Grattis älskade unge!!

2012-05-24 23:18:02

Idag fyller min stooora skrutt 4 år (!!!) Jösses, säger jag bara.

♥Världens finaste, snällaste, underbaraste, mest fantastiska å uppfinningsrika, envisa, tokiga å kramiga dotter/tjej/storasyster/lillmatte. ♥

Dagen började med "töntsång" (som Nova själv uttryckte sig..) haha, av världens töntigaste morsa då, antar jag. Å så fick hon frukost på sängen å lite paket.
Sen åkte vi till dagis, å där hade de sjungit för henne å hon fick sitta på den röda stolen, å sen välja en lek. Det berättade hon när jag hämtade henne sen. Då var hon i full färd att leka med vattenbanan, så det var liite svårt att slita sig. Men med lite lockande av att det ju var en skattjakt som väntade hemma, så blev det allt fart på henne. :)
Här hemma väntade ju mormor å lillebror, å det blev en spännande skattjakt, med en massa överraskningar å småpresenter. Å det hela avslutades med en mikrofon på stativ å högtalare. Vi fick genast ett smakprov på " Helg på Bolibompa"-låten. :D Då fick töntmorsan töntdansa bolibompadansen oxå. Haha..
Men SEN, sen plockade mormor fram dagens höjdpunkt. En sparkcykel! Den har Nova önskat sig sååå länge, å det var precis en sån som hon önskat sig sa hon. :) Så hon har sparkat omkring idag. Å tittat på den, å klappat på den, å provat den bara liiiite, å sen lite till. Å ramlat lite. Å titta mamma vad fin den är! Å titta vad jag kan göra! Å aj, vad ont det där gjorde. Å titta lillebror, jag kan verkligen köra sparkcykel jättebra! Men TITTA DÅÅÅÅ...
*haha*

Sen kom barnens pappa hit å fikade marängswiss å Nova fick släpat ut honom på en sparkcykeltur. :) Å sen när han åkt igen, så blev hon väääldigt trött. Men svårt att somna ändå, måste ju få prata lite om den roliga skattjakten å de roliga presenterna. Å sparkcykeln. Jag fick henne inte att somna förrän jag lovat en sparkcykeltur imorrn. :)


Födelsedagsfrukostbrickan:
-kladdkaka
-oboy
-rullmackor
-present & kort


Födelsedagsbarnet med sina nya tatueringar :)


Skattjakten avslutad.
Alla bitarna av skattkartan är funna och alla kryssmarkeringar utforskade :)



Dagens (årets?) höjdpunkt :D

Ni får stå ut med mobilbilder, för kameran råkade visst ramla i backen igår, så den gick sönder. :´(
Ska kolla upp med försäkringar å sånt, så kanske man kan köpa sig en ny snart. Trist bara att det hände precis innan kalas å sommaren å sånt.. :( Men men, olyckor kan man inte råda över.
På söndag ska det väl bli barnkalas för hela slanten här hemma, så jag ska ägna min fredag å lördag åt att baka, städa, plocka å annat födelsedagsförberedande..

BVC + update

2012-05-22 23:15:38

Idag var vi på BVC, å lillkillen han växer så bra så. (Å följer bvc-kurvorna, om det är viktigt..) Nu väger han 6605 g å är (enligt hennes mätning) 62 cm lång. Huvudmåttet låg på 41 cm den här gången.. Å så fick vi veta att även denna bvc-tant ska sluta. Suck. Börjar bli tröttsamt nu.. Nova är inne på sin fjärde på knappt fyra år, å nu ska vi börja byta tanter igen.. Om den här nya inte är VÄLDIGT bra, så överväger vi nog att byta BVC å VC till nån annan, faktiskt. Han fick sina vaccinationer oxå, så nu väntar man ju bara på gnället å febern, som ju säkert kommer som ett brev på posten nu när det är kalasdax i helgen.

Annars har det väl inte hänt sådär enormt mycket sen sist, vardagen rullar på, värmen har kommit för en stund, å vi har ju varit på kalas. :) Det var Novas bästis Hampus som fyllde 4 år den tolfte. :) (Har ju redan skrivit det, men nu har jag lyckats föra över bilderna från kalaset oxå, tänkte bjuda på några lite längre ner..)

Hostan är bättre här hemma iaf, Nova har ingen alls längre, å Mio är mycket bättre. Han blir lite hes ibland, å verkar vara lite slemmig i halsen imellanåt, men det går över fort nu.

Vi har varit ute en massa på gården å på lotten å Nova har äntligen fått upp sin gunga därute. Hon var så söt när hon fått den, för vi satte den såpass lågt att hon ska kunna komma upp på den själv, å medans vi andra satt å fikade så gick hon ut till gungan. Efter en liten stund hörde vi frustrerande ljud å efter ännu en liten stund hörde vi mamma-mu-sången "Jag förstÅR inte, för det GÅR inte.." Haha, vi fick ett gott skratt iaf. :) Men nu kan hon komma upp på den själv, så nu kan hon gunga i timmar om hon vill. :)

Annars har det vart playdate med alla grabbarna ute på gården, å så har jag å Mio lunchat med Amelie idag, å sen kom tant Kim hit å picknickade med oss ute på gården. :) I övrigt har jag grejjat med födelsedagsförberedelser på kvällarna när ungarna lagt sig. För Nova fyller ju 4 år på torsdag.. (!!!) Stora stora tjejjen nu. :) Så på torsdag blir det lite födelsedagsfika med deras pappa här hemma, å på söndag blir det födelsedagskalas för hela slanten. :) Vi har gjort jättefina inbjudningskort som hon skickat till sina kompisar. :)
Å ås har vi umgåtts med Natalie å kusin Vincent, å gick en kvällspromenad med dem å hundarna när morbror Kim kom hem från jobbet.. :) Mio tyckte iofs inte att sista halvan av promenaden var kul alls, så det fick bli en stressig hemväg.. ;)

Näe, jag inser att jag borde gå å lägga mig, ifall lillkillen blir en gnällfis inatt.. Kanske hinner få nån timmes sömn iaf.. Ni får hålla tillgodo med bilder!

Hampus kalas:


Utedag med ALLA grabbarna Grus å Nova.. :)




Lille knubbisen som växer så bra å redan har blivit tre månader (!)


Nova gungar:


Kvällspromenad med morbror Kim, Natalie, kusin Vincent och deras hundar:
 
(dopp i Kodammen på Hörlycke..)

Avslutar med en bild på en mycket nöjd tjej, som fick en sverigedräkt idag :)

Den matchar nog fiiiint till Suomi-tjocktröjan ;)
Här är vi "välbalanserade".. ;P

Sötnosar :)

2012-05-14 22:58:15


Svårt att le när man har ansiktet nertryckt i en madrass. Men jag försöker ändå..
:)


Var är fjant? ;)

Idag har vi inte gjort särskilt många knop. Skulle till apoteket å köpa hostmedicin till Nova, så tänkte handla lite inne på Maxi. Vi åt lite korv med bröd, å sen gick vi in på Maxi. Precis när vi skulle betala fick Mio nog. Han grät å grät å grät.. Så det var ju bara att packa in ungarna i bilen å åka hem. Fick ringa mormor å be henne ta vägen förbi apoteket påvägen hem..
Mio har INTE haft en bra dag. Han har varit hostig, å gråtit mycket. Dessutom var det hans "bajsdag" idag, vilket innebär en massa tryckande å gråtande å ont i magen innan han lyckas. Så sex stycken bajsblöjor har vi bytt idag.
Barnens pappa var här efter han slutat jobbet oxå. Nova har ju "klagat" på att han är här förlite, å sagt att hon vill flytta till honom, för då MÅSTE han träffa henne. (Ibland undrar man om hon inte förstår mer än vad hon ger sken av..) Men han var iaf här idag ett par timmar, men inte blev det bättre för det. Tror att hon har lite svårt att förlika sig med tanken att han inte kommer att flytta hem igen. Men men.. Vi får stå ut, prata om det mycket å avdramatisera det hela så gott det går.. Verkar som att separationerna från honom varje gång är jobbiga för henne.. :S (Såklart att de är, hon vet ju aldrig när han tänker komma nästa gång liksom.. :S)

Efter besöket har vi bara ätit kvällsmat, Novagrynsgröt såklart. Det är nya favoriten tror jag. Hon har beställt det både till frukost å kvällsmat i ett par dagar nu.. Sen var det liksom läggdax..

Å nu har Mio precis somnat ordentligt (hoppas jag..) å klockan är mycket. Så det får väl bli sängen för min del oxå då.. Hann iaf hänga en tvätt å sortera lite bäbiskläder ikväll. Det får duga.. ;)

Grattis på namnsdagen..!

2012-05-13 22:14:08

Här sitter jag å lyssnar. Det är tyst sånär som på kattens snarkningar. Men imellanåt hoppar jag till på stolen, för båda ungarna har fått hosta. Å lillfisens hosta låter oroväckande likt krupp. :( Inget roligt. Han som är så liten.. Stackarn. Men men. Han har varit lite slö å sovit lite mer än vanligt igår å idag, å vaknat med den där jobbiga, torra hostan, å väsande andning. Ingen feber, bara hosta. Ska ringa BVC imorrn å höra om man kan få komma dit så de kan lyssna på hans lungor.. Fick tips av sjukvårdsrådgivningen att ge Alvedon (3.5 ml) ifall han har ont i halsen, vilket jag nog tycker att han borde ha eftersom det är en sån jobbig hosta.. Men han kräks bara upp det igen, så det är nog ingen idé. Undrar om han ska bli som storasyster å våga vägra medicin?


Mumsigt med händer :)

Nova har oxå hosta, men inte alls på samma sätt. Hon vaknar inte ens av att hon hostar, som tur är.. Det är väl nån jäkla förkylning som satt sig i halsen på dom. :( Hon fick lite slemlösande innan läggdax, så får vi se om det hjälper inatt..

Mums med popcorn!
Det är nog det bästa Nova vet..

Igår var vi på kalas hos Hampus som fyllde fyra år. Det var full rulle, kan inte säga annat.. ;) Å mumsig Silviakaka, som är en favorit. :) Nova hade gjort födelsedagskortet helt själv:
Jag behövde bara hjälpa till med bokstaven G å att se till att siffran 4 kom åt rätt håll, resten har hon fixat helt själv. :) (Jag har såklart bokstaverat åt henne..)

Idag är det Novas namnsdag. Linnéa. Hon blev jätteglad när de gratulerade alla på namnsdagen på Bolibompa imorse.. :) Sen kom mormor med en namnsdagspresent, en bok med sagor och sånger. Så ikväll har vi läst å sjungit en massa innan sovdax. :)

Var ute på lotten med mormor, men vi höll på att blåsa bort, så vi åkte hem igen. Hann med en "snabbfika" med familjen Lindskog oxå, som hade med sig överbliven födelsedagstårta. Den tog slut. :) Haha.. Det var mumsigt, men alla barnen var lite överspeedade, så det fick bli en snabbvisit. Efter det har vi städat upp lite på Novas rum, å sen läst i den nya boken.

Nu ska jag lägga mig, ifall om att lillfisen vaknar mera inatt. Förhoppningsvis inte, men bäst att ta det säkra före det osäkra.

Upphittad!

2012-05-11 21:41:04

Japp, jag hittade kameran idag! Under (?) skötbädden låg den. Mhmm.. PRECIS där jag brukar lägga den. Inte. Men ibland är jag för förvirrad så grejjerna hamnar på de konstigaste ställena. (Det säger nog kanske endel att jag började leta i kylskåpet. Där vet man aldrig vad man kan hitta.. haha.. ) Men nu är den här igen, å det känns bra. Vill ju föreviga mina ungars framfart å framsteg i livet.. :)


Nova i vitsippehavet på Emaus
Maj 2012

En härlig vårbild att kika på nu när det vart sånt sketväder i flera dagar, å man fryser å blir blöt så fort man sticker näsan utanför dörren.. :S Å ikväll stormar det verkligen här. Känns som höst. Blä.

Å på tal om framsteg..

..Mio sträcker sig efter leksakerna i babysittern nu.
Det är inte lätt, å det tar lite tid, men till slut lyckas han allt få tag i den.
:)
Nästan så man kan höra hur hjärncellerna fördubblas..




Å här är min nya kompis! :D

Tiden går..

2012-05-09 21:34:17

Jaa, tiden springer ifrån mig känner jag. Å särskilt nu när jag blivit gammel.. ;) För fylla år ska man tydligen göra i ett oxå. I tisdags blev jag ännu ett år äldre. Hurra hurra för mig. Firade lite med mamma, brorsan med familj å mina underbara ungar i söndags. Födelsedagsfika. :)

I lördags var vi på Hanna & Jonas bröllop, jag å Mio. Det var trevligt, å Mio uppförde sig exemplariskt (som alltid. :P) Sov genom nästan hela vigseln, förutom en vers i ena solosången som han tyckte det passade med en tredjestämma.. ;) Å under bröllopsfesten var han go å glad kexchoklad nästan hela tiden. Men han är dock lik sin storasyster, som oxå kunde känna på sig (inbyggd radar?) när det var dax för mat för mamma. DÅ ska man genast bli arg, förbannad å skrika sig blå för att man vill bli ammad. Så jag spenderade mycket tid i en soffa, ammandes, medans de andra åt. Haha, men så är det att ha en bäbis. Jag är ju inte ovan med detta, som sagt så var ju Nova likadan. Men Mio hoppade mellan tjejjerna å mådde gött hela kvällen, var i stort sett vaken till 22, då däckade han av i vagnen.

Jag har en massa foton från den sista tiden, å bröllopet å allt möjligt, men jag tror att kameran har fått ben. Å åkt på semester. För jag kan verkligen inte hitta den. (!) Kan inte förstå vart jag lagt den. *suck* Såhär är det att vara amningsdement.. :S Jaja, jag hoppas den hittar hem igen, då ska jag lägga ut bilder åt er.

Nu ska jag försöka natta den lille av huliganerna, den stora sover redan. Sen ska jag oxå krypa till kojs, har varit vääldigt trött idag, så det ska bli gött med en tidig kväll. Godnatt!