på nåt annat. Hon är verkligen inte alls krävande, å hon sover hela nätter. Vi kanske har det ganska "lätt" menar jag, om man jämför med andra. Eftersom hon är så trygg å kan gå iväg på egen hand, även om vi är på typ öppna förskolan. Det är ju ett tecken på att hon är en trygg liten individ (att hon kan gå iväg å vet att jag finns där ändå..) som så många har påpekat. Dessutom kommer jag själv från en familj där traditioner och högtider alltid varit "för barnen" och tillsammans med familjen. Det har alltid varit så, å jag har gillat det. Så det är ju självklart att jag tycker att det ska vara så även i min familj.

Som Stich säger i filmen:
"Ohana betyder familj, å familj betyder att ingen lämnas utanför"

Det är ett mycket fint citat, även om det kommer från en liten lila, vild utomjording.. =P

Sen har jag oxå fått en hel del starka reaktioner på det här med att N inte ska börja på dagis till hösten. Det är tydligen helt otänkbart att jag (som ändå är arbetslös å går hemma) VILL ha min dotter hemma. (?) Att jag inte tänker uttnyttja de 15 timmarna i veckan som jag har möjlighet till. Nej. Det vill jag inte. Jag vill vara hemma tillsammans med min dotter så mycket som möjligt. Hon har inget behov av att gå på dagis (förskola, jag vet..) eller hos en dagmamma, än. Hon får inte ut nämvärt mycket mer än ett miljöombyte av det anser jag. Hon leker inte tillsammans med andra barn än. Hon leker själv, även om vi går till öppna förskolan, så är hon inte intresserad av barnen på ett sånt sätt. Å öppna förskolan finns ju faktiskt, å jag har allt tänkt att vi ska gå dit så att hon får lite annan stimulans än här hemma. Men dagis? Nej. Å det är för att jag inte måste. Det finns de som måste, för jobbet å för ekonomin. Men jag måste inte. Så därför ska vi vänta med dagis. Det är ju det här med att "lämna bort" barnet som jag har lite svårt för. N får börja på dagis, den dagen vi måste, eller den dagen jag anser att det vore bra för henne.

Hoppas jag har kunnat förklara mej någorlunda, så att ni som hade funderingar över mitt förra inlägg (tillsammans is the keyword) har fått en insyn i hur vi valt att göra i vår familj.

Vi blir inte starkare ihop, genom att vara isär.
(Det är så jag ser det..)

Nu är det finfint väder här, så vi ska ta på oss å gå ut å gunga lite tänkte jag. =)

Every cloud

2009-06-21 23:37:19


Every cloud has it's silver lining

Vår midsommar

2009-06-21 23:32:51

Ja, nu är den över - midsommarhelgen. Det har varit vääldigt växlande väder får jag säga, men vi har haft mest uppehåll iaf, så jag är nöjd överlag. =P Midsommaraftonen spenderades ute i kolonilotten, med sill å potatis, grillat kött och sommartårta. (Jordgubbstårta alltså..) Himla trevligt, å tillochmed små solglimtar då å då mellan de mörka molnen. =)
Har inte så mycket mer att skriva om midsommar, så här följer lite bilder istället..


Ganska bra sammanfattning av midsommar: regnbyxor i en solstol
*haha*



Sommartårta!


N i midsommarkrans          ~          kransen i solen


Muffinsen å brorsan


N fick en hink med lite vatten på botten att plaska i.
Det slutade såhär..


Hoppas alla hade en trevlig midsommar..!

Nu ska jag ta en glass, lägga mej på soffan, å invänta sömnighet. =P
GodNatt!

Omplåstrad på midsommar

2009-06-19 12:09:41






Tatueringen

Teckningen


*Ajaj*

Nu ska vi packa ihop oss å åka ut till kolonilotten å fira midsommar.. =)
Tårta - check
All mat - check
Regnkläder - check
Paraply - check
Varma kläder - check

Japp, vi är redo för firandet!
Glad midsommar alla!

Tillsammans is the keyword

2009-06-18 14:20:50


Nu är jag så trött på alla som tjatar om att lämna bort sitt barn för att man ska kunna festa å "ha trevligt" på midsommar. (och annars oxå..) *morr* Som att man inte kan ha trevligt ihop med sitt barn? Jag tänker INTE lämna bort N..! Punkt slut. Skulle aldrig falla mig in. Nu är man mamma, å då är det dags att växa upp å att supa på midsommar är inte okej när man har barn. Å att lämna bort dom för att supa (eller "fira" som en del väljer att kalla det. Same shit, different words..) är inte heller acceptabelt, tycker jag. Midsommar är en högtid som man firar tillsammans. Som en familj. Att det ska vara så svårt för vissa runtomkring en att förstå.. Jag tänker ha en underbart härlig å trevlig å framförallt nykter midsommar. Tillsammans med min familj. Så det så.

Har fått flera inbjudningar till fester, men det är liksom "barnförbjudet" på allihop. Alkoholen kommer flöda å dessutom startar vissa inte ens förrän det är läggdags för N. Annars hade hon ju lätt kunnat följa med. Ett trevligt firande, som man vet inte kommer gå överstyr. Men när det står i inbjudan att man ska ta med sin egen alkohol, å att "om nån äger ett ölspel, så kan ni ju ta med det".. Då vet man vartåt den festen barkar..
Nej, det blir stilla firande tillsammans med mina älsklingar, N's morbror å N's mormor. Det passar mig utmärkt. Dumt att förstöra en trevlig högtid med en massa sprit..

Nu ska jag börja med middagen, för jag är hungrig. Blir alltid hungrig när jag blir upprörd. *?*

Ha en trevlig midsommar alla, med å utan barn då..!
 

En tur till akuten såhär på kvällskvisten..

2009-06-17 23:18:55

Ja, N ramlade/halkade ju i badkaret när hon å pappa badade förut.. =S Slog i ögonbrynet så det bara sprutade blod. (inte riktigt kanske, men det kändes så..!) Å blödde lite från näsan oxå.. =( Stackars liten älskling.. Ringde sjukvårdsrådgivningen å de tyckte att vi skulle åka upp till akuten för en koll. Sagt å gjort. På med kläder igen, å åka upp. N var precis som vanligt, å charmade alla där. =) Hon verkade inte lida nämvärt av såret, som slutade blöda efter en liten stund. Hon var så pigg å glad, å fick ett papper å kritor å satt å målade en stund tills doktorn kom. Hon kikade på pupillerna som såg bra ut (eller normala kanske man ska säga..?) å reflexerna var det inget fel på. N fick en fin tatuering på handen (sån där removeable..) att titta på medan doktorn petade lite på såret. Så fick hon en liten tejp på såret, å ett plåster att ta med hem. Sen fick vå åka hem igen. Toppen. Känns skönt att det går så fort när man har en liten med sig.. Inte ens en å en halv timme tog det.. *tummen upp*
Men nu är jag trött.. =S Måste dock vara vaken ett par timmar till å gå in å killa N under fötterna en gång i halvtimmen, för att se så hon reagerar.. Annars kan det ju tyda på hjärnskakning, å det vill vi ju veta direkt isåfall.. Ska nog ställa alarmet på mobilen, å gå å lägga mej på soffan å läsa lite under tiden jag väntar..
Bilder får bli imorrn..

GodNatt!

Måndag 15/6 -09

2009-06-15 23:13:31

Idag har jag å N varit ute å lekt. Alltså.. Hon har sprungit runt på gården, å jag efter ungefär.. Hon kan verkligen inte sitta still. Det är som att hon är rädd att missa nåt därborta om hon inte skyndar sig dit fortfort.. Det dummaste är ju att det åker en massa taxibilar här inne på gården jämt, å idag var även fastighetsskötaren ute å åkte med sitt vrålåk (Bokstavligt talat alltså. Gräsklipparen. Väsnas som ett halvt världskrig. *suck*) Så jag fick skynda efter å se till att hon inte blev överkörd.. Men hon fick gungat lite, å sorterat lite stenar i sandlådan å åkt rutchkana för första gången i sitt liv. Det var jätteroligt. Hon skrattade massor, å ville bara upp igen å igen å igen.. =) Så nu känner jag av att jag har lite ont i ryggen idag faktiskt.. =S Men men.. =)
Älskling kom hem å hade köpt provisoriska barngrindar. Vi måste ju kunna ha öppet toadörren, för katternas lådor står ju där inne.. Men samtidigt måste dom kunna få gå på lådan ostört. Å jag vill slippa följa N's varje steg hon rör sig i lägenheten, å om hon har fritt tillträde till kattlådor.. *vågar knappt tänka tanken* Idag hann jag preciiiis hindra henne från att kasta sin tandborste i kattlådan. *himla med ögonen* Så nu har vi satt upp ett kompostgaller (med en liten "kattlucka"/öppning) tills vi har hittat nån grind som är tillräckligt smal för vår trånga dörröppning. Alla vi har tittat på har varit för breda.. =|
Skulle göra middag sen. Lat som jag kände mej, så hade jag köpt en burk färdigköttfärssås (älskling ääälskar den..) å skulle precis hälla i den i kastrullen. Men.. Vad konstigt. Locket satt helt löst. *svordom* Luktade härsket gjorde den oxå.. Bläää.. =( Så fick bli en tur till affären igen, för att få bytt till mej en oöppnad burk. Hade nog gått fortare om jag gjort egen köttfärssås. Men men.. Är man lat så är man, å då får man motionera.. Helt enkelt. =P

Har suttit nu ikväll å skickat efter lite bilder på framkallning. Måste ha lite bilder till scrapbooking-albumet ju.. Det drar ut väääldigt på tiden detta. Men men.. Det kommer bli bra sen. Men måste ju som sagt ha lite bilder.. Å så hade jag 40 bilder gratis. Så då passade jag på.. =)
Kikade runt lite efter nån bra bok att läsa. Hittade verkligen ingenting som föll mej i smaken.. =S Alla dom som verkar bra har jag ju redan läst (å äger de flesta redan..) Insåg nu när jag läst ut min senaste bok, att jag inte har en enda bok i min bokhylla som jag inte läst mindre än tre gånger.. (*bokmal* I know..!) Men jag älskar ju att läsa. Kan inte hjälpa det. Det är mitt sätt att varva ner på kvällen.. Å nu har jag ingen.. =( Får väl göra som älskling sa å börja om med HarryPotter-böckerna. Tills jag hittat nåt att köpa..
(Nån som vet om/när Torey Hayden kommer med nån ny bok? Terry Pratchett? Dan Brown?)
Har seriöst övervägt ikväll att beställa lite böcker från adlibris, men det får ju bli på engelska då.. Å jag vet inte om jag pallar att läsa en hel bok på engelska.. (?) De böckerna som jag vill ha, finns tydligen inte på svenska.. Jäkla skit. Jag får kolla tradera imorrn.. Men där har de en förmåga att stiga i pris rätt rejält.. =(

Näe, om jag skulle ta itu med Harry Potter nudå.. =P

GodNatt!

Mostly pictures

2009-06-14 00:39:59

Orkar inte blogga. Jag är trött. Vet inte varför, bara allmänt trött. Det får man vara ibland när man är småbarnsmamma.. *gäääsp* Ska strax lägga mej tänkte jag.. Men först;
Lite bilder:


Så snäll å söt.. Älskade unge. <3

 
Men skenet kan bedra!
[..det bor ett monster inom oss alla..]
Såhär arg/ledsen/besviken/ilsk kan man bli
om man inte får ta kameran för mamma..


..så till slut får hon ta en bild. Det är vår vardagsrumslampa.
Underifrån.


..å sen blir man såhär glad igen. =)


Å såhär blir resultatet av att låta N röja runt två minuter inne i vårt sovrum.
Då hittar hon en snygg tröja (i detta fallet pappas crosströja) å tar på sig den. FÖRSÖKER ta på sig den. När hon börjar illvråla för att hon trasslat in sig är det dags för mamma att komma till undsättning. Fick kavlat upp ärmarna lite, å sen var hon helnöjd. Hade på sig den jättelänge sen, å gick runt å var glad. =) Mössan är ju verkligen pricken över i, matchar sååå fint. *haha* Vem behöver köpa klänningar? Det är bara att ta första bästa tröja å kränga på ungen.. =P Lite HarryPotter-stuk blev det om man tittar bakifrån:

*haha*

Näe, nu orkar jag inte hålla uppe ögonlocken längre.. Dom är tuuungaaa... *halvsover redan*
GodNatt!

Besök av syssling å kusin

2009-06-11 17:10:09

Ja, idag var min kusin å hennes lille (store?) pojk här å hälsade på hos oss. Så trevligt så. Träffas inte alltför ofta, det är lite synd. Å våra gubbar är ju barndomskamrater å allt.. Men nu ska vi inte se om vi kan lyckas träffas lite oftare kanske.. ? Mer än en gång om året typ iaf.. *tycker jag*
Men med två små barn (ett å nästan två ju) så blir det lite lätt smuligt å kladdigt när man fikar, så nu ska jag gå å städa lite i köket, medan N är sysselsatt i sitt rum. Hon leker med en sorterinslåda å klossar. Roligt att hon har fattat tycke för den nu, å hon vet precis hur man ska göra. Helt otroligt hur pricksäker hon är oxå. Knappt så jag får i bitarna fortare än henne ju.. (!)

Nu ringde älsklingens "styvsyster"/barndomskamrat V. Dom ska snart ha en liten bäbis, så dom ska låna vårt babyskydd till bilen. Bara att knalla ner i förrådet å hämta det alltså.. Städningen får vänta. (Gör ju inget, det är ju så tråkigt..)

Till er..

2009-06-10 21:59:01

Skänker en tanke till er som har det tufft.
Kämpa på!
Vi finns här, bara att höra av sej, så kommer vi på stört.. *lovar*
Detta ska allt gå bra, ska ni se..
Positiva tankar till er!

..å många många kramar!

Ett oinspirerat inlägg

2009-06-10 16:00:27

*muttrar lite* Jag hade skrivit ett långt fint inlägg. Det försvann. *svära en ramsa*
Här får ni hålla till godo med ett kortare, utan inlevelse eller entusiasm.. =(


Vi var ute på lotten häromdagen (måndags). Jag spenderade mestadelen av tiden med att fläta påskliljornas blad. Blev så fint så. Rena rama rastafari-rabatterna.. *haha* Vi grillade lite oxå. Alltid lika gott. =) Åt lite jordgubbar å smultron som mognat oxå. Synd att vädret inte visade sej från sin bästa sida.. =S Men men.. Det är ju svensk sommar i ett nötskal.

Igår var vi på Öppna Förskolan. Sista gången innan sommaruppehållet nu. N röjjde runt å lekte nog med alla leksakerna därinne. =) Roligt att få komma nån annanstans å se lite nytt kan jag tänka mej.. Det var trevligt som vanligt. =) Men vi missade sångstunden, för det var lunchdags för N. Men men.. Vi får ta en sångstund då å då här hemma istället.. Det gör vi ju redan, för N älskar musik å sånger. Spelar inget roll om det är barnvisor, radio eller på tv hon hör musik, hon sätter igång å dansar direkt. Ser så roligt ut. Hon har utvecklat dansen lite nu oxå. Hon vickar lite på rumpan, guppar lite upp å ner, svänger med armarna å headbangar lite. =D Så duktig så.. Klappar i händerna hela tiden oxå.
Å nu har hon börjat säga "pappa" ordentligt oxå. Förut var det lite slarvigt å lät mest som "babpa" men nu uttalar hon det ordentligt. Förut, när jag pratade med honom i telefonen (speakerfunktionen) så pekade hon på telefonen å sa "pappa". Hon hörde direkt att det var han.. =) Stora tjejjen nu, verkligen.. Snattrar å babblar heela tiden. =) Man kan verkligen ha en hel konversation med henne, även om hon inte använder ord eller förstår hälften av vad jag säger. Låter nog rätt kul när vi går runt här hemma å "diskuterar".. *haha*
Efter ÖF stannade vi till hos N's morfar med familj, å hon lekte ÄNNU mera. Det var full rulle hela dagen alltså.. Men hon "glömde bort" att sova sin andra tupplur, så hon var väldigt trött när vi kom hem. Somnade nästan med en gång..

För en stund sen lekte vi tittut bland tvätten på tvättstället. N kände för att vara lite fotogenisk, å jag fick två bra bilder. Otroligt generöst. Annars får man mest bara hår-bilder, eller suddiga nu-springer-jag-iväg-för-jag-vill-inte-stå-still-bilder.. Har hundratals sånna. Men men.. Det är ju så när man har en unge som inte kan vara still.. Å jag tänker inte tvinga henne heller.. Jag tar helt enkelt bilder tills jag får nån bra.. =)

Tittut!


Tittut igen!

Nu ska jag göra en macka. Blir middag hemma hos mammsen ikväll. Nån afrikansk kyklingrätt skulle det bli. Låter mumsigt. =)

(Okej, jag erkänner: Blev inte så kort. Å återfann lite entusiasm medan jag skrev.. Vilken tur för er som läser.. =P)

Going blond

2009-06-08 08:49:27

Yes, jag har blivit blond. Igen. Det där bruna var nog inget för mej, men har inte orkat ta tag i det förrän nu. Men jag undrar om jag ska behöva lida länge till för att jag färgade underhåret en gång för längesen? För blekningen har en förmåga att bli röd-aktig eller orange där.. =S Jag har iofs ett paket blekning kvar, kanske slänger i det i underhåret, så kanske det får en bättre nyans.. (?) Men men.. Håller på att vänja mej vid att se mej själv i ljust hår igen. Hajjar till varje gång jag går förbi en spegel..
Blond & inkognito =P
Såg ut som.. jagvetintevad på den här bilden. Så jag censurerade lite..

I helgen hände inte så mycket.. Vi har haft containrar här på området, så man kan röja ur förråd å slänga sånt man inte vill ha.. Skitbra idé tycker jag. *tummen upp* Annars kanske man aldrig får tummen ur å åker till återvinningscentralen.. Nu behövde vi bara släpa grejjerna ett par hundra meter. Vi hade inte så mycket att slänga, men mamma rensade å röjde ur sitt förråd ordentligt. Blev inte mycket kvar. Det är bra, för vi har ju inte bytt förråd sen vi bytte lägenheterna, så vi tänkte göra det nästa helg. Då blir det inte så mycket att flytta över. =) Vi har ju bara hämtat hit de sakerna vi behövt, typ barnvagnen.. =P Vi har varit lite lata, men man får ju passa på när man kan. Inte ofta man kan flytta utan att behöva tänka på att flytta med sej förrådet.. Vi har inte så mycket i vårat förråd. Men så har vi ju flyttat ganska ofta så vi har inte hunnit samla på oss så mycket grejjer heller.. Men i mammsens förråd är det värre. Men hon har ju som sagt röjjt ur nu, så nu är det inte så mycket kvar..
I övrigt i helgen så har vi inte gjort så mycket. Igår var vi över hos mamma å hälsade på på kvällen. I lördags kväll satt vi bara hemma å kollade på tv.. Skönt det med ibland.

Igår var det sista dagen med pencillin för N. Skööönt. Hoppas bara att det har tagit bort öroninflammationen nu oxå. Så hon får bli frisk.
Mammas å pappas älskling. <3
Nyvaken å go =)

Nej, nu är det frukostdags här. =)

Grattis till studenterna!

2009-06-05 20:22:27

Godkväll!

Nu är det reklampaus i CSI.. N å pappa borstar tänderna, å jag ska göra lite kvällsmacka tänkte jag.. Hamnade här på vägen bara. Som vanligt. Den här datorn är nog magnetisk.. =P Den har nån skum dragningskraft..

Igår var vi på älsklings kusins student. Trevligt, mycket folk å god mat. Kände inte så många, men men.. N var på ganska bra humör, som tur var.. =) Sen åkte vi hem å gick över till brorsan å Nat å firade hennes student lite. I förskott. Hon tar ju studenten idag, men eftersom hon ska fira med sin släkt idag så passade vi på igår. Fikade å hon fick lite presenter.
Sen var liksom klockan ganska mycket, så vi gick hem.

Det som har varit det jobbigaste här dom senaste dagarna, är N's öroninflammationsmedicin. =S Det är lite jobbigt att passa det här med maten. För hon får inte äta två timmar efter eller en timme före hon ska ha medicin. Å det är inte så lätt med en liten att passa in.. =( Men vi försöker, å det har gått ganska bra ändå.. Svårast är ju kvällarna, för hon måste äta kvällsgröten så tidigt, å ändå blir det ju sent att ta medicinen. Så hon måste ju hålla sej (eller VI måste hålla henne) vaken i två timmar efter kvällsmaten.. Mycket gnäll, gråt å tandagnisslan om kvällarna.. Men men. Hon måste ju bli frisk, så.. Men längtar verkligen tills den här kuren är över..

Nu ska jag göra min kvällsmat. Hör hur det kurrar i magen..

Godnatt!

Uppdatering

2009-06-02 16:58:01

Ja, nu sover N, så då passar jag på att blogga lite.. =) Håller på att föra över bilderna från kameran. Blev ganska många.. =P

I fredags var A & H här å fikade lite å barnen röjjde runt. Himla trevligt. =) N fick en födelsedagspresent oxå. Jättefina shorts! (även om dom var lite långa, men vi har vikt upp dom å dom bara älskar hon..!) Efter att älskling kommit hem från jobbet så packade vi ihop oss å åkte upp till Dalsland, till farmor S & L. Kom upp ganska sent så det hände inte så mycket mer den dagen.. N sov ganska bra i den sängen hon fick låna där. Slog i huvudet i sänggaveln en gång bara.. =S Hade inte tänkt på att ta med spjälskyddet.. Men det gick bra ändå..

lördagen kom T, J & H upp å hälsade på. Det blev landsvägspromenad, gubbarna fick fiskat lite å sen grillning. Skithärligt väder å toppengod mat. =) Sen åkte de hemåt igen, å jag å N fick sett på Robinson-finalen medan de andra la i bryggan å bogserade den till viken. Sen åkte vi hem oxå, å det blev ganska sent.. =S N somnade i bilen å det var bara att bära upp henne å lägga henne i sängen, å hon sov vidare hela natten. Var väl trött efter allt busande i gräset med bästisen H. =)

I söndags var det MorsDag. Vi lämnade N hos hennes mormor ute på kolonilotten å stack iväg å handlade. Skönt för N att få vara ute å busa runt istället för att gå i tråkiga affärer med morsan å farsan.. =P Mormor därimot hade nog inte semester direkt.. Men men. Snällt av henne att passa N.. =) Hon sitter ju inte still i mer än två sekunder.. Alltid full rulle..
Sen åkte vi till min mormor å firade lite. Tårta, bullar å kakor. N fick röjjt runt där oxå.. =) Senare på kvällen gick vi över till mamma å firade lite med goda smörgåsar å marängswiss. *mums*

Igår, måndag, så åkte vi ut till U-a med T & H. Vi hamnade på Lindesnäs (hette det så?) En liiten liten strand, lååånggrunt som bara den, å knappt nån gräsmatta att tala om. Men men.. Tänkte att jag å N kunde ta en liten promenad i det grunda vattnen å plaska lite. Hon gick fem steg å höll mej i handen. Sen ville hon gå själv. Å traskade genast ut tills det blev knädjupt på henne. Där satte hon sej. Med kläder å allt. Haha.. =) Sötnosen. Hon tyckte verkligen det var roligt att bada lite. Synd att vi inte fick några bilder på det bara.. =S T & H var inte långt efter oss.. Sen fick vi gå upp å torka barnen lite. Sen blev det en tur till Torp Köpcentrum å lite lunch å shopping. N fick sej ett par sandaler, nya tights å en ny t-shirt. Blev även en pyjamas å ett "förkläde". Nice.. =) Mindre najjs var barnens usla humör på hemvägen. Dom grät heela vägen hem.. =S Inte ens wafers hjälpte. (Ja, vi försökte muta dom..) Men sen kom vi äntligen fram, å då blev det genast mycket bättre. Jag å N åkte å hämtade upp älskling, å sen tog vi en sväng ner till slussarna å tog en räkmacka. =) Det var underbart väder å inte så farligt mycket folk. Härligt härligt. Det är inte riktig sommar förrän man tagit en räkmacka i slussarna, det säger jag bara.. =) Men nu är det sommar! *jippie!*

Synd att vädret inte ville hålla i sej tills idag.. =S På förmiddagen tog vi en promenad med tant K, men det var inte riktigt så trevligt som det kunnat varit om vädret hade varit bättre.. Blåste orkanvindar imellanåt, å då är det inte roligt att skjuta en barnvagn alltså.. =( Särskilt inte i uppförsbackarna.. Men men.. Vi fick oss lite motion å pratat av oss lite.. =) Nu på eftermiddagen ska vi väl invänta älsklingen, å sen åka å kolla på studentpresenter till I & N. Måste kolla efter en grind att ha i dörröppningen till toaletten oxå.. En där katterna kan komma igenom, men inte N. Men vi har rätt stora (och tjocka) katter, så det är inte säkert att det kommer funka så som jag vill.. Men men. Vi får se vad vi kan hitta..

Sådär, nu har ni blivit uppdaterade. =) Här följer några bilder..
I stugan på Dal:



N fick åka "old style" i en jääättegammal (40 år gammal ungefär) barnvagn =) Den funkade lika bra den..

 

 
Vagnen (en Brio tror jag att det är..) ~ N å lilla skottkärran
N & H teamworkar ~ N påväg ut ur hundkojjan


I Uddevalla, vid havet:



N har badat, å är uppe å lufttorkar lite.. =)

Vid slussarna hemma i Trollhättan:

Så här glad blir man när man har nya sandaler..!

Orka..

2009-06-01 23:48:31

Nej, vi har haft alldeles för mycket kul saker för oss i helgen å idag för att jag ska orka sitta här å skriva om det ikväll.. Får nog bli imorrn istället.. Lovar några bilder oxå.. =)

Detta är bara ett litet livstecken.. =P

NU: Hänga upp en tvätt på tork, å sen hoppisäng. Bums. *nickar*

GodNatt!