Weakness wrapped in yellow paper

2010-04-29 10:38:06

Idag ska jag gå bredvid.. Igen. På stället där jag ska jobba i sommar.. Sommarjobb inom hemvården alltså.. Ska bli spännande å intressant å se hur det går till där.. Har ju aldrig varit inom hemvård förut, så.. Men idag är första gåbredviddagen iaf. 12.45-21.15 Tycker det låter långt, men är väl för att man jobbat mest 5-timmarspass hittills, å dessutom så vet jag ju att jag börjar 6.45 imorrn, å då verkar kvart över nio väldigt sent att sluta.. :S Men men.. Nära hem iaf..
Har gjort iordning en matlåda (rester från igår..) å ett päron, å en vattenflaska. Vet ju inte hur det blir idag, om jag ska cykla, åka bil, gå eller vara i innegruppen.. Så jag har förberett mig för regn för säkerhets skull.. Köpte nämligen ett par (mycket efterlängtade!) regnbyxor igår. :) Hittade billigt på MAXI, så jag fick ju slå till.. ;) Så nu kan det regna bäst det vill (fast helst inte..) för jag är redo! :P

Igår var det fullt upp.. N var hemma med mig, eftersom jag var ledig, å vi åkte på övningskörning med brorsan halva dagen.. :) Det gick så bra så. Han är dutti lillibrorsan. ;) Å vi tyckte att vi faktiskt var värda lite vardagslyx sådär på lill-lördagen så det blev både choklad (återkommer om den) å kinamat. :O Mumsigt värre. Det är alltså halva portionen från middagen igår, som blev en matlåda idag. Lyx idag igen, vad jag skämmer bort mig själv.. ;)
Å så var det chokladen ja.. Det är min nya svaghet. Min gamla svaghet för choklad i en ny variant. Vi hittade nämligen Marabou Polka..! :D Fantastiskt god!


*dreggel dreggel*

Oj. Nu spränger dom här borta.. Dom håller på att bygga den nya rondellen på 45:an, å tydligen måste de hålla på å spränga en massa.. Å skära i berget. Å påla ner en massa pålar i marken.. Ett jäkla väsen därifrån alltså..

Å så passade jag på att köpa en doppresent till P, som ska döpas på söndag, å en födelsedagspresent till N, å så köpte jag två saker till mig själv. En bok, å så Avatar-filmen. Så den såg vi igårkväll, å jag måste ju hålla med de allra flesta, att den var fantastiskt bra! Alla tummar upp för den! :D

Nä, nu ska jag hänga upp tvätten, å sen blir det lite slöande på soffan tills det är dags att trampa iväg till hemtjänsten.. :) Ha en bra dag alla!

Dagis-schema

2010-04-26 14:27:59

Ja, nu har vi kommit överens med dagispersonalen, att mitt schema som jag gjorde sist, ska fortsätta rulla på, så får vi ändra i efterhand istället, om jag jobbar mer eller mindre nån månad. Så jag är nöjd ändå. Är nog enklast så för alla parter.. Å N får vara på dagis en liten stund varje dag.. Känns bra.
 
Så nu går hon

Måndag: 9-14
Tisdag: 9-14
Onsdag: 9-14
Torsdag: 9-14
Fredag: 9-12

Men om jag vet om att jag ska vara helledig en dag, så får hon vara hemma med mig den dagen.. Så "sparar" man dagis-timmar som dom uttryckte det.. Men för mig är det självklart att hon ska vara hemma om jag är ledig.. (?) Jaja, hoppas nu att dom inte tar tillbaka det där andra sättet som de ville att jag skulle lägga schemat efter.. Att jag ska lägga 15 timmar/vecka, å omifallatt jag skulle jobba nåndag som hon inte är schemalagd, så skulle jag ringa till dagis å så fick hon gå den dagen. Blir ju helsnurrigt, å dagis kommer ju aldrig veta om hon kommer eller inte.. Så det här sättet är nog bäst, för då kan vi alla planera.. *nöjd*

Nu ska jag göra mat.. Fiskbullar å ris idag.. *mums* :D

Måndag å ny vecka..

2010-04-26 12:04:01

Idag har jag huvudvärk. :( Det är nog vädret.. Det verkar inte kunna bestämma sig hur det ska ha det.. Imellanåt skiner solen mellan molnen, helt plötsligt haglar det. (!?) Å såhär har det ju hållt på i nån vecka nu.. Kan inte våren bara bestämma sig för att komma..? På riktigt. Tack.

Ikväll blir det jobb igen. En 5-timmars på samma ställe som jag spenderade halva förra veckan.. Najs tillskott i plånboken nästa månad.. :)
Kan behövas.. Vi har ju en del kalas här framför oss.. Både jag å N fyller ju år i maj, å det gör ju E & H oxå.. Å N's gammelmorfar.. Så vi har fullt upp. :) Jag själv är ju först ut.. Snart blir jag lika gammal som tant K. *haha* Men inte riktigt än.. Någon veckas njutning av att vara yngst återstår.. ;) 
Dessutom har vi bokat in en dagstur till Skara Sommarland i slutet på maj oxå.. Tillsammans med mormor å morbror å NattaBi.. :D Ska bli riktigt roligt!

I övrigt har vi spenderat lite tid på loppis å fyndat möbler till nya kolonistugan. :D Skitbilligt. *tummen upp*
Å så har vi röjt i trädgården där, för det är ju ganska behövligt.. *ehurm..* En mindre underdrift kan man kanske säga.. Det är ju ingen som skött den trädgården på närmare 10 år, så.. Men men.. Vi kämpar på. :)

Här är några bilder..

 
N hjälper mommo att diska  

 
En liten röd stuga med vita knutar

 
Älskling gräver upp plattor


T & mamma grejjar i trädgården

Näe, dags att grejja lite här hemma, innan jag hämtar skruttan på dagis.
Å där har dom ändrat sig, IGEN, angående hennes schema.. *suck* Vad trött jag blir..

 

Flitig som en myra.. (!?)

2010-04-24 21:59:52

Ja, jag har nu kommit hem från mitt tredje arbetspass på raken, tre låååånga kvällar. :S Är helt död känns det som.. Å inte har jag hunnit träffa N mycket alls de här dagarna, vilket känns lite surt. Men hon å pappa å morbror har haft SÅÅÅ kul utan mig ändå, så det får väl gå då.. ;)
Men imorrn är jag nog ledig, vilket ska bli väldigt skönt.. Känner mig lite smått överkörd sådär ungefär..

Näe, nu ska här tiggas fotmassage å sen blir det sängen. *gäääsp*

Vinden vänder..

2010-04-18 12:53:46

..ja, nu börjar det se lite ljusare ut. Härligt härligt. :) Å våren är här, med lite sol å värme imellanåt. Känslan är underbar. :D

Jag har jobbat en hel massa de senaste dagarna.. Eller ja, inte så många timmar åt gången iofs, en sisådär 5/dag.. Lite lagom. ;) Men känner att jag knappt hunnit med att andas ändå, för jag har haft fullt upp inimellan jobb å sånt.. :S Den här veckan har bara flygit förbi.. Men så har jag ju jobbat 3 delade turer, plus fyra dagar som extrapersonal, å vart på heminredningshemparty å K&A's birthdayparty igår, å dagislämningar å dagishämtningar å sommarjobbsintervju, å matlagning å städning, å ytterst lite dötid, så har tiden bara försvunnit känner jag.. Men jag är bokad idag å imorrn oxå, sen hoppas jag faktiskt att bemanningen inte ringer på ett par dagar, för jag behöver vila lite. Men det kommer bli en najs löning sen, det går ju inte att komma ifrån.. ;)

Å min kära mamma, som jag ibland kan tycka är lite galen, har köpt sig en egen kolonilott nu. :D Jätteroligt! Men där finns maaaaassa att göra, så vi vet ju hur å var vi kommer spendera våra lediga timmar isommar.. ;) Men det ska bli jätteroligt!

Å grattis till brorsan som fått lite jobb! ;)

Näe, nu sover lilla skruttan, så jag ska börja förbereda middagen tänkte jag.. Älskling är i affären å handlar lite nödvändigheter, å sen ska jag vila tills jag måste åka till jobbet..


N har fått lite nya kläder..

Nya basketskor, å från farmor har hon fått en vårjacka, kjol, pikétröja å en hellokittykeps.. :)
Å vi har varit ute å cyklat med hennes cykel massa..
"Ja älskar cykla"

Spontanutflykt å bilder

2010-04-13 17:16:04

Idag var jag å T å grabbarna lite spontana, så när N åkt till dagis så stack vi iväg på spontanshopping på Ikea.. :) Gick bra, jag gjorde av med 35 kronor. Lagom. ;) Plus en korv dårå, som vi åt när vi shoppat klart.. Så inte ens 50 spänn.. Måste vara nåt slags rekord.. :P

I helgen jobbade jag. Massor. Två delade turer.. Först lördagmorgonen 7-12 å så kvällen 17-21 å sen samma tider på söndagen.. *Puh!* Men jag överlevde.. ;) Trots att jag spenderade mina lediga timmar på lördagen på N's sysslings kalas, å söndagens timmar gick åt till ett MyKidoo-party här hemma.. Stress stress stress.. Men det gick! ;)

Å N bara pratar å pratar.. Just nu är det väääldigt mycket "Kan hälv!" å "Vill inte" som grädde på moset (trotset!).. Å hon pratar mycket om att gå ut å gunga å cykla å leka med Haampush å Uuugoo.. *asg* Hon har helskönt uttal på deras namn alltså.. :) Å idag när jag lagade mat så kom hon å sjöng "Ingen svans, ingen svans" å när jag frågade vad hon sjöng för sång, så sa hon "Mamma *värsta nervärderande tonfallet* Lilla grodorna." Å så skakade hon på huvudet å gick iväg.. Haha, hon tyckte nog att det var självklart vilken sång det var.. Men sen var humöret på topp, för jag gjorde N's favvo "Sgetti å namararasås" (Spagetti Carbonara) :) Hon åt nog lika mycket som jag, helt otroligt! "Ja ääälskar sgetti" säger hon.. Haha.. :)


N fiskar i fiskdammen på C's kalas


Det var en godispåse som nappade :)


Här sitter N med min mormor.. Alltså sin gammelmormor. :)


Tjockiskatten har ett nytt favoritställe: Strykbrädan

Nu ska vi allt ta å gå ut lite här.. En tur till brevlådan bland annat.. :) Hoppas det inte blåser lika förjäkligt som det gjorde förut.. :S Men vi ska iaf få i oss lite c-vitamin.. :)

Lite bilder var det..

2010-04-08 22:52:07

Just det, innan jag kryper till kojs så får jag ju lägga upp de lovade bilderna.. ;)


"Titta Musse, inte snö!"
N guidar MussePigg i bilen på väg till gammelmorfar å gammelmormor..


Klart att Kooda å Maskia oxå ska ha lite påskgodis!
Levergodisar är mumsmums tyckte dom. Och N. :S


Man kan tro att tjockiskatten oxå fått lite väl mycket mat i påsk.. Men det är faktiskt mest päls. Han är kräsen å äter helst bara torrfoder. Kanske en mjukmatsburk inimellan ibland.. Våran pälskling! :)


N utstyrd i säkerhetsutrustningen inför premiärcykelturen..
Hon står å tittar sig i spegeln å säger "Hjälm, jacka, vantar, hjälm, mössa, hjälm, skor, termosbyxa, halsduk, hjälm" om å om å om igen.. Som för att kolla att allt är med å på rätt plats. :)


Avslutar med en bild från när vi applicerade de obligatoriska påskkärringprickarna.. N ser lite uttråkad ut just här.. Haha..

Har vart iväg å fikat idag, med tanterna/tjejjorna.. :D Å småttingarna då förstås. Som faktiskt har växt till sig riktigt ordentligt. :)
Å imorrn är det tant K's B-day, så då ska jag gratulera henne ordentligt.. Jag njuter nämligen oerhört varje år som hon fyller, för hon är ett år äldre än mig i en hel månad..!! ;P
Näe, nu är det sängen som väntar.. Imorrn var det en promenad med tjejjerna som var inplanerad, men jag insåg att jag måste hinna med både arbetsförmedlingen å banken, så jag får nog hoppa över promenad.. :S HATAR sånna där viktiga vuxenpoängs-grejjer..

P.s. Om ni undrar över designen, som kanske ser lite skum ut, så är det för att T håller på å testar lite nya idéer å pillar lite med designen å sådär.. Bara så ni vet.. Det kommer bli toppenbra. Snart. Det blir det alltid! :D

Ojoj..

2010-04-08 13:33:28

..så lång tid det hunnit gå sen sista blogginlägget.. Haha, här har vart fullt upp.
Vi har iaf firat påsk, hemma hos mamma med brorsan, NattaBi å vovvarna, å uppe på Dal, med farmor å L. Å så var ju faffa & M här å hälsade på å lämnade tulpaner å påskägg. Å på tal om påskägg, så har vi så vi klarar oss nu.. N fick 7 (!) stycken, fyllda, påskägg..!! Jösses alltså.. Å hon som bara gillar choklad å punshpraliner, så det är ju mamma å pappa som har fått "offra" ;) sig på de bitarna som hon inte gillar.. Haha..

Ja, vad har hänt mer? Grannen A har vart här, å när vi skulle följa med henne å hämta H på dagis, så ramlade N med näsan först, rakt ner i asfalten. Jag var nere i källaren för att hämta vagnen, så A fick ta med N upp å tvätta rent näsan å torka bort blodet.. :S Men det var inte så farligt, som tur var.. Är ett skrapsår på näsan nu bara..

Å så har jag ju vart å hälsat på tant E, med småttingarna.. Såååå små å söta..! :) Får nog träffa dem på söndag igen, då kommer det ett gäng hit på barnklädesparty, som A håller i. :) Å så kommer nog T & P oxå, å NattaBi å mormor å min kusin, å några andra.. Ska bli trevligt.

Å ikväll är det fika med tjejjorna/tanterna.. ;) Ska oxå bli trevligt. :)

Å så har jag ju jobbat lite oxå.. Senast idag. Blev 7.30-12 idag.. Det gick bra, jag börjar komma in i rutinerna på det planet oxå nu, så det känns lite bättre å lättare att jobba nu när man känner till det..

Men nu har jag inte tid att sitta här längre, ska iväg å hämta skruttan på dagis kl. 14 idag, det är nog bättre än igår, för då fick hon vara där till 16, för att jag var på möte.. Å hon var extremt övertrött å grinig när hon kom hem, så vi hoppas att det är bättre idag.. Jag har lite bilder att lägga ut, men det hinner jag inte nu. Får se om det blir bättre tid senare..

Typiskt..

2010-04-01 09:25:34

Ja, gissa ve msom blev inringd för att jobba igår då..? SÅÅ typiskt, när jag hade massor att göra.. :S Men men.. Det får gå.. Jag får göra dubbelt idag istället.. *sucka lite* Ska snart ut med brorsan å voffsingarna på en promenad å se om jag kan hitta nåt ris att sätta lite fjädrar i.. Å sen ska vi åka en sväng till arbetsförmedlingen. Jag har ju jobb nu, så då är man ju inte helt arbetslös längre.. Måste få kopierat mitt arbetsintyg oxå, så jag kan skicka det till a-kassan.. Å sen ska jag hem å påska till det lite, nån gul duk å sådär.. ;) Jag är inte så mycket för påsken egentligen, men det är ju en bra ursäkt för att få göra lite vårfräscht hemma.. :)

Igårkväll blev jag bjuden till tant K, å tant C var oxå där.. :) Blev lite kladdkaksmums å en hel massa tjöt.. ;) Som vanligt. Alltid lika trevligt.. Å på fredag bestämdes det att vi ska träffa tant E å hennes småttingar en sväng på förmiddagen.. *längtar* :D

Näe, dags att göra sig iordning för dagen..


Maskia & Kooodi.. ;)