Kalas

2010-09-26 23:43:40


Mitt hjärta på kalas


Birthdayboy blåser ut de två ljusen på tårtan :)

N ville gärna gå på H's kalas idag. Redan 7.30. Men det tyckte inte jag, så jag har vart världens jobbigaste mamma idag å tjatat om "sen, senare, snart, om en stund.." heeela dagen. Men till slut stog jag inte ut längre, så vi gick dit lite tidigare. Vi var först. Inte så konstigt en halvtimme innan kalaset skulle börja.. haha.. ;)
Det var full rulle. Massa barn, massa socker, lite gråt då å då, fina presenter å god tårta.
N var jättetrött när vi skulle gå hem, det var nog lite jobbigt att vara på barnkalas.
Nu sover hon gott sen 20, å A har vart här å kikat på ytterligare 2 avsnitt av VD ikväll. Å jag får väl erkänna, att nu börjar det likna nåt.. ;) Snart kanske den är/blir bra, tillochmed.. :P

Har en konstig känsla i kroppen nu.. (?) Vet inte vad det är. Hoppas inte jag håller på å bli sjuk bara.. :S
Å baconsnacks ger en dålig bismak i munnen, så nu ska jag borsta tänderna å gå å lägga mig..

Blött

2010-09-25 20:11:07

Ja, det blev ganska blött ute i regnet. Tur att våra barn har sånna engagerade mammor som glatt (nåja) hoppade i sina egna regnkläder för att gå ut i regnet å ha roligt (frysa) tillsammans med (betyder putta gungorna) sina barn. ;) Haha.. Men det var inte så farligt. Inte innan fingrarna började domna bort. Då gick vi till affären å värmde oss (köpte cola, chips å dip alltså..). :P Det ska jag å A smälla i oss ikväll när vi kikar på några avsnitt till av Vampire Diaries.. A har LOVAT att det ska bli bättre/mer spännande om några avsnitt, så jag får väl stå ut dårå.. :P


Ja, det blev ju till att gunga. ;)

Ser ut som det snöar, men så illa är det inte.
Det är min kamera som fångat regndropparna..


Hålla handen

Nu ska jag choppa upp lite grönsaker oxå, som vi oxå ska smälla i oss, mellan chips dricka å choklad. ;)

Testing testing..

2010-09-25 16:42:52

Skriver det här inlägget mot bättre vetande.. Jag kommer antagligen bli frustrerad, irriterad, förbannad å halvt galen på kuppen, men jag gör ett försök iaf.. Jag är hungrig, å sitter å väntar på att älsklingen ska komma hem med lite kinamat, så jag har ändå inget bättre för mig.. ;)

Det är nämligen så att mitt internet krånglar järnet.. :( Varannan gång jag försöker gå till en sida fungerar det inte.. Det är helknäppt, verkar vara nåt med mottagningen som inte funkar som det ska.. Loggas ut från internet heeela tiden, å det tar lång tid att logga in igen, för jag måste starta om datorn varje gång.. :(
Så nu hoppas jag att jag hinner publicera det här inlägget innan det händer, igen..

Har inte blivit mycket av med träning den här veckan, för älsklingen blev ganska illa biten i handen av en hund i veckan.. :S Så han har inte kunnat ta hand om N, för han har haft en obrukbar hand.. Så träningen har fått ligga på is, tyvärr.. Men men.. Nu är han bättre i handen, så nästa vecka ska vi nog kunna komma iväg några gånger iaf..

Annars har det inte hänt så mycket.. Jag har jobbat, N har vart på dagis, å älsklingen har vart hemma å kurerat sig först efter en jäklig förkylning, å nu med handen..

Men det är klart, i torsdags fyllde ju lilla H 2 år..! :) Så imorrn är det kalasdax. N har spanat in hans presenter å konstaterat att det inte är hon som fyller år, å att hon ska ge presenterna till H för då blir han glad. :) (Och att hon vill ha likadana presenter när hon fyller år. Imorrn helst.. haha..)

I nästa vecka får det bli lite shopping. Vinterkläder. Suck. Dyrt å frustrerande, för N är inte den som gärna provar kläder. Kommer nog bli en pärs, men men.. Hon måste ju ha lite vinterkläder när kylan kommer, så vi får ta tjuren vid hornen nån dag. Mössa å halsduk är ju redan check iaf, det har jag ju stickat å virkat själv. Å så har hon fått en mössa av farmor, å fler än så ska väl inte behövas.. (?) Vantar har jag oxå köpt ett par stycken redan, men behövs några varmare tummevantar oxå. Å så raggsockar, vinterskor, overall, termo-set och dagisuppsättning.. Tur att vi betalade både bilskatt å csn förra månaden, säger jag bara.. Vi behöver ju nya vinterdäck till bilen oxå.. Suck. Lär inte bli mycket pengar kvar sen, känner jag.. men men.. Vi har klarat oss på mindre förr, så det ska nog gå bra.

Nu väntar jag bara på att N ska vakna upp, så ska vi äta lite å sen gå ut en sväng med A & H. Hoppa lite i vattenpölar å sådär.. ;) Säkert gunga en massa oxå, det är ju N's favoritsysselsättning av utomhusaktiviteterna.. ;)

Nu ska jag försöka publicera det här inlägget, så får vi se hur det går..

Valvaka

2010-09-19 23:53:45

Jag som tänkte bojkotta valvakan, sitter här å svär å tjurar å irriterar mig.. :(
Vad är det för fel på svenska folket?? *generaliserar grovt*
Alliansregering å SD invalda i regeringen..? Vad har hänt?
Sveriges framtid glider utför sakta men säkert, men fortare än vad som är bra.. :S

Jaja, inte mycket jag kan göra. Vi i min familj röstade i måndags. Vi röstade helt å hållet
emot det här. Det är ju synd. Vi i arbetarklassen får lida i 4 år till. Kul. Inte. :( Hade hoppats på att det skulle vända nu, men vi får väl stå ut i 4 år till, å hålla alla tummar å tår att vi inte blir sjuka eller arbetslösa under den här tiden.. :S
Å att SD fick så mycket sympati? (här hade jag velat skriva en hel radda med svordomar) Det är ju rent förjävligt. Punkt slut. Går inte att uttrycka på annat sätt. Det går utför helt enkelt..

Om Alliansen lyckas vända min ekonomi å säkerställa en bra framtid för min dotter (med skolgång bl.a), å min mormors äldrevård å ge mig ett bra skyddsnät om jag skulle bli sjuk eller arbetslös i framtiden, då ska jag GLADELIGEN rösta på dem i nästa val. Det vågar jag lova. För det lär inte hända. Alliansen arbetar inte för den lilla människan. De fattiga blir fattigare å fler, å de rika blir rikare (men tyvärr inte fler..) Klassklyftorna ökar, å jag befinner mig tyvärr på fel sida om den klyftan. :S

Högerextrema vindar, ja, det går ju inte att förneka längre..
Det enda jag kan hoppas på nu är att Alliansen håller vad de lovat under valvakan, å tar avstånd från SverigeDemokraterna. Åtminstone DET kan dom väl hålla. Hoppas att det inte bara var fläsk å "bra mediebild" för att locka sympati.


Snart får vi det definitiva beskedet..

Nerladdning av teckensnitt

2010-09-16 13:45:29

Kidnappar nu Maritas blogg för att informera om de nya teckensnitt som används...

Dessa länkar är till teckensnitteten som används;
http://www.free-fonts-ttf.org/true-type-fonts/eras-light-itc-2275-download.htm
http://www.free-fonts-ttf.org/true-type-fonts/century-gothic-italic-2739-download.htm
Du skall klicka på länken och på den nya sidan "downlode zip" och spara den.
Går sedan till den krypta filen och välj "packa upp" el. "packa upp här". Du får sedan en ikon med teckensnittet. Denna klipper du ut och  går sedan in i mappen Windows och vidare till mappen Fonts. I denna mappen klistrar du in den.


Oftas räcker det men ibland får man starta om datorn innan teckensnittet funkar.
Så nu är de bara att ladda ner teckensnitt och göra samma prucedur med de ; )

Jobb jobb jobb..

2010-09-13 20:48:29

Ja, det sista har det verkligen känts som att jag bara jobbar å jobbar.. Dygnet runt ungefär. Men så är det såklart inte, men det hjälper inte att jag vet att det inte är så, för det KÄNNS så. Ändå. Är säkert för att jag är tillbaka på ett schema med en massa (iaf om man jämför med hemvården..) kvällar å helger. :S Men i övrigt känns det som att jag aldrig varit borta från det stället. Haha. Same same liksom.. Tur att man trivs.. :)

Idag har jag, hör å häpna (!) jobbat, å sen åkte vi iväg till bibblan å röstade. *duktigt* Så nu var det gjort. N var mycket intresserad av vad vi pysslade med, men sen såg hon att det fanns en massa böcker därinne på biblioteket..! Så det fick ju bli en vända in där, så hon fick läsa sagor å titta i böckerna. Varenda bok på hela barnavdelningen typ.. Hon ville INTE gå därifrån. Om hon fick välja skulle hon lätt kunna bo där tror jag.. Haha. Hoppas att läsintresset håller i sig i framtiden oxå!

I helgen var jag faktiskt ledig, å vi gjorde inte så mycket. På lördagkvällen var jag över hos A å kikade på TV å snackade skit.. ;) (Som vanligt..)
(A-> Ja, jag LOVAR att jag ska meddela vad jag tycker om filmen, så fort jag fått se hela. Somnar ju ifrån den om jag sätter på den på kvällen.. ;)YouKnowMe..)

Häromkvällen bestämde vi oss för att hyra en film. Å kom hem med 3 stycken.. Haha, vi hade lite svårt att välja..  Älskling valde "Farsan" som ju var skitrolig! *älska Fares* (nästintill iaf..)
Å så har vi kollat på "I Love You Phillip Morris" Den var oxå skitbra. Sååå sorglig imellanåt. Men oxå rolig. Å full av twistar å överraskningar.. My kind of movie alltså.. ;)
När vi känner att vi har ork ska vi se på den tredje, "Sherlock Holmes", hoppas den oxå är bra..

Ikväll har jag tagit ett långt skönt bad, å bara legat å värmt mig å kännt musklerna slappna av. Kände att jag behövde det. Innan jag somnar ska det bli en stund på spikmattan oxå, för att få igång cirkulationen ordentligt, så sover jag nog som en gris hela natten sen.. ;)

Näe, en kopp the nu, å sen spikmattan å en bra bok..
Här får ni en bild, visserligen några veckor gammal.. Men men.. ;P


Fantasin är det då inget fel på iaf.. ;)

Tvärtom (såklart)

2010-09-07 09:36:42

Självklart så hade jag ju fel i min gissning om vem som var först ut på dopet.. :S Snopet liksom..
Men men.. Jag hade ju fullt upp med att zooma å ta kort, så jag var väl helt enkelt inte tillräckligt uppmärksam. Eller så har jag bara vääldigt dåligt minne.. (?)

Men den översta bilden är då alltså W, å den nedersta är J.
Sådeså.

;)

J & W's dop 10.09.05

2010-09-06 22:47:08

[E-> Hoppas det är okej att jag lägger ut lite bilder på grabbsen/er. Hör av dig annars, så tar jag bort dom.. ]

I söndags var det dags för tant E's lillgrabbar att döpas. :)
Jättefint dop å jättetrevligt dopkaffe med god mat å tårta efteråt.. :D



Först ut var J (tror jag? Nu får jag skämmas lite.. Men jag tror det var J först.)


Å om det nu var J först, så måste ju detta vara W.. *uteslutningsmetoden*
(E-> rätta mig gärna om jag har fel..)

Så stora, fina grabbar dom hunnit bli sen jag träffade dom senast.. Då var dom små å fina. ;)
Å så snälla under dopet, sa inte ett knyst nästan..
Å E hade sytt de fina klänningarna själv, det kunde jag aldrig tro (!) Jättefina verkligen..!!
*tummen upp*

Synd att N inte kunde följa med, men man kan inte hålla på å åka runt när man är sjuk.. :S Sen hade hon nog hunnit riva hela kyrkan under gudstjänsten, för den var ju sååå utdragen, med trehundra psalmer (minst! okej, kanske inte, men mååånga..) å nattvard å annat som hör högmässan till.. Hann få träsmak i rumpan.. :S


Fina familjen :)

Barnarbete

2010-09-06 22:28:05


"Mamma, sätt dig där. JAG ska skura. Du ska ta kort."

Haha, mamma lyder, å njuter av att få lite hjälp med sysslorna.. ;)
(Notera det korrekta greppet hon har när hon sveper runt med moppen..)

Vad man gör..

2010-09-04 22:25:17

..när man har en överaktiv, "sjuk" tvååring att sysselsätta en fredagkväll..

Igår var vi först ute på lotten med mommo, sen lekte vi med PlayDoh i ett par timmar..



=)

Sedan stoppade jag henne i badet..


..å sen hade hela kvällen gått, å det var sängdags..

Idag har vi vart ute på lotten igen, å bara tagit det lugnt. När vi kom hem har vi tittat på bilder å läst böcker å byggt lite med klossar. Men N var trött, å efter medicinen så var det läggdags för henne..

Det värsta med morgnarna å kvällarna är ögondropparna (Fucitalmic). Dom svider tydligen rätt rejält, å N vill INTE ha dom. Vilket resulterar i en brottningsmatch varje gång.. :S Men men.. Några dagar till bara, sen ska hon väl vara frisk från ögoninfektionen.. Smittfri på söndag sa doktorn, å kan gå till dagis på måndag, om det skulle behövas. Är ju inskriven på Bemanningen till tisdag, för på onsdag går jag på mitt nya vik. Tillbaka på Källstorp, iaf i två månader. :) Gött att veta att man har lite jobb framöver.. Å ett schema att gå efter.

Nu har vi precis bäddat rent sängen. Är ett evigt tvättande av sängkläder, filtar å gosedjur nu. Vill ju inte att hon ska behöva dras med infektionen längre än nödvändigt liksom.. Å inatt sov hon halva natten i våran säng, så det var ju bara å byta i den oxå.. Men skönt med rena sängkläder när man ska gå å lägga sig.
Dessutom börjar det ta på vårat handspritslager nu.. Får snart fylla på. *arbetsskadad*

Tidigare i förmiddags tog jag en tur ut till Överby för lite shopping för mig själv. Blev ett linne, en kofta å en kortärmad tröja till mig. Å N fick sig nya tandborstar, en tandborstmugg, 6 par trosor, ett NallePuh-paraply å en KattenJansson-tröja/tunika å jeansleggings.. :) När man är sjuk får man bli lite bortskämd. ;)
Blev även N's val av middagsmat. Hambullala.. ;)



Nu ska jag leta reda på det där stickmönstret jag fick av A, å så ska jag sticka lite innan det är sängdags..

Lurvbollen

2010-09-04 21:50:53


♥ Finaste pälsklingen ♥


Sjukt barn..

2010-09-02 22:26:09

..litegranna iaf. Misstänker att hon har fått ögoninfektion.. :S Det varar å är geggigt i höger öga, å börjar även komma i vänster nu.. :( Lilla skruttan. Så hon å pappa ska åka till vårdcentralen imorrn bitti å förhoppningsvis få nånting som är bättre, å framförallt funkar bättre, än vanligt ljummet vatten. Det har vi kämpat på med idag. Badda, badda, badda.. Men men, det är väl bättre än ingenting iaf..
Får väl se vad farbror doktorn säger imorrn..

Annars har det inte hänt så mycket. Har jobbat å tränat, å sovit. Det är ju helt klart för få timmar på dygnet för att jag ska hinna med allt.. :S Men men, så är det ju ibland.. Älskling ägnade gårdagkvällen (/natten) åt att bygga ihop vår nya malmbyrå från IKEA, som han fick av sin mamma.. Så det ska väl bli lite ordning på kläderna i det här hushållet nu. :) Katten jublar (eller skulle gjort om han kunnat iaf..) för han har fått full tillgång till superroliga kartonger..! ;) Han klöser, kryper igenom å skuttar omkring på dom, å därimellan tar han en tupplur på dom. Världens bästaste present till en kissekatt kan jag lova!

Ang. träningen så har det gått bra. I måndags var det danspass, som var skitroligt å svettigt. I tisdags blev det aerobics, som var lika roligt, å svettigt, som vanligt.. :) Å igår var det ett spinningpass, som var svettigast av allt.. ;) Idag var det "vilodag" vilket för mig innebar att klättra omkring i träden på lotten å plocka plommon, å såga å ansa i körsbärsträdet. Det var värre än all träning sammanlagt den här veckan tror jag. Är helt död i kroppen nu. Fick ju släpa de enorma grenarna till brännhögen oxå, vilket tog musten ur mina redan trötta armar..

Imorrn är det jobb igen. Sista bokade dagen på hemvården.. Jösses, har det redan gått 8 (plus tre förlängnings-) veckor..??? Får väl se om Bemanningen hör av sig snart då angående jobb.. Men inte på söndag, för då ska vi iväg på dopning. Tant E's smågrabbar ska döpas. :) Ska bli roligt att träffa dom igen. Var ju eeeevigheter sen, dom måste ju ha blivit stora pojkar nu. :)

Näe, jag får nog gå å lägga mig känner jag. Vill hinna läsa lite innan ögonlocken faller ihop..