10 dagar kvar..!

2008-04-29 10:16:40

Igår gick det bra hos barnmorskan.. =) Sf-måttet låg kvar på samma (37) men Pyret hade sjunkit ner längre, så det var inte så konstigt att det inte ökat.. Mitt järnvärde var oxå toppenbra.. =) Är nog därför som man inte är så trött tror jag.. Barnmorskan kände å klämde lite, å hon sa att det verkar vara en normalstor bäbis, alltså ungefär tre kilo.. =)
Hjärtrytmen låg på 150 i snitt den här gången.. Men eftersom hon kännt å klämt å puttat på bäbisen, så var det ju inte så lätt att få ett bra mellanvärde den här gången heller.. haha. Värsta rygbyspelaren därinne.. =P

Å nu kan vi börja räkna ner på fingrarna.. Haha.. 10 dagar kvar till BF. Nu är det verkligen nära.. =)

Man undrar ju lite om man ska bli mamma när man fortfarande är 23, eller om man ska hinna fylla 24.. Troligtvis hinner jag väl fylla.. Lär väl få gå över tiden, så.. Snacka om att födelsedagen hamnar i skymundan i ett sånt här läge.. haha.. Men det gör inget. Jag delar gärna min födelsedag med Pyret om det skulle bli så.. =)

Är otroligt fikasugen idag.. Får nog börja sms-trakassera alla jag känner tills nån tycker tillräckligt synd om mej å offrar sej på en fika.. =P Härligt väder oxå.. Ska nog försöka ta mej ut lite i solen idag..

Hicka..

2008-04-28 09:15:50

38+2



Ja, nu har Pyret haft hicka därinne i magen från å till heeela morgonen. Hela magen skumpar ju.. =P Stackaren..

Nu är det 38+3 idag.. Och det är dags för barnmorskebesök idag.. Får vi se vad hon kan ha att säga för kul, å se om måtten ändrats nåt..

Efter det blir det fika med Kim.. =)

Igår gjorde vi iordning det sista i sovrummet, så nu är det helt klart för bäbisens ankomst.. Bara att vänta nudå.. *suck* Det får gärna bli mer förr än senare känner jag, men det lär det nog inte bli.. Har inte haft en enda känning av att det skulle kunna vara på gång, så vi lär nog få vänta..

Nu blev jag hungrig, ska nog göra lite frukost istället..

Inom fyra veckor..

2008-04-24 22:18:58

..ska det ju ha kommit en bäbis. =) Vecka 38 nu, så två veckor kvar till BF, å sen kan man gå över tiden ungefär två veckor till.. 2+2=4 veckor.. Ojojdå.. Inom en månad ska bäbisen ha kommit. Haha.. Häftigt. Jag har nog inte fattat det riktigt än, att det faktiskt är ganska nära nu.. =P

Idag har Frida varit här en stund. Det var roligt att träffas igen.. Går alldeles för långt mellan gångerna tycker jag.. Satt å tjötade bra länge.. (som vanligt.. haha..)

Imorrn är det äntligen löningsdags. Då blir det frissan först, för en uppfräschning så här på vårkanten, å innan bäbisen kommit.. =) Sen ska jag handla lite av det sista till mej å bäbisen, å sen ska vi handla mat oxå.. Blir fullt upp imorrn alltså..

Skaffade e-legitimation idag oxå.. Det var inte det lättaste.. Jag TROR iaf att jag skaffade e-leg idag.. Får se om det funkar sen..
Men men.. Förhoppningsvis funkar det smidigare när man ska anmäla föräldrapenning å -dagar sen på nätet.. Slippa pappersblanketter säger dom som vet.. Vi får väl se, kanske jag överger tekniken för den gamla vanliga pappersvarianten sen ändå.. =P

Nu ska jag lägga upp mina jättesvullna fötter i högläge på massa kuddar å glo på TV tills jag blir för trött å går å lägger mej.. Hoppas att inte kråkorna håller mej vaken inatt igen. Höll på att bli galen inatt, för kråkorna har väsnats, å jag måste ha balkongdörren öppen för att kunna få lite svalka på nätterna.. =(

Helgen som gick..

2008-04-20 23:00:43

Ja, så var den här helgen oxå över.. Suck. Det är himla mysigt att ha älsklingen hemma på dagarna, så veckorna är riktigt tråkiga om man jämför.. =( Men men.. Nån måste ju jobba när jag bara går hemma å dräller hela dagarna.. =P Men inte så illa att få gå hemma med betalning förståss.. Även om det inte är mycket, så är det ju alltid NÅGOT liksom.. Hade nog inte velat jobba nu ändå, när jag sover så dåligt om nätterna.. =(

I fredags var det BM-besök igen.. Himla trevliga nyheter hade hon.. =) För det första hade jag inte gått upp ett hekto i vikt, snarare gått ner, eftersom vågen visade exakt samma som för två veckor sedan, men jag har fått MASSA vätska i benen nu, som jag inte hade då.. Men det var ju trevligt att se att man kanske kanske kanske kan hålla sej under hundrastrecket.. would be nice.. *hålla tummarna*
Sen var det mätning. 37 cm. Bara en cm har det växt på två veckor.. Men det hade sina förklaringar. För Pyret har kravlat sej neråt å fixerat sej nu.. =) Så nu är det nästan bara att invänta värkar så förlossningen drar igång.. Men är iofs fortfarande inställd på att få vänta.. Iaf lär det inte bli före BF, det är jag inställd på.. Men nu är iaf bäbisen fixerad å klar, så det kan få dra igång närsomhelst.. =P

I lördags var det loppis-dag med mamma igen.. haha. Brorsan å hans flickvän hängde på oxå.. Det blev en heldag nästan.. Men vi fyndade massa.. Å det är ju alltid kul. =) Sen åkte jag med mamma ut till överby å hon shoppade loss inne på Beginners, åt mej å bäbisen.. *stooort leende* Hon är snäll min mamma.. Hon köpte mej en amningskudde som jag så gärna ville ha, men som vi inte har haft råd att köpa, så jag var villig att avstå den. Men det tyckte inte mamma, så hon köpte den till mej. =)
Senare på kvällen blev jag å älskling lite rastlösa, så vi tog en tur upp till Dalsland å hälsade på hans mamma å Leif. Det var trevligt att komma bort lite. Äta god mat å dricka kaffe å tjöta hela kvällen..

Idag har det varit slappar-söndag.. Har inte gjort många knop idag, men hann med att åka å hälsa på hos pappa en sväng nu på kvällen.. I övrigt har vi vilat å slöat på soffan i stort sett hela dagen. Men det behövs ibland.. Särskilt för den hälften av oss som jobbar på veckorna.. =P

Nu ska jag göra varm oboy å krypa ner i soffan å läsa lite..

Tråk tråk tråk..

2008-04-17 16:04:12

Jisses, vilken tråkig dag.. !
Har inte lagt två strån i kors idag för att det skulle bli trevligare heller iofs.. Ska nog ringa mamma nu när hon snart slutar, å se om hon har nåt kul att erbjuda..
Har iaf gjort lite nytta. Liiite. Har tvättat två maskiner tvätt faktiskt.. *duktig* Men mer än så tänker jag nog inte anstränga mej idag..

Å älsklingen bestämde sej för att åka till sina morföräldrar å hjälpa dom klyva ved.. (!?) Lät inte särskilt lockande, så jag valde att stanna hemma å ha lite mera tråkigt..

Igår var det oxå en potentiellt tråkig dag, men tack vare mina kära vänner så vände det snabbt. Först var jag med Kim å Elin för en fika på stan.. Trevligt. Sen tvingade jag älsklingen att skjutsa mej till Noomi, så vi kunde ha tråkigt ihop.. Men det blev inte så tråkigt ändå, som tur var.. =) Blev där hela kvällen å vi hade himla trevligt faktiskt. Massa socker å kaffe, å glass, å smörgåsar.. Haha.. Å bäbisprat såklart.. Svårt att prata om nåt annat ju.. =P
Efter att älsklingen å brorsan var färdiga på körskolan (handledarkurs-grej..) så hämtade dom mej. Snälla pojkar.. =)

Hmm.. är hungrig kände jag nu.. Får röra ihop nån mat istället för att sitta här..

Måndags-babbel..

2008-04-14 13:09:23

Tar en paus i hushålls-sysslandet just nu.. Har plockat, vattnat blommorna, vikit tvätt, tvättat tvätt å dammsugit hittills.. *puH!* Nu ska jag ta igen mej lite, för jag fick så ont i ryggen av allt städande, men sen är det bara svabbningen av golven kvar.. Disken får käre sambo ta sen när han kommer hem.

Har rensat i vårat kaos-skåp i köket igårkväll oxå.. Hittade massa viktiga papper, så vi sorterade in alltihopa i hemarkivet oxå. Vi var sååå duktiga. =) Å letade fram försäkringspapprena, för imorrn kommer det en som ska hjälpa oss att gå igenom våra försäkringar, å då måste papprena vara i ordning. Men det är fixat nu.

Sen hade vi lite energi över, så vi packade bb-väskan. =P Vi insåg att det ju faktiskt skulle kunna vara ganska nära förlossnings-dags nu, så vi packade ner sånt som man inte behöver varje dag.. Den är halv-packad kan man säga.. Skönt att veta att vi inte behöver springa runt som galningar när det väl är dags. =)

Annars har det varit en lugn helg. I fredags var jag å Noomi på äventyr i Göteborg.. =P Nej, riktigt så illa var det inte, men vi var lite vilse där en stund.. Men det löste sej bra.. =) Vi var på barnmässan (som inte var nåt särskilt att ha..) å sen på IKEA.. Det var en trevlig heldag. Även om jag hade väldigt svullna, ömma fötter när vi väl kom hem.. Haha.. Men då var det bara att bita ihop å gå till Kim å kalasa lite.. Marängswiss är mums. =P

I lördags var det filmkväll hos Kim, med Cilla å Elin oxå.. Det var trevligt, å jag var tillochmed vaken (å vid medvetande..) tills jättesent på natten.. Haha. Förvånansvärt för en som brukar gå å lägga sej senast tio om kvällarna nuförtiden.. =P Tiden går fort när man har roligt..

Äsch, känns som jag bara sitter å skriver massa strunt nu. Ska väl ta tag i moppen å dra en vända genom lägenheten nu istället..

Vecka 36 nu..

2008-04-09 17:55:20

image21


Har inte riktigt haft motivation eller ork att blogga det sista.. Är väl så, går upp å ner det där..

Jaaa, så vad har hänt det sista? Inte så förfärligt mycket.. I helgen var det kusinbarn Cesars ettårskalas, som var riktigt trevligt, fick träffa släkten. Tänk vad fort tiden går.. (!?)  Kändes som att det var bara nån månad sen han föddes ju.. Ska det verkligen gå så fort?  Det vill inte jag..

Sen har det inte hänt så mycket mer i veckan.. Går här hemma ensam om dagarna å skrotar omkring.. Har faktiskt fått ett ryck å rensat ur klädkammaren.. (hör å häpna!) å har ägnat dagarna åt att tvätta å hänga tvätt i princip.. Har tre torkställningar här i vardagsrummet som är överhängda med tvätt på tork.. Men det blir bra när det blir färdigt. =)

Grattis Kim, som fyller år idag.. Nu är du äldre än mej, igen.. haha.. =P Hoppas du får en trevlig kväll..

Var hos tandläkaren på det sista besöket idag.. Lagade det sista hålet, å nu behöver jag inte komma dit förrän om ett år igen.. *puH!* Tänker inte ens räkna ihop hur mycket pengar jag lagt ut på tandläkarräkningar de här sista två månaderna.. =(

Imorrn är det fika med Jenny å Anna.. Ska bli roligt att träffas igen. =) (kanske Noomi oxå, om hon hinner bli frisk..) Bra med nånting roligt att se fram emot, än bara massa tvätt å städning här hemma.. Blir tråkigt i längden att bara gå hemma hela dagarna å inte ha nått vettigt att göra..

Har fått en tid till läkaren oxå.. En vecka innan BF.. *hmpf!* Hur smarta är dom då? Blää.. Så nu måste jag gå upp tidigt imorrn å börja ringa dit så jag kanske kan få den tiden framflyttad ett par veckor.. *muttermutter*

Nej, nu ska jag slappa i soffan resten av kvällen, har varit så duktig idag å varit både hos tandläkaren å på promenad i regnet, så nu är jag värd lite Pringles-chips å en lugn kväll.. Har förbannat ont i den dumma armen oxå.. =( Får försöka hitta nån lösning på det oxå..

Barnmorskebesök idag..

2008-04-03 21:50:40

Ja, idag var det dags igen.. Det är ju alltid lika kul att gå till barnmorskan å prata å mäta å lyssna.. =)
(vecka 34 + 6 idag)
SF: 35
hjärtrytm: 150

Följer kurvan så fint så.. Sprattlade som en vilding när barnmorskan ville lyssna, så det nästan inte gick att mäta idag.. haha.. Mindre roligt är att jag närmar mej, sakta men säkert, hundrakilos-strecket.. *suck* men men.. det är ändå inom ramen för godkänd, normal viktuppgång under en graviditet.. Synd att man var så fet innan då.. men men.. Behövs väl lite att ta av sen, som barnmorskan sa.. =P
Klämdes å kändes oxå, å rumpan ligger iaf uppe i revbenen, med benen på vänster sida av magen.. Svårare att känna nertill tydligen, men Pyret har iaf inte fixerat sej ännu.. Är fortfarande öm i magen efter den ganska brutala behandlingen att få reda på hur Pyret behagat lägga sej i magen..

Ikväll har jag dammsugit, strukit tvätt å tvättat mera.. *så duktig* VI har oxå bäddat iordning spjälsängen.. Dumt att stryka sängkläderna, å sen knö in dom i garderoben ju.. Så vi beslutade att bädda iordning den istället.. =)

spjälsängen förberedd


Den nya musikmobilen som vi köpte syns lite på bilden oxå.. Det är Jungle and rainforest mobile från FischerPrice.. Tjatade till mej den från älskling, trots att den var så dyr.. =P

musikmobilen

Det syns lite dåligt, men det är en blå elefant, en lila apa å en leopard som hänger där.. Kan även lysa små fjärilar i taket (som nattlampa) å dessutom hade den fjärrkontroll.. Toppenfin! *älska*



Fick min deklaration idag oxå... Jippie! Ska få skatteåterbäring iår.. Härligt härligt. Får alltid betala annars, men nu skulle jag få massa pengar tillbaka.. *happy* Ska skicka in bekräftelsen typ imorrn, så kommer ju pengarna innan midsommar.. Gött mos! =)

Nu ska jag ner en sväng i källaren å röja lite..


Lördagen 29 mars: babyshower

2008-04-01 10:22:17

Ja, i lördags var det som Kim ordnade med en babyshower för mej å Pyret.. =) Vi åt goda mackor å hade trevligt.. Sen öppnade vi presenter. =)


 



Napphållare
från SIv och Leif


Speldosa och rosa tofflor
från Lisa och Mats


Snutte och bitleksak
från Cilla, Pontus och Louise


Örontermometer
från mamma


Sago- och visböcker
från mamma


Mjukistiger, mjukisbok och
Nalle Puh-böcker
från mamma

Det var överlag en riktigt lyckad kväll, och trevligt hade vi. Blev dock lite sent för mej som inte är van att vara uppe särskilt länge, så mot slutet började humöret dala.. Men inte så konstigt när man varit vaken sen halv fyra på morgonen kanske.. Sover ju så dåligt på nätterna nu.. *suck* Har en dum vänsterhand/arm som domnar å värker å sticker hela nätterna (dagarna oxå, förvisso, men inte lika plågsamt som på nätterna..)

Sen i söndags tog jag å älsklingen en utflykt till Ikea och Torp och inhandlade en massa mera saker.. *haha*  Blev bland annat en musikmobil till spjälsängen, en skallra, nappflaskor, täcke å kudde till vagnen, handdukar och filtar. Så köpte vi en ny hemtelefon oxå, för den gamla höll visst inte för att trilla i golvet (!) så den gick sönder. Men hittade en på rea på Elgiganten på Torp, så nu kan ni ringa igen.. =P Köpte nya lampor till sovrummet oxå, så den stora bordslampan har hamnat i köket istället. Den passar ju bättre där..

Å igår fick jag ett ryck å beställde en mössa, å påslakanset å nappar från bluebox.se
från den där Lundmyr-serien.. Sååå söta. Kunde inte låta bli. *haha*

  

Så nu får det nog vara slutshoppat för ett tag framöver.. Måste ju spara pengar till tandläkaren oxå.. =(
Men en fika eller flera måste man ju få kosta på sej.. Idag har jag bokat in fika med Noomi. Vi försöker ta åtminstånne en fika i veckan.. =) Minst.. *haha*
Så nu får jag nog göra mej iordning lite.. Kan inte skrutta runt i pyjamas hela dagen.. =P




*